DIUMENGE SISÈ DURANT L’ANY

BENAVENTURATS ELS ….

COMUNICACIONS:

FULL DOMINICAL 13.02.22

https://jopersa41.blogspot.com/2022/02/conunicacions-febrer.html

SETMANA MATRIMONI A

SETMANA MATRIMONI B

*******—–*******——******

6º diumenge Temps ordinari (C)

EVANGELI

+ Lectura del sant evangeli segons sant Lluc 6,17.20-26

Jesús i les multituds

17 Després Jesús va baixar amb ells de la muntanya i s’aturà en un indret pla. Allí hi havia molts dels seus deixebles i una gran gentada del poble, vinguda de tot el país dels jueus, de Jerusalem i de la costa de Tir i de Sidó, 18 per escoltar-lo i fer-se guarir de les seves malalties. Els turmentats per esperits malignes també eren curats. 19 Tota la gent intentava tocar-lo, perquè sortia d’ell una força que guaria tothom.

Benaurances i malaurances

(Mt 5,1-12)

20 Llavors alçà els ulls cap als seus deixebles i digué:

–Feliços els pobres: és vostre el Regne de Déu!

21 »Feliços els qui ara passeu fam: Déu us saciarà!

»Feliços els qui ara ploreu: vindrà dia que riureu!

22 »Feliços vosaltres quan, per causa del Fill de l’home, la gent us odiarà, us rebutjarà, us insultarà i denigrarà el nom que porteu!23 Aquell dia, alegreu-vos i feu festa, perquè la vostra recompensa és gran en el cel. Igualment feien els seus pares amb els profetes.

24 »Però ai de vosaltres, els rics: ja heu rebut el vostre consol!

25 »Ai de vosaltres, els qui ara aneu tips: vindrà dia que passareu fam!

»Ai de vosaltres, els qui ara rieu: vindrà dia que us doldreu i plorareu!

26 »Ai quan tota la gent parlarà bé de vosaltres: igualment feien els seus pares amb els falsos profetes!

Paraula de Déu.

AGAFAR SERIOSAMENT ELS POBRES

Avesats a escoltar les “benaurances” tal com apareixen a l’evangeli de Mateu, se’ns fa dur als cristians dels països rics llegir el text que ens ofereix Lluc. Sembla que aquest evangelista i no pocs dels seus lectors pertanyien a una classe acomodada. Tanmateix, lluny de suavitzar el llenguatge de Jesús, Lluc el presenta de manera més provocativa.

Vora les “benaurances” als pobres, l’evangelista recorda les “malaurances” als rics:

«Feliços els pobres…els que ara teniu gana…els que ara ploreu».

Però «Ai de vosaltres, els rics…els que ara esteu saciats…els que ara rieu». L’Evangeli no pot ser escoltat de la mateixa manera per tothom. Mentre per als pobres és una Bona Nova que els convida a l’esperança, per als rics és una amenaça que els crida a la conversió. Com escoltar aquest missatge a les nostres comunitats cristianes?

Primer de tot, Jesús ens posa a tots davant la realitat més sagnant, la que el fa patir a ell, la que més arriba al cor de Déu, la que és més present davant dels seus ulls. Una realitat que, des dels països rics, intentem ignorar i silenciar una vegada i una altra, encobrint de mil maneres la injustícia més cruel i inhumana de la qual, en bona part, som culpables nosaltres.

¿Volem alimentar l’autoengany o obrir els ulls a la realitat dels pobres? ¿de veritat? ¿Prendrem de veres aquesta immensa majoria dels que viuen desnodrits i sense dignitat, els que no tenen veu ni poder, els que no compten per a la nostra marxa cap al benestar?

Els cristians encara no hem descobert tota la importància que poden tenir els pobres en la història del cristianisme. Ells ens donen més llum que ningú per veure’ns en la nostra pròpia veritat, sacsegen la nostra consciència i ens conviden permanentment a la conversió.

Ells ens poden ajudar a configurar l´Església del futur de manera més evangèlica. Ens poden fer més humans i capaços d’austeritat, solidaritat i generositat.

L’abisme que separa rics i pobres continua creixent de manera imparable. En el futur, cada vegada serà més impossible presentar-se davant del món com a Església de Jesús ignorant els més febles i indefensos de la Terra. O prenem seriosament els pobres o oblidem l’Evangeli. Als països rics ens resultarà cada vegada més difícil escoltar l’advertiment de Jesús:

«No podeu servir Déu i els diners».

Se’ns farà insuportable.

BEN CLAR

Feliços els pobres: és vostre el Regne de Déu!

Jesús no posseïa cap poder polític ni religiós per transformar la situació injusta que es vivia al seu poble. Només tenia la força de la paraula. Els evangelistes van recollir, un darrere l’altre, els crits que Jesús va anar llançant pels llogarets de Galilea en diverses situacions.

Les seves benaurances van quedar gravades per sempre en els seus seguidors.

