TEMPS DURANT L’ANY

DARRER   CONCERT   D'ESTIU

CONVENT   SANT   VICENÇ  FERRER

26   setembre   2016

 

***********

 

Arrencar moreres…moure muntanyes?


Arrencar  moreres i plantar-les al mar…Si no aprofundim en la manera que Jesús té d’expressar-se, i no intentem captar el significat de les seves gràfiques imatges i vives expressions, i ens quedem en la literalitat, podem caure en la ingenuïtat o en la broma fàcil. L’evangeli de Mateu parla també de “moure muntanyes”.


Evidentment l’autèntica fe no ens mourà mai a demanar això i, per altra banda no crec que, si ho demanéssim, ho aconseguiríem.


Coses grans!


Però sí que és veritat que la fe porta a fer coses grans. I és que la fe no és solament una creença en un Déu que és totpoderós. La fe és, sobretot, una gran confiança, una adhesió, una comunió amb la bondat de Déu, el nostre Pare-Mare que ens ha donat el seu Fill i que ens comunica l’Esperit. I aquesta confiança i adhesió al nostre Déu, al que Ell és, és també, evidentment, adhesió al que Ell desitja: instaurar el seu regne, el seu projecte sobre la humanitat..


I aquesta fe sí que fa coses grans, meravelles. Més grans i més admirables que arrencar moreres per plantar-les al mar! Perquè com hem dit, la fe és entrar en comunió amb Déu, amb el que Ell és, amor i bondat. I l’amor i la bondat busca fer la més gran meravella: el bé als altres.

Enmig del nostre món!


L’home i la dona de fe enmig del nostre món, estimen, busquen i treballen per un món més just i més humà, per la pau de les consciències i la reconciliació entre les persones, per animar i encoratjar els decebuts, per donar fermesa i esperança als qui pateixen qualsevol mena de dolor, per ser efectivament solidaris amb les necessitats dels altres.
I això, enmig d’un món en el que hi ha tant d’egoisme, d’ambició de posseir, d’afanys individualistes, de terribles injustícies, el sol fet que hi hagi persones que tinguin plena confiança en el que Déu és i vol, ja és una gran meravella, molt més que el trasllat d’una morera o d’una muntanya.

El do de la fe


I avui i sempre cal fer aquells petició senzilla dels deixebles: “Senyor, augmenteu-nos la fe!” perquè, en definitiva, la fe és un do, un regal de Déu. La fe no s’adquireix a base d’esforços mentals o voluntaristes. La fe el Senyor ens l’augmenta quan nosaltres reconeixem la nostra petitesa, les nostres febleses i amb senzillesa l’ hi demanem. El profeta Habacuc ens ha dit: «l'home de esperit orgullós se sentirà insegur, però el just viurà de la fe».
Fàcilment nosaltres tenim tendència a posar-nos medalles després d’una bona acció. Per això el Senyor ens diu que, fem el que fem de bo, no és mèrit nostre, ha estat una obra d’Ell a través nostre. El que nosaltres fem no és més que no posar obstacles a la seva acció.
La fe és un tresor que ens ha estat confiat, com ens ha dit Pau, i que hem de guardar amb la força de l'Esperit Sant que viu en nosaltres.

“Senyor, augmenteu-nos la fe!”

Francesc Xicoy, sj

 

 


DIUMENGE   XXVII   del   Temps   Ordinari  

 

COMUNICACIONS:

–  Diumenge,   2   octubre   es   celebrarà la  FESTA   de  la  MARE   DE   DÉU  DEL   ROSARI.

(enguany, amb l’ermita ja netejada, tindrà un caire especial) 

ermita

      -Hi haurà concentració a la plaça del Convent de S. Vicenç Ferrer a les 9’30.

      – A les 10 se partirà en processó cap al Puig de l’Ermita portant la imatge de la Mare de Déu del Roser.

       – A les 12 a l’esplanada de l’Ermita hi haurà missa.

       – Després els que vulguin quedar a dinar ho podran fer (cadascú porta el seu) i a les tres del capvespre hi haurà ball de bot

ermita-a

ermita-b

ermita-c

 

 

 

 

 

 

ermita-d

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

*********

– Aquesta setmana comencen  les  CATEQUESIS

– Dilluns seran a Crist Rei i els Dolors;

– Dimarts en els Dolors i a Sant Pau

– Dijous a Crist Rei. L’horari de 17’30 a 18’30 a tots els llocs.

******

– Recordam que els dissabtes a les 19 h. hi ha missa en el convent de  Sant   Vicenç  Ferrer

********

–  PREGÀRIA   EUCARÍSTICA

       Dijous,  dia   6   octubre,   a   les   20'30   h.

       Església   de   FARTÀRITX.  Convent   de   les   Monges   de   la   Puresa.

*******

–  LECTIO DIVINAEVANGELI DE DIUMENGE 28È ORDINARI C

Reunió: dimecres, 5 octubre de 2016, a les 20’30

a Ca Na Vallespina

******

 

 

Doneu-nos   més   fe…

fe

De  cop   i   volta,  els   deixebles    fan   a   Jesús  una   petició   vital:  “Doneu-nos    més   fe”.    En   una   alta   ocasió  li   havien  demanat:  “Ensenyeu-nos   a   pregar”.    A   mesura   que   Jesús  els   descobreix  el   projecte   de   Déu   i   la   tasca  que   els   hi   vol  encomanar,  els   deixebles que  la   fe   que  viuen  des   de   nins  no   basta  per   a   respondre  a   la   crida.   Necessiten   una   fe   més   robusta  i   vigorosa..   Han  passat   vint   segles.   Al   llarg   de   la   història,   els   seguidors  de   Jesús   han   viscut   anys   de   fidelitat   a   l’Evangeli   i   temps   foscos   de  deslleialtat.   Temps  de   fe   robusta   i   també   crisis   d’incerteses   ¿Necessitem   demanar   de  nou  al   Senyor   que   ens   doni   més   fe?

