DIUMENGE QUINT DURANT L’ANY

         Vosaltres sou la sal de la terra. Si la sal perd el gust, amb què la tornaran salada? Ja no és bona per a res, sinó per a llençar-la fora i que la gent la trepitgi. Vosaltres sou la llum del món. No es pot amagar un poble posat dalt d'una muntanya, i ningú no encén una llàntia per posar-la sota una mesura, sinó en el portallànties, perquè faci llum a tots els qui són a la casa. Que brilli igualment la vostra llum davant la gent; així veuran les vostres bones obres i glorificaran el vostre Pare del cel.

 

 Pregària  EUCARÍSTICA 

 6 de FEBRER de 2020   20'30 – 21'30  h    ESGLÉSIA  DE   FARTÀRITX

Explicació de la celebració: Mª. Magdalena.

Exposició Santíssim.

Inici: pàgina 55

Cant d’entrada: “JUNTAU LES MANS GERMANS” pàgina 232

Reso de Vespres: Antífones Temps durant l’ANY: pàgina 61 – 66 Salmòdia: pàgina 61 – 66        

Lectura: “SHALOM” …

Responsori breu "Temps durant l’ANY": pàgina 68-69

Magníficat "Temps durant l’ANY": pàgina 69

Pregàries + Oració "Temps durant l’ANY": pàgina 69 (Joan Perelló).

Oració personal: 15 minuts.

Cant: pag. 227 cant nº 5 “Jo crec en vos bon Déu,”

Pregàries comunitaries.

Catequesis Papa Francisco: EUCARISTIA 13/12/2017 ….

Cant: Pange Lingua (pag. 218) 

Benedicció i Cant final: “Salve Regina”.


 

TESTIMONIS  (clicar)

5º diumenge Temps ordinari (A)

EVANGELI

Vosaltres sou la llum del món.

 

+ Lectura del sant evangeli segons sant Mateu 5, 13-16

Sal de la terra i llum del món

13 »Vosaltres sou la sal de la terra. Si la sal perd el gust, amb què la tornaran salada? Ja no és bona per a res, sinó per a llençar-la fora i que la gent la trepitgi.

14 »Vosaltres sou la llum del món. No es pot amagar un poble posat dalt d'una muntanya, 15 i ningú no encén una llàntia per posar-la sota una mesura, sinó en el portallànties, perquè faci llum a tots els qui són a la casa. 16 Que brilli igualment la vostra llum davant la gent; així veuran les vostres bones obres i glorificaran el vostre Pare del cel.

Paraula de Déu

ANAR   A  LES  PERIFÈRIES  (clicar)

Is 58,7-10 1Co 2,1-5 Mt 5,13-16

Estem tan acostumats a sentir això de la  sal de la terra i la llum del món, que no ens impressiona massa.

Tanmateix aquestes paraules formen part del sermó de la muntanya de l´evangeli de Mateu, just després de les benaurances. Deuen ser, doncs, consells importants.

Ni la sal ni la llum son coses noves per nosaltres, tenim sal abundant i tenim llum elèctrica totes les nits. Però ni en temps de Jesús ni en el nostre temps, tothom té sal i llum.

Però no es tracta únicament del clorur sòdic, ni d'electricitat, sinó de viure amb gust i sentit, i de no viure a les fosques.

I nosaltres vivim en un món que moltes vegades ha perdut el sentit de la vida i que viu a les fosques.

Hi ha tanta gent que pateix dificultats de tot tipus, de pobresa i malaltia, de llibertat i de manca d'esperança, de soledat i d'atur, de jovent sense futur, de països en guerra i violència, de canvi climàtic, de manca de horitzó a la vida. Hi ha gent que ha perdut la fe, que viu la vida com un absurd, que te por a la  mort. Els mitjans de comunicació només ens ofereixen males notícies cada dia.

En front d'aquesta situació, l´evangeli ens ofereix sentit i llum, no com si l'evangeli ens tregui les dificultats i ens faci miracles, sinó que ens dóna un horitzó i un sentit a la vida. I això no prové de doctrines ni de normes, sinó de la fe en la persona de Jesús de Natzaret.

Jesús és la llum del món i la sal de la vida, és la presència de Déu al nostre món i a la nostra història, és l'amor, la misericòrdia i la bondat de Déu enmig nostre, és la bona notícia del Regne de Déu, un Regne de justícia, d'amor i de pau, és un estil de la seva vida, alternatiu al de les grans potències i al dels poderosos d'aquest món, és la força de la seva creu i de la seva resurrecció.

I el Regne, que Jesús predica, és lluita contra la mort i alliberament de tot esclavatge i mort. Per això, Jesús s'acosta als marginats i malalts, als pobres i pecadors.

En aquest sentit, ser cristià és seguir Jesús, ser sal i llum pel nostre món, donar esperança, estimar més les persones que els diners, ajudar els immigrants i els sense sostre, lluitar per un món més just, lliure i respectuós amb la tota creació, la casa nostra.

I tot això, no com un deure feixuc  i una carrega pesada de complir, sinó amb l alegria i el goig de l´evangeli, de les benaurances, amb gust i sentit de l´humor, perquè creiem que un dia les armes es convertiran en arades, i els nens podran jugaran amb la serp… Ingenuïtat o compliment de la primera benaurança: feliços els pobres en l´esperit, d'ells és el Regne del cel ?  

 

VOSALTRES   SOU  LA   SAL….  LA  LLUM…  (clicar)

 

 

 

 

 

 

Esta entrada fue publicada en Catequesi infantil, Comunicacions Generals, Pagina Principal. Guarda el enlace permanente.