DIUMENGE QUINZÈ DURANT L’ANY

https://jopersa41.blogspot.com/2021/07/al-servei-de-levangeli.html AL SERVEI DEL EVANGELI

COMUNICACIONS

FULL DOMINICAL 11.07.21

***********

15º diumenge Temps ordinari (B)

EVANGELI

Començà a enviar-los.

Missió dels Dotze

(Mt 10,1.5-12 Lc 9,1-6)

Jesús recorria els pobles del voltant i hi ensenyava.

7Llavors va cridar els Dotze i començà a enviar-los de dos en dos. Els donà poder sobre els esperits malignes 8 i els instruïa dient:

–No prengueu res per al camí, fora del bastó: ni pa, ni sarró, ni cap moneda. 9 Poseu-vos les sandàlies, però no us emporteu dos vestits

10 I els deia encara:

–Quan entreu en una casa, quedeu-vos-hi fins que deixeu aquell lloc. 11 Si una població no us acull ni us escolta, sortiu-ne i espolseu-vos la pols dels peus com a acusació contra ells.

12 Ells se’n van anar i predicaven a la gent que es convertissin. 13 Treien molts dimonis i curaven molts malalts, ungint-los amb oli.

Paraula de Déu.

Am 7,12-15 Ef 1,3-14 , Mc 6,7-13

Sovint quan ens referim a la fe considerem que és una decisió personal. En part és cert, som nosaltres qui hem de donar resposta a la iniciativa d’un Déu que ens crida personalment. Avui ens endinsarem en dos exemples de crida per part del nostre Pare al profeta Amós i als deixebles de Jesús.

A l’evangeli, Jesús no envia els deixebles de qualsevol manera. Per a col·laborar en el seu projecte del Regne de Déu i propagar-n’hi la missió hauran de cuidar el seu estil de vida, exemple de la forma cristiana d’estar al món. Segons Marc, en enviar-los, Jesús “els dóna autoritat sobre els esperits immunds”. No els ofereix poder sobre les persones que aniran trobant-se pel camí. Els atorga autoritat per alliberar-les del mal. Com sempre Jesús pensa en un món més sa, alliberat de les forces malignes que esclavitzen i deshumanitzen l’ésser humà. El dimoni, literalment, és qui divideix. Avui dia, és tot allò que desintegra a una persona, no només la salut, sinó les dependències, el desig de posseir, de poder, de reconeixement… Els deixebles de Jesús introduiran entre la gent la seva força sanadora, una forma de viure alternativa i alliberadora. S’obriran pas en la societat no fent servir un poder dominador, sinó humanitzant més la vida, alleujant-ne el sofriment i fent-hi créixer la llibertat i la fraternitat.

Només hi portaran “bastó” i “sandàlies”. Jesús els imagina com a caminants. Mai no instal·lats. Sempre en camí. No lligats a res ni a ningú. Només amb l’imprescindible. Amb aquesta agilitat que tenia Jesús per fer-se present allí on algú el necessitava.

No hi duran “ni pa, ni sarró, ni diners”. No han de viure obsessionats per la seguretat pròpia. S’hi emporten alguna cosa més important: l’Esperit de Jesús, la seva Paraula. Curiosament, Jesús no pensa en el que han de dur per a ser eficaços, sinó en el que no s’han d’endur. Que no sigui que un dia s’oblidin dels pobres i visquin tancats en llur propi benestar. Tampoc no duran “túnica de recanvi”. Es vestiran amb la senzillesa dels pobres. No duran vestidures sagrades com els sacerdots del temple. Seran profetes enmig de la gent. La seva vida serà signe de la proximitat de Déu a tothom, sobretot dels més necessitats.

El món nou que Jesús cerca no es construeix amb diners. L’obsessió per la seguretat no és bona. Des de la tranquil·litat del benestar propi no és fàcil crear el regne de Déu com un espai de vida digna per a tothom. Avui ens podríem demanar si la nostra existència és massa còmode, si estem a prop de les persones que ens necessiten: de la família, del veïnatge, de la feina…

Jesús s’imagina els seguidors d’una altra manera: alliberats dels lligams, identificats amb els darrers, amb confiança posada només en Déu, guarint els qui pateixen, cercant per a tothom la pau i la entesa. Només així s’introdueix al  món el seu projecte.

https://jopersa41.blogspot.com/2021/07/diumenge-xv-durant-lany-a.html DIUMENGE XV DURANT L’ANY

Esta entrada fue publicada en Catequesi infantil, catequesis adolescents i joves, Comunicacions Generals, Pagina Principal. Guarda el enlace permanente.