DIUMENGE VINT I VUIT I VUIT DURANT L’ANY

https://jopersa41.blogspot.com/2021/10/diumenge-vint-i-vuit-xxviii-durant-lany.html
--Que n'és, de difícil, per als qui tenen riqueses entrar al Regne de Déu!

COMUNICACIONS

CARTA BISBE AJUDA A LA PALMA

FULL DOMINICAL 10.10.21

ANY COSTA I LLOBERA

DISSABTE , 9 OCTUBRE 2021 19 hores

AVISOS 10.1 0.21

Celebració Eucaristia CONVENT SANT VICENÇ FERRER DISSABTE, dia 9 octubre a les 19 hores

*** —- **** —- *** —***

28º diumenge Temps ordinari (B)

EVANGELI

Ven tot el que tens …. i segueix-me.

+ Lectura del sant evangeli segons sant Marc 10,17-30

L’home ric

(Mt 19,16-30; Lc 18,18-30)

17 Quan es posava en camí, un home s’acostà corrent, s’agenollà davant de Jesús i li preguntà:

–Mestre bo, què haig de fer per a posseir la vida eterna?

18 Jesús li digué:

–Per què em dius bo? De bo, només n’hi ha un, que és Déu. 19 Ja saps els manaments: No matis, no cometis adulteri, no robis, no acusis ningú falsament, no facis cap frau, honra el pare i la mare.

20 Ell li va dir:

–Mestre, tot això ho he complert des de jove.

21 Jesús se’l mirà i el va estimar. Li digué:

–Només et falta una cosa: vés, ven tot el que tens i dóna-ho als pobres, i tindràs un tresor al cel. Després vine i segueix-me.

22 En sentir aquestes paraules, aquell home va quedar abatut i se n’anà tot trist, perquè tenia molts béns.

23 Llavors Jesús mirà al seu voltant i digué als seus deixebles:

–Que n’és, de difícil, per als qui tenen riqueses entrar al Regne de Déu!

24 Els deixebles, en sentir aquestes paraules, quedaren molt sorpresos. Però Jesús els tornà a dir:

–Fills meus, que n’és, de difícil, entrar al Regne de Déu! 25 És més fàcil que un camell passi pel forat d’una agulla que no pas que un ric entri al Regne de Déu.

26 Ells quedaren encara més desconcertats, i es deien els uns als altres:

–Si és així, qui pot salvar-se?

27 Jesús se’ls mirà i digué:

–Als homes els és impossible, però no a Déu, perquè Déu ho pot tot.

28 Llavors Pere li va dir:

–Mira, nosaltres ho hem deixat tot i t’hem seguit.

29 Jesús digué:

–Us ho asseguro: tothom qui per mi i per l’evangeli hagi deixat casa, germans, germanes, mare, pare, fills o camps, 30 rebrà, ja en el temps present, cent vegades més de cases, germans, germanes, mares, fills, camps, i també persecucions, i, en el món futur, la vida eterna. 31 Molts passaran de primers a darrers, i molts, de darrers a orimers.

Paraula de Déu

Sv 7,7-11 He 4,12-13 Mc 10,17-30

1. Fascinaciò a primera vista. Amb tot el respecte, em sembla que podríem  qualificar així allò que va sentir aquell home per Jesús (“va venir corrents”, li diu “mestre bo), i l’emoció que sent Jesús per ell deixant anar dels seus ulls  una mirada d’amor, veient el seu curriculum vitae… Tot plegat fa que aquell encontre fos realment especial. Des de ben joves se`ns ha quedat fixa l’escena, igual que certes representacions pictòriques…

2.  Però la pregunta en clau interna encara queda per plantejar i per ser resposta. La de la felicitat: ets veritablement feliç? Què més busques? I Jesús li fa una proposta arriscada, que va més enllà dels manaments, de la Llei, de l’autosatisfacció…, una proposta que ja toca les ribes del  Regne de Déu, tan diferent de la Torà. Podriem dir que és un veritable “atracament”. Sense violència, sense armes intimidatòries, sense assetjament de cap mena, li fa: ”La borsa o la vida?” I la resposta que consta a l’Evangeli és demolidora. Canvia la cara del jove; canvia l’ambient de la trobada; canvia el rostre de Jesús i del jove. Possiblement Jesús ja l’havia imaginat fent de “deixeble 13è”, un més a la colla. Però hi ha barreres que són insalvables : els diners, les riqueses, la brillantor i la seguretat externa que dona tenir molts diners. I tot això, impedeix trobar la joia del risc d’ estendre el Regne i de tastar els veritables valors de la generositat. Les riqueses bloquegen la llibertat.

3. Per això la pregunta de Pere i la llicò particular que Jesús dona als seus deixebles puja a una de les frases més reals: Per a Déu res no és impossible. Vaja, parla d’un miracle. Per això és meravellós: trobar homes i dones, joves, nois i noies que han descobert el secret de la solidaritat …

BUI¡¡ BUIT EXISTENCIAL…https://jopersa41.blogspot.com/2021/10/el-buit.html

Esta entrada fue publicada en Catequesi infantil, catequesis adolescents i joves, Comunicacions Generals, Pagina Principal. Guarda el enlace permanente.