FESTA DE TOTS SANTS

TOTS SANTS

Alegreu-vos-en i celebreu-ho, perquè la vostra recompensa és gran en el cel.

  • Lectura del sant evangeli segons sant Mateu 5, 1-12a

Les Benaurances

(Lc 6,20-26)

1 En veure les multituds, Jesús pujà a la muntanya, s’assegué, i se li acostaren els deixebles. 2 Llavors, prenent la paraula, començà a instruir-los dient:

3 –Feliços els pobres en l’esperit: d’ells és el Regne del cel!

4 »Feliços els qui ploren: Déu els consolarà!

5 »Feliços els humils: ells posseiran la terra!

6 »Feliços els qui tenen fam i set de ser justos: Déu els saciarà!

7 »Feliços els compassius: Déu se’n compadirà!

8 »Feliços els nets de cor: ells veuran Déu!

9 »Feliços els qui treballen per la pau: Déu els anomenarà fills seus!

10 »Feliços els perseguits pel fet de ser justos: d’ells és el Regne del cel!

11 »Feliços vosaltres quan, per causa meva, us insultaran, us perseguiran i escamparan contra vosaltres tota mena de calúmnies! 12 Alegreu-vos-en i celebreu-ho, perquè la vostra recompensa és gran en el cel. També així van perseguir els profetes que us han precedit.

Lectura del sant evangeli segons sant Lluc Benaurances i malaurances (Mt 5,1-12) 20 Llavors alçà els ulls cap als seus deixebles i digué: –Feliços els pobres: és vostre el Regne de Déu! 21 »Feliços els qui ara passeu fam: Déu us saciarà! »Feliços els qui ara ploreu: vindrà dia que riureu! 22 »Feliços vosaltres quan, per causa del Fill de l’home, la gent us odiarà, us rebutjarà, us insultarà i denigrarà el nom que porteu! 23 Aquell dia, alegreu-vos i feu festa, perquè la vostra recompensa és gran en el cel. Igualment feien els seus pares amb els profetes. 24 »Però ai de vosaltres, els rics: ja heu rebut el vostre consol! 25 »Ai de vosaltres, els qui ara aneu tips: vindrà dia que passareu fam! »Ai de vosaltres, els qui ara rieu: vindrà dia que us doldreu i plorareu! 26 »Ai quan tota la gent parlarà bé de vosaltres: igualment feien els seus pares amb els falsos profetes! Paraula de Déu

CREURE EN EL CEL

Alegreu-vos i celebreu

En aquesta festa cristiana de Tots Sants, vull dir com entenc i intento viure alguns trets de la meva fe en la vida eterna. Els que coneixen i segueixen Jesucrist m’entendran.
Creure en el cel és per a mi resistir-me a acceptar que la vida de tots i de cada un de nosaltres és només un petit parèntesi entre dos immensos buits. Recolzant-me en Jesús, intueixo, pressento, desitjo i crec que Déu està conduint cap a la seva veritable plenitud el desig de vida, de justícia i de pau que s’amaga en la creació i en el cor de la humanitat

Creure en el cel és per a mi rebel • lar-me amb totes les meves forces que aquesta immensa majoria d’homes, dones i nens, que només han conegut en aquesta vida misèria, fam, humiliació i sofriments, quedi enterrada per sempre en l’oblit. Confiant en Jesús, crec en una vida on ja no hi haurà pobresa ni dolor, ningú estarà trist, ningú haurà de plorar. Per fi podré veure els que vénen a les pasteres arribar a la seva veritable pàtria.

Creure en el cel és per a mi acostar-me amb esperança a tantes persones sense salut, malalts crònics, minusvàlids físics i psíquics, persones enfonsades en la depressió i l’angoixa, cansades de viure i de lluitar. Seguint Jesús, crec que un dia coneixeran el que és viure amb pau i salut total. Escoltaran les paraules del Pare: Entra per sempre en el goig del teu Senyor.

No em resigno que Déu sigui per sempre un «Déu ocult», de què no puguem conèixer mai la seva mirada, la seva tendresa i les seves abraçades. No em puc fer a la idea de no trobar-me mai amb Jesús. No em resigno que tants esforços per un món més humà i feliç es perdin en el buit. Vull que un dia els últims siguin els primers i que les prostitutes ens precedeixen. Vull conèixer als veritables sants de totes les religions i tots els ateismes, els que van viure estimant en l’anonimat i sense esperar res.
Un dia podrem escoltar aquestes increïbles paraules que l’Apocalipsi posa en boca de Déu:

«A algú té set, jo li donaré a beure gratis de la font de la vida».

Gratuïts Sense merèixer-ho. Així saciarà Déu la set de vida que hi ha en nosaltres.

CREO EN LAS PERSONAS

Esta entrada fue publicada en Catequesi infantil, catequesis adolescents i joves, Comunicacions Generals, Pagina Principal. Guarda el enlace permanente.