DIUMENGE VINT I SIS DURANT L’ANY (XXVI)

https://youtube.com/watch?v=-W347E3zJSg%3Fautoplay%3D1%26fbclid%3DIwAR3JZysTyPDWcFVD0R7lXsswUzdJ2yuffi-A5npu3vZ4KxoVXV9SsFX76c4
https://www.youtube.com/embed/-W347E3zJSg?autoplay=1&fbclid=IwAR3JZysTyPDWcFVD0R7lXsswUzdJ2yuffi-A5npu3vZ4KxoVXV9SsFX76c4

COMUNICACIONS :

  • DE LA MISSA NOVA

CARTA DEL BISBE

FULL DOMINICAL 26.09.21

*** *** *** *** **** *** ***

26º diumenge Temps ordinari (B)

EVANGELI

Qui no està contra nosaltres, està amb nosaltres. Si la mà et fa caure en pecat, talla-te-la.

+ Lectura del sant evangeli segons sant Marc 9,38-43.45.47-48

Qui no està contra nosaltres, està amb nosaltres (Lc 9,49-50) 38 Joan digué a Jesús: –Mestre, n’hem vist un que es valia del teu nom per a treure dimonis i hem mirat d’impedir-ho, perquè no és dels qui vénen amb nosaltres. 39 Jesús respongué: –No li ho impediu. Ningú que en nom meu faci miracles no podrà després malparlar de mi. 40 Qui no està contra nosaltres, està amb nosaltres. 41 Tothom qui us doni un got d’aigua pel fet que sou de Crist, us asseguro que no quedarà sense recompensa. 42 »Però al qui fa caure en pecat un d’aquests petits que creuen en mi, més li valdria que li lliguessin al coll una mola de molí i el tiressin al mar. 43 »Si la mà et fa caure en pecat, talla-te-la. Val més que entris a la vida sense mà, que no pas que vagis amb totes dues mans a l’infern, al foc que no s’apaga. 45 »Si el peu et fa caure en pecat, talla-te’l. Val més que entris a la vida sense peu, que no pas que siguis llançat amb tots dos peus a l’infern. 47 »I si l’ull et fa caure en pecat, arrenca-te’l. Val més que entris al Regne de Déu amb un sol ull, que no pas que siguis llançat amb tots dos ulls a l’infern, 48 on el cuc no mor i el foc no s’apaga:
Paraula de Déu

https://jopersa41.blogspot.com/2021/09/amics-no-adversaris.html AMICS…NO

ADVERSARIS

https://jopersa41.blogspot.com/2021/09/diumenge-vint-i-sis-xxvi.html HOMILIES

Nm 11,25-29 Jm 5,1-6 Mc 9,38-43.45.47-48

Feia dies que preparava aquesta homilia, tot centrant-la en la queixa dels deixebles que algú que no és del seu grup, guareixi  i tregui dimonis. La resposta de Jesús no es fa esperar: ”Qui no és contra nosaltres, és amb nosaltres”.

Pensava parlar sobre la diferencia entre religions, ideologies, doctrines i la vida concreta d´ estimació i amor al proïsme, que és el que val. La praxis concreta al germà és allò definitiu.

Però després d´haver patit  recentment un greu covid, amb pneumònia doble i d´haver estat molt greu, fins arribar quasi a veure les barbes de sant Pere, no em puc limitar a una homilia purament teòrica.

Ingressat 15 dies a l´hospital, he estat  tractat per metges i metgesses molt professionals, humans i competents, per infermers i infermeres i personal sanitari de tot tipus, amb estrictes mesures de seguretat, canviant-se contínuament la roba per  prevenció, tothom amb gran humanitat, respecte i afecte, sense demanar-me ningú de quina religió sóc, ni què faig a la vida.

I quan en algun moment algú ha sentit que jo era religiós, he descobert un món molt plural: llatinoamericans creients, gent sense cap filiació religiosa, gent del món islàmic que em demanava si el nostre Déu ens perdona els pecats o hem d´anar al capellà, algunes poques persones amb religiositat popular (àngels i dimonis), altres que em demanaven si els meus pares eren també jesuïtes, un altre que em deia que havia fet la primera comunió, etc…

El que realment val és l´amor, la cura de la vida, l´estimació i la lluita contra tot tipus de mal.

Tornem a la Paraula i a l´Evangeli. El Senyor vessa el seu Esperit sobre tota humanitat, sobre pobles, cultures, religions, ideologies, homes i dones, nens i ancians i des de dins els mou a fer el bé, estimar, ajudar, compadir, alleujar. I l´acció màxima de l´Esperit ha estat Jesús que passà pel món fent el bé, sanant i perdonant, imatge del Pare  bondadós i misericordiós, que crea la vida, vida plena i  abundant, vida sense fi, per a tothom, som Fratelli tutti.

Tant de bo els cristians entenguem que l´Esperit no està tancat a l´Església, i els no creients arribin a descobrir que Jesús és el Senyor. I que tots estimem, tinguem cura i defensem la vida amenaçada.

Quan es veuen d´a prop les barbes blanques de sant Pere, tot es veu més clar.

Esta entrada fue publicada en Catequesi infantil, catequesis adolescents i joves, Comunicacions Generals, Pagina Principal. Guarda el enlace permanente.