*********++++++********++++++*****

*******——–*******———********

MOSSÈN ANTONI VADELL, BISBE AUXILIAR DE BARCELONA

Ha mort Mons. Antoni Vadell i Ferrer, bisbe auxiliar de BarcelonaEl Bisbe Toni ha mort a les 5.45 h de la matinada d’avui, dia 12 de febrer, festa de santa Eulàlia, patrona de Barcelona12 febrer, 2022 – ESGLÉSIA DE BARCELONALamentem comunicar el traspàs de Mons. Antoni Vadell i Ferrer, bisbe auxiliar de Barcelona i vicari general, que ha tingut lloc a les 5.45 h del matí d’avui, dia 12 de febrer, festa de santa Eulàlia, patrona de Barcelona. Ha mort en la pau del Senyor després d’una llarga i dolorosa malaltia.El Sr. Cardenal Arquebisbe, el Sr. Cardenal Arquebisbe emèrit, els Srs. Bisbes auxiliars, els preveres i els diaques ho fan saber als fidels de l’Església perquè l’encomanin a la misericòrdia del Senyor.Properament, comunicarem la data de celebració de les exèquies a Barcelona i dels posteriors actes cultuals que tindran lloc a Mallorca.Perfil biogràficVa néixer a Llucmajor (Mallorca) el 17 de maig de 1972.Als 14 anys va ingressar al Seminari Menor de Mallorca, passant després, el 1990, a cursar filosofia i teologia al Seminari Major de Mallorca. Va ser ordenat diaca el 4 d’octubre de 1997 a la Capella del Seminari Nou de Mallorca, i prevere el 31 de maig de 1998 a la parròquia del Beat Ramon Llull a Son Cotoner (Palma). Va obtenir la llicenciatura en Teologia, especialitat en Pastoral de la Joventut i Catequètica a la Universitat Pontifícia Salesiana (2006-2009).El seu ministeri sacerdotal l’ha desenvolupat a la diòcesi de Mallorca. Ha combinat la tasca parroquial amb la pastoral catequètica i educativa. Va iniciar la seva activitat pastoral a la parròquia del Beat Ramon Llull a Son Cotoner i al Col·legi diocesà Santa Magdalena Sofia (1998-2006), i posteriorment va assumir la responsabilitat de rector del Seminari Menor de Mallorca (1999-2006), i també ho va combinar amb la coordinació pastoral del Col·legi diocesà de Sant Pere (2000-2006). Ha estat professor del Centre d’Estudis Teològics i de l’Institut Superior de Ciències Religioses de Mallorca (ISUCIR), i ha estat professor convidat a l’Escola Universitària Alberta Giménez, de les Illes Balears. Ha estat delegat diocesà de Pastoral Vocacional, i formador del Seminari Major de Mallorca (2002-2006); així com també delegat diocesà de Pastoral Catequètica i Litúrgica (2009-2013), vicari parroquial de les parròquies de Sant Josep Obrer i de Corpus Christi i responsable pastoral dels respectius col·legis parroquials (2009-2014). Ha estat vicari episcopal per a l’Evangelització (2013-2017), rector de la Unitat Pastoral de la Mare de Déu de les parròquies de Santa Maria la Major, Sant Domingo i Crist Rei d’Inca, de Sant Llorenç de Selva, la Immaculada Concepció de Caimari, Sant Joan Baptista de Mancor, Santa Tecla de Biniamar i la Nativitat de la Mare de Déu de la Lloseta, i membre del Col·legi de Consultors (2014-2017) i membre del Consell Presbiteral al Bisbat de Mallorca (2014-2017).El 19 de juny de 2017 es va fer públic el seu nomenament com a bisbe auxiliar de Barcelona. Va rebre l’ordenació episcopal el 9 de setembre de 2017 a la Basílica de la Sagrada Família de Barcelona.En el si de la Conferència Episcopal Tarraconense és President del Secretariat Interdiocesà de Catequesi de Catalunya i Balears (SIC).En el si de la Conferència Episcopal Espanyola ha estat membre de la Subcomissió Episcopal de Catequesi, dins de la Comissió Episcopal d’Ensenyament i Catequesi (2017-2020), i actualment és membre de la Comissió Episcopal d’Evangelització, Catequesi i Catecumenat.T’ha agradat aquest contingut? Subscriu-te al nostre butlletí electrònic. Cada setmana, l’actualitat de l’Església diocesana al teu correu.subscriu-t’hi

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

12 febrer, 2022 – 

ESGLÉSIA DE BARCELONA

A continuació anunciem els horaris dels actes cultuals organitzats en memòria de Mons. Antoni Vadell i Ferrer, bisbe auxiliar de Barcelona.

Diumenge 13 de febrer

11.40 h – Arribada i acollida del fèretre a la catedral basílica metropolitana de Barcelona per part del cardenal arquebisbe de Barcelona i els dos bisbes auxiliars.

12.00 a 14.00 h i de 17.00 a 20.00 h – Capella ardent a la capella del Sant Crist de Lepant, a la catedral de Barcelona.

Dilluns 14 de febrer

8.30 a 11.00 h Capella ardent al cor de la catedral de Barcelona.

11.00 h Funeral de corpore in sepulto a l’altar major de la catedral de Barcelona. Presidirà l’arquebisbe de Barcelona, el cardenal Joan Josep Omella.

Dimarts 15 de febrer

17.00 h Funeral de corpore in sepulto a la catedral de Mallorca. Presidirà el bisbe de Mallorca, Mons. Sebastià Taltavull.

Posteriorment, el fèretre serà traslladat al santuari de Nostra Senyora de Gràcia (Llucmajor, Mallorca) on rebrà sepultura en un acte familiar i privat.

Compartir: Ha mort Mons. Antoni Vadell i Ferrer, bisbe auxiliar de Barcelona

Esta entrada fue publicada en Catequesi infantil, catequesis adolescents i joves, Comunicacions Generals, Pagina Principal. Guarda el enlace permanente.