DIUMENGE XII DURANT L’ANY

COMUNICACIOS:

FULL DOMINICAL 20.06.21

FULL DOMINICAL JUNY 3º

ORDENACIÓ DIACA: ORDENACIÓ DIACA

MISSES DIES FEINERS 

Vos anunciam amb gran alegria que fa unes hores, el jove del nostre poble Carles Sirer ha rebut l’órde del diaconat i demà horabaixa el rebrà el jove Joan Francesc Cortès. És un gran goig per la nostra comunitat. I vos pregam a tots una oració perquè Déu els ajudi en l’exercici del ministeri i perquè doni molts de fruits i els faci molt feliços.
Rebeu tots dos l’enhorabona de les nostres parròquies.

  • * * * * *

https://jopersa41.blogspot.com/2021/06/diumenge-xii-durant-lany.html DIUMENGE DOTZÈ

https://jopersa41.blogspot.com/2021/06/creure-dubtes-fonaments.html CREURE DUBTAR

12º diumenge Temps ordinari (B)

EVANGELI

¿Qui és aquest, que fins el vent i l’aigua l’obeeixen ?

  • Lectura del sant evangeli segons sant Marc 4, 35-41
La tempesta calmada (Mt 8,23-27; Lc 8,22-25) 35Aquell mateix dia, arribat el capvespre, Jesús diu als deixebles: –Passem a l’altra riba. 36 Deixaren, doncs, la gent i se’l van endur en la mateixa barca on es trobava. L’acompanyaven altres barques. 37 Tot d’una es va aixecar un gran temporal; les onades es precipitaven dins la barca i l’anaven omplint. 38 Jesús era a popa, dormint amb el cap sobre un coixí. Ells el desperten i li diuen: –Mestre, ¿no et fa res que ens enfonsem? 39 Així que es despertà, va increpar el vent i digué a l’aigua: –Silenci! Calla! Llavors el vent va parar i seguí una gran bonança. 40 Jesús els digué: –Per què sou tan covards? Encara no teniu fe? 41 Ells van sentir un gran temor i es deien l’un a l’altre: –Qui és aquest, que fins el vent i l’aigua l’obeeixen?
Paraula de Déu.

Jb 38,1.8-11 2Co 5,14-17 Mc 4,35-41
Avui, les lectures ens proposen donar un nou pas en la fe. Us imagineu quin goig si se’ns concedís en aquesta eucaristia aquest pas endavant? Aquesta esperança ens faria portar generosament la nostra ofrena davant l’altar:
Senyor, augmenteu-nos la fe la mesura d’un gra de mostassa; i així, de la mà vostra, durem el vostre amor per tot arreu.
Potser resultarà estrany això que direm ara. Avançar en la fe és deixar enrere la por per viure en el temor de Déu. La por i el temor són dues coses diferents. La por ens allunya de Déu, ens fa posar la confiança en corrents que ens arrosseguen lluny del seu amor. Així ens passa quan confiem sols en les pròpies forces o posem la nostra il·lusió en projectes aliens al seu Regnat. El temor de Déu, en canvi, –o si ho preferiu, el respecte a Déu-, ens fa anar a trobar delerosament, el qui dorm a la popa de la barca que fa aigües. Ell fa veure que no hi és, arraulint-se en el son, esperant que el cridem al límit de la desesperació: no ho veus que ens enfonsem?. El temor a perdre el do de la vida ens fa cridar al qui és el seu Creador:
-Tu que vas posar límits al mar, fes que tot es sotmeti al teu propòsit.
 I quan arriba la gran calma, veient el seu poder, també sentim temor, com els que anaven a la barca amb ell. Un temor que no és por, perquè la por no s’interessa ni es pregunta: Qui és Jesús?. En canvi, els qui eren amb ell plens d’un gran respecte es preguntaven l’un a l’altre:
-¿qui deu ser aquest, que fins el vent i l’aigua l’obeeixen?
Està clar que no és por el que provoca Jesús Ressuscitat. Foragitar la por és el seu primer desig per als deixebles, el primer signe del Ressuscitat: no tingueu por, els diu. Però, en canvi, si que és de l’Esperit de Jesús aquell punt de temor –o de respecte, si ho preferiu- que ens porta a desvetllar-lo, a preguntar-nos qui és, a reclamar-li:
-queda’t amb nosaltres que ja es fa fosc.
El temor de Déu no és temor a la seva persona. És pensar què seria de mi si decidís fugir lluny de la seva presència. Perquè… ho podria fer! El temor de Déu és ser conscient de la responsabilitat de sortir al seu encontre en cada paraula, en tot que el que provo de fer, en cada cosa que passa. Benvingut el temor de Déu perquè ens fa viure desperts i atents.

https://jopersa41.blogspot.com/2021/06/creure-sense-por.html CREURE SENSE POR

Esta entrada fue publicada en Catequesi infantil, catequesis adolescents i joves, Comunicacions Generals, Pagina Principal. Guarda el enlace permanente.