DIUMENGE SISÈ DE PASQUA

Ac 10,25-26.34-35.44-48 1Jn 4,7-10 Jn 15,9-17

Si hem escoltat la Paraula de Déu proposada per la litúrgia d’aquest diumenge és perquè hem experimentat molt d’amor en les nostres vides. Des de l’incondicional dels pares, de la família… responsable del nostre creixement, fins dels amics i tantes persones, signes d’acollida, confiança i estima. Segurament, cadascú té experiències de lliurament a la vida ordinària, amb els fills i filles o en un voluntariat. Podem acabar esgotats, però plens d’alegria, amb un somriure als llavis i un sentiment de plenitud. Perquè l’amor, el tema de les lectures d’avui, és el fonament de les nostres vives.

També relaciona les tres persones de la Trinitat. El cor de Déu està ple d’aquest sentiment. L’afecte és la relació bàsica entre el Pare, el Fill i l’Esperit. Per això Jesús ens pot dir: “jo us estimo tal com el Pare m’estima”. Jesús se sentia enviat per aquell delit, i ho demostra estimant  les persones del seu temps i a nosaltres. “Estima” en el grec original denota un amor perfecte, des de sempre i per sempre. Aquest sentiment de plenitud enyorat per tots en el fons del nostre cor. I Jesús ens convida a “mantenir-nos” en ell. L’amor és comunicació d’allò que un és i d’allò que un té. És un camí d’unió i de comunió. Així trobem la nostra identitat de fills de Déu i de germans dels uns i els altres.

L’unió amb Déu no és una pura especulació. Jesús podia haver animar-nos a restituir el seu apassionament cap a nosaltres demanant que l’estimem a Ell i al seu Pare. Però ens anima a demostrar el nostre afecte cap a ell en l’amor de les germanes i germans. Aquest vincle es mostra més en els fets que en les paraules, com comenta Sant Ignasi als Exercicis Espirituals.

Segurament, durant el confinament vam redescobrir la importància de saludar-nos, de sentir-nos acompanyats, de tenir temps per als nostres. Ara a la pandèmia enyorem el contacte físic, les abraçades… Perquè els altres són mediació de l’amor, també del de Déu. Hem d’intentar expressar el nostre afecte a través d’un simple: “com estàs?”, “tot bé?”… però sincer. Perquè així expressem interès i preocupació per l’altre. L’amor sempre ens descentra. No tinguem por de viure en l’amor. En una societat plural com la nostra és fàcil. Podem prescindir del consumisme, de la recerca de rendiment, de reconeixement i de prestigi a nivell social o laboral. Estimar desinteressadament és alternatiu. A les dificultats, al cansament… ens hem de recordar de l’amor originari de Déu que no abandona.

Si estimem, podrem viure amb alegria, és el signe de la manifestació de la presència de Déu i de l’acompliment dels nostres desitjos més profunds. Viurem amb sentit. L’amor només és alegria en la reciprocitat. Per això Jesús ens considera amics en pla d’igualtat. Tant de bo no considerem a ningú com a estranger, com a impur com hem sentit a la primera lectura. Aquest afecte compartit ens ha de fer acollir  tothom. Que el nostre estil de vida fratern permeti a molts conèixer l’amor del Pare.

COMUNICACIONS:

AVISOS PARROQUIALS

FULL DIMINICAL 09.05.21

ADORACIÓ NOCTURNA – MAIG 21
CATEQUESI – CONFERÈNCIA (Diocesana)

  • * * * * *

https://jopersa41.blogspot.com/2021/05/alegria-cristiana.html ALEGRIA CRISTIANA

6º diumenge de Pasqua (B)

EVANGELI

Ningú no té un amor més gran que el qui dóna la vida pels seus amics.

  • Lectura del sant evangeli segons sant Joan 15, 9-17
  • En aquell temps, va dir Jesús als seus deixebles:

9Tal com el Pare m’estima, també jo us estimo a vosaltres. Manteniu-vos en el meu amor. 10 Si guardeu els meus manaments, us mantindreu en el meu amor, tal com jo guardo els manaments del meu Pare i em mantinc en el seu amor.

11 »Us he dit tot això perquè la meva joia sigui també la vostra, i la vostra joia sigui completa. 12 Aquest és el meu manament: que us estimeu els uns als altres tal com jo us he estimat. 13 Ningú no té un amor més gran que el qui dóna la vida pels seus amics. 14 Vosaltres sou els meus amics si feu el que jo us mano. 15 Ja no us dic servents, perquè el servent no sap què fa el seu amo. A vosaltres us he dit amics perquè us he fet conèixer tot allò que he sentit del meu Pare. 16 No m’heu escollit vosaltres a mi; sóc jo qui us he escollit a vosaltres i us he confiat la missió d’anar pertot arreu i donar fruit, i un fruit que duri per sempre. I tot allò que demanareu al Pare en nom meu, ell us ho concedirà. 17 Això us mano: que us estimeu els uns als altres.

Paraula de Déu.

https://jopersa41.blogspot.com/2021/05/lestil-de-jesus.html EL ESTIL DE JESUS

https://jopersa41.blogspot.com/2021/05/diumenge-sext-pasqua.html

FULL DOMINICAL MAIG 2º

Esta entrada fue publicada en catequesis adolescents i joves, Comunicacions Generals, Pagina Principal. Guarda el enlace permanente.