Senyor,   doneu-nos   més   fe

Ensenyeu-nos   que   la   fe   no  consisteix   en   creure  quelcom  sense   creure   en   tu.   Fill  encarnat   de   Déu,  perquè   obtinguem  al   teu   Esperit,  deixa’ns   omplir   per   ta   Paraula,  aprendre   a   viure   amb   ton   estil   de   vida   i   seguir  de   prop   tes   petjades.   Només   tu   ets   qui   “inicia  i  abasta  la  nostra  fe”.

Doneu-nos  més   fe

Doneu-nos   una   fe   centrada   en   l’essencial,   purificada  d’adherències  i  afegits  postissos,  que   allunyen  del   teu   Evangeli.    Ensenyeu-nos   a   viure   en   aquests   temps  una   fe,  no   recolzada  en  coses   externes,  sinó   en   la   teva   presència   viva   dins   els   nostres   cors   i   dins   les   nostres  comunitats   creients.

Doneu-nos   més   fe

Feu-nos  viure   una   relació   més   vital  amb   tu,   sabent   que   tu,   el   nostre   Mestre   i   Senyor,  ets   el   primer,   el   millor,   el   més   valuós  i   atractiu   que   tenim     a   l’Església.   Doneu-nos   una   fe   contagiosa   que   ens   orienti   cap   a   una   fase   nova  de   cristianisme,   més  fidel  al  teu   Esperit  i   a   la   teva  trajectòria.

Doneu-nos   més   fe

Feu-nos   viure   identificats   amb  ton   projecte  del   regne  de   Déu,  col·laborant  amb   realisme   i   convicció   per   fer   una   vida   més  humana,  com  vol   el   Pare.    Ajudeu-nos  a  viure   humilment   la   nostra   fe  amb   passió  per   Déu  o   compassió   per   l’esser   humà.

Doneu-nos   més   fe

Ensenyeu-nos  a  convertint-nos   cada   dia   a   una   vida   més   evangèlica,  i  no   resignar-nos   a   un   cristianisme    rebaixat   on   la   sal   es   torna   fada   i   on  l’Església   perd   de   manera   estranya   la   qualitat   de   llevat.   Desperta   entre   nosaltres   la   fe   dels   testimonis   i   profetes.

Doneu-nos   més   fe

No   ens   deixis   caure   en   un   cristianisme   sense   creu.   Ensenyeu-nos   a   descobrir   que   la   fe     no   és   creure   en   el   Déu   que   ens   convé   sinó  en   aquell   que   dóna   força  a   nostra   responsabilitat   i   desenvolupa  nostra   capacitat   d’estimar.  Ensenyeu-nos   a   seguir-te     carregant   la   nostra   creu   de   cada   dia.

Que   t’experimentem   ressuscitat   enmig  de   nosaltres  renovant   nostres   vides   i   animant  nostres   comunitats
José Antonio Pagola

 

Si cadascú no canvia, res no canviarà en l'Església

Josep Llunell

Segons les primeres fonts cristianes, els deixebles que rodegen Jesús no destaquen per la seva adhesió entusiasta al mestre sinó més aviat per la seva fe petita i dèbil. 
És tal la seva incapacitat per entendre Jesús que un evangelista els presenta dirigint-se a ell amb aquesta petició: “Senyor, augmenteu-me la fe”.

Ben segur que és aquesta la pregària que hem de fer els cristians d’avui. 
Augmenteu-nos la fe perquè contínuament ens desviem del vostre evangeli.

Ocupats en escoltar les nostres pors i les nostres incerteses, no encertem a escoltar la vostra veu ni en les nostres comunitats ni en els nostres cors. 
Ja no sabem agenollar-nos ni físicament ni interiorment davant vostre.

Desvetlleu la nostra fe perquè si perdem contacte amb Vós, seguirà creixent el nostre desconcert i la nostra inseguretat. 
Augmenteu la nostra fe per a poder percebre la vostra Presència en el centre mateix de la nostra debilitat.

Si cadascú no canvia, res no canviarà en la vostra Església. 
Si la inèrcia i la rutina ens poden, el vostre Esperit restarà bloquejat per la nostra covardia. 
Augmenteu la nostra fe per a poder predicar el que creiem. 
Que no condemnem lleugerament els que necessiten escalf humà i comprensió sincera.                                                        

Senyor, augmenteu la nostra fe per a trobar-vos no només en les esglésies sinó també en el dolor dels que pateixen. 
Per escoltar la vostra crida no només en la Bíblia sinó en el crit apagat dels que viuen i moren de fam. 
Que mai no oblidem que són els pobres els que plantegen a la vostra Església les preguntes més greus.

Augmenteu-nos la fe per creure en un món nou com hi creieu Vós, per estimar la vida de tots com l’estimeu Vós. 
Recordeu-nos que la nostra primera tasca és posar en nom vostre signes de misericòrdia i d’esperança enmig del món.

Arribats fins aquí, preguntem-nos:
Què hi posem nosaltres enmig d’aquest món?
Quins signes hi posem?
–confiança o bé desconfiança?
–veritat o bé mentides?
–generositat o bé egoisme? 
–senzillesa o bé vanitat?
–voluntat de compromís personal o bé excuses de mal pagador?

Què hi posem nosaltres enmig d’aquest món?
Què hi posem?

llunell_augmentar_la_fe

 

************

******

 

 

Esta entrada fue publicada en Comunicacions Generals, Pagina Principal. Guarda el enlace permanente.