FESTIVITAT DE CRIST REI

EXAMEN DAVANT DEL TESTIMONI DE LA VERITAT

Dins del procés en què es decidirà l’execució de Jesús, l’evangeli de Joan ofereix un diàleg privat sorprenent entre Pilat, representant de l’imperi més poderós de la Terra i Jesús, un reu lligat de mans que es presenta com a testimoni de la veritat.

Precisament Pilat vol, segons sembla, saber la veritat que es tanca en aquell estrany personatge que té davant del seu tron: «Ets tu el rei dels jueus?». Jesús respondrà exposant la seva veritat en dues afirmacions fonamentals, molt estimades a l’evangelista Joan.
«El meu regne no és aquest món». Jesús no és rei a l’estil que Pilat pot imaginar. No pretén ocupar el tron d’Israel ni disputar a Tiberi el seu poder imperial. Jesús no pertany a aquest sistema en què es mou el prefecte de Roma, sostingut per la injustícia i la mentida. No es recolza en la força de les armes. Té un fonament completament diferent. La reialesa prové de l’amor de Déu al món.

Però afegeix a continuació una cosa molt important: «Sóc rei… i he vingut al món per ser testimoni de la veritat». És en aquest món on vol exercir la seva reialesa, però de manera sorprenent. No ve a governar com a Tiberi sinó a ser «testimoni de la veritat» introduint l’amor i la justícia de Déu en la història humana.

Aquesta veritat que Jesús porta no és una doctrina teòrica. És una crida que pot transformar la vida de les persones. Ho havia dit Jesús: «Si us manteniu fidels a la meva Paraula… coneixereu la veritat i la veritat us farà lliures». Ser fidels a l’Evangeli de Jesús és una experiència única ja que porta a conèixer una veritat alliberadora, capaç de fer la nostra vida més humana.

Jesucrist és la única veritat de la qual ens està permès viure els cristians.

¿No necessitem a la Església de Jesús fer examen de consciència

col·lectiu davant el «Testimoni de la Veritat»?

¿ Gosem discernir amb humiltat què hi ha de veritat i de mentida

en nostre seguiment a Jesús?

¿ On hi ha veritat alliberadora i on mentida que ens esclavitza?

¿No necessitem donar passes cap a majors nivells de veritat

humana i evangèlica en nostres vides, comunitats i institucions.

TESTIMONIS DE LA VERITAT

Per a ser testimoni de la veritat.

El judici té lloc al palau on resideix el prefecte romà quan ve a Jerusalem. Quan arriba l’alba. Pilat ocupa la seu des de la qual dicta les sentències. Jesús compareix lligat de mans com un delinqüent. Allí són cara a cara: el representant de l’imperi més poderós i el profeta del regne

https://jopersa41.blogspot.com/2021/11/testimoni-de-la-veritat.html

https://jopersa41.blogspot.com/2021/11/festivitat-de-crist-rei.html

*****—****—-****—****

COMUNICACIONS

FULL DOMINICAL 21.11.21

CONFERÈNCIA GABRIEL AMENGUAL    

—–*****—–****….****

34º diumenge Temps ordinari (B)

JESUCRIST, REI DEL UNIVERS

EVANGELI

.Tu ho dius: jo sóc rei.

  • Lectura del sant evangeli segons sant Joan 18, 33b-37

3 Llavors Pilat se’n tornà a l’interior del pretori, féu cridar Jesús i li digué:

–¿Tu ets el rei dels jueus?

34 Jesús contestà:

–¿Surt de tu, això que em preguntes, o bé d’altres t’ho han dit de mi?

35 Pilat replicà:

–Que potser sóc jueu? Són el teu poble i els grans sacerdots els qui t’han posat a les meves mans. Què has fet?

36 Jesús contestà:

–La meva reialesa no és d’aquest món. Si fos d’aquest món, els meus homes haurien lluitat perquè jo no fos entregat als jueus. Però la meva reialesa no és d’aquí.

37 Pilat li digué:

–Per tant, tu ets rei?

Jesús contestà:

–Tu ho dius: jo sóc rei. Jo he nascut i he vingut al món per donar testimoni de la veritat. Tots els qui són de la veritat escolten la meva veu.

Paraula de Déu.

Esta entrada fue publicada en catequesis adolescents i joves, Comunicacions Generals, Pagina Principal. Guarda el enlace permanente.