TEMPS D’ADVENT

             Llavors cridà amb totes les forces: "Ets beneïda entre totes les dones i és beneït el fruit de les teves entranyes! Qui sóc jo perquè la mare del meu Senyor

em vingui a visitar? Tan bon punt he sentit la teva salutació, l';infant ha saltat de joia dins les meves entranyes. Feliç tu que has cregut: allò que el Senyor t';ha anunciat es complirà!"

 

 

  

 

QUART DIUMENGE

(Power-Point)

4º diumenge d'Advent (C)

EVANGELI

¿Qui sóc jo perquè la mare del meu Senyor em vingui a visitar ?

Lectura del sant evangeli segons sant Lluc 1,39-45

Maria visita Elisabet

39 Per aquells dies, Maria se n'anà de pressa a la Muntanya, en un poble de Judea, 40 va entrar a casa de Zacaries i saludà Elisabet. 41 Tan bon punt Elisabet va sentir la salutació de Maria, l'infant va saltar dins les seves entranyes, i Elisabet quedà plena de l'Esperit Sant. 42 Llavors cridà amb totes les forces:

–Ets beneïda entre totes les dones i és beneït el fruit de les teves entranyes! 43 Qui sóc jo perquè la mare del meu Senyor em vingui a visitar? 44 Tan bon punt he sentit la teva salutació, l'infant ha saltat de joia dins les meves entranyes. 45 Feliç tu que has cregut: allò que el Senyor t'ha anunciat es complirà!

Paraula de Déu.

 

 

 

Maria fa el seu camí.

La visita de Maria a Elisabet dóna peu a l'evangelista Lluc per connectar el Baptista amb Jesús inclús abans de néixer. L'escena és especial. Les dues prest seran mares. Ambdues estan cridades a col·laborar en el pla de Déu. No hi ha barons. Zacaries ha quedat mut. Josep està absent. Les dues dones ocupen tota l'escena. Maria ha arribat de pressa des de Natzaret i es converteix en la figura central. Tot gira en torn d'ella i son Fill. Sa imatge llueix amb trets genuins que han estat afegits després, des de les advocacions i títols allunyats del clima dels evangelis.

· Maria, «la mare del meu Senyor». Així la proclama Elisabet a crit i plena de l'Esperit Sant. Cert: per als seguidors de Jesús, Maria és la Mare de nostre Senyor. Aquests és el punt de partida de la seva grandesa. Els primers cristians mai separen Maria de Jesús. “Beneïda per Déu entre totes les dones” , ella ens dóna a Jesús, “fruit beneït de son ventre”.

· Maria, la creient. Elisabet, la declara feliç perquè “ha cregut”. Maria és gran per la seva maternitat, i per haver acollit amb fe la cridada de Déu a ser Mare del Salvador. Ha sabut escoltar a Déu; ha guardat sa Paraula dins son cor; ha meditat; l'ha posada en pràctica; ha complert sa vocació. Maria és Mare creient.

· Maria, l'evangelitzadora. Maria ofereix a tots la salvació de Déu que ha acollit en son propia Fill. Aquesta és sa gran missió i son servei. Segons el relat, Maria evangelitza amb els seus  gestos i paraules perquè allà on va porta la persona de Jesús i son Esperit. Això és l'essencial de l'acte evangelitzador.

· Maria, portadora d'alegria. La salutació de Maria transmet alegria que brolla de son Fill Jesús. Ella ha estat la primera a escoltar la invitació de Déu: “Alegra't …el Senyor és amb tu”. Ara, des de l'actitud de servei i ajuda als qui la necessiten, Maria transmet la Bona Nova de Jesús, el Crist, que sempre porta sobre. Ells és per a l'Església el millor model d'una evangelització gojosa.

 

 

 

"La qüestió és ben clara: A qui ajudem, nosaltres?"

Avui es diuen moltes coses. La gent no para de xerrar.

Constatem que hi ha una falta generalitzada de confiança i de credibilitat.

Per això, hi ha també molta por i molta tristor.

Joves i grans, per raons diverses, viuen en la incertesa i en la desconfiança.

I, quan no hi ha ningú en qui confiar, la vida es converteix en un absurd.

Els creients, seguint les petjades de Maria, poden ajudar a trobar un sentit a la vida, una raó per viure que fan l’existència digna de ser viscuda i viscuda amb plenitud.

Maria compleix aquesta tasca de donar sentit a la vida anant a on la necessiten,

En aquest moment, pot ajudar Elisabet, d’edat avançada i, per tant, amb probables dificultats en l’embaràs.

I hi va ben decidida.

La qüestió és ben clara:

A qui ajudem, nosaltres?

Quin és el sentit del nostre viure?

Ajudem o bé fem el desentès?

O encara pitjor…¡ en lloc d’ajudar, fem nosa?

 

 

 

 

 

COMUNICACIONS:

22/23 DESEMBRE

 

1.- Dilluns dia 24, vigília de Nadal, les Maitines parroquials seràn a les 19h a la parròquia de Crist Rei, a les 19:30h a Sant Pau i a les 20h als Dolors. Les Maitines a Fartàritx seràn a les 19h i al Monestir de les benedictines a les 18:30h.

 

2.- Dimarts dia 25, dia de Nadal, les misses seràn com un diumenge.

 

3.- Dimecres dia 26, segona festa de Nadal, hi haurà missa a les 8h i a les 12h a la parròquia dels Dolors, i a les 19h a la parròquia de Crist Rei.

 

Esta entrada fue publicada en Comunicacions Generals, Pagina Principal. Guarda el enlace permanente.