DIUMENGE SETÈ DURANT L’ANY

COMUNICACIONS

FULL DOMINICAL 20.02 .22

 SETMANA MATRIMONI A  

24 HORES PREGPARIA   AMB EL SENYOR

RECÉS PREPARACIÓ QUARESMA

CÀTEDRA SANT PERE B   

CATEDRA SANT PERE A

***************************************—————————-*************************

7º diumenge Temps ordinari (C)

EVANGELI

+ Lectura del sant evangeli segons sant Lluc 6,27-38

Estimar els enemics

(Mt 5,38-48)

27 »Però a vosaltres que escolteu, jo us dic: Estimeu els vostres enemics, feu bé als qui us odien, 28 beneïu els qui us maleeixen, pregueu pels qui us calumnien. 29Si algú et pega en una galta, para-li també l’altra, i si et vol prendre el mantell, no li neguis el vestit. 30Dóna a tothom qui et demana, i no reclamis res al qui et pren allò que és teu. 31Tracteu els altres tal com voleu que ells us tractin.32 Si estimeu els qui us estimen, qui us ho ha d’agrair? També els pecadors estimen aquells qui els estimen! 33 I si feu bé als qui us en fan, qui us ho ha d’agrair? També ho fan els pecadors! 34 I si feu préstecs als qui espereu que us donaran alguna cosa, qui us ho ha d’agrair? També els pecadors fan préstecs als pecadors, si saben que en trauran un guany.

35 »Però vosaltres, estimeu els vostres enemics, feu bé i presteu sense esperar res a canvi: llavors serà gran la vostra recompensa, i sereu fills de l’Altíssim, que és bo amb els desagraïts i amb els dolents.

36 »Sigueu misericordiosos com ho és el vostre Pare.

No judicar els altres

(Mt 7,1-5)

37 »No judiqueu, i no sereu judicats; no condemneu, i no sereu condemnats; perdoneu, i sereu perdonats. 38 Doneu, i us donaran: us abocaran a la falda una bona mesura, atapeïda, sacsejada i curulla fins a vessar. Tal com mesureu sereu mesurats.

Paraula de Déu.

SENSE ESPERAR RES

¿Per què tanta gent viu secretament insatisfeta? Per què tants homes i dones troben la vida monòtona, trivial, insípida? Per què s’avorreixen enmig del benestar? Què els falta per tornar a trobar l’alegria de viure?

¿QUÈ ÉS PERDONAR ?

Estimeu els vostres enemics.

El missatge de Jesús és clar i rotund: «Estimeu els vostres enemics, feu el bé als qui us odien». ¿ Què podem fer amb aquestes paraules?, ¿ suprimir-les de l’Evangeli?, titllar-les com una cosa absurda i impossible?, ¿donar curs a la nostra irritació? Potser hem de començar per conèixer millor el procés del perdó.

És important, en primer lloc, entendre i acceptar els sentiments de còlera, rebel·lió o agressivitat que neixen en nosaltres. És normal. Estem ferits. Per no fer-nos encara més mal, necessitem recuperar tant com sigui possible la pau i la força interior que ens ajudin a reaccionar de manera sana.

La primera decisió del que perdona és no venjar-se’n. No és gens fàcil. La venjança és la resposta gairebé instintiva que ens neix de dins quan ens han ferit o humiliat. Busquem compensar el nostre patiment fent patir el que ens ha fet mal. Per perdonar és important no gastar energies a imaginar la nostra revenja.

És decisiu, sobretot, no alimentar el nostre ressentiment. No permeteu que l’hostilitat i l’odi s’instal·lin per sempre al nostre cor. Tenim dret que se’ns faci justícia: qui perdona no renuncia als seus drets. El més important és anar curant-nos del mal que ens han fet.
Perdonar pot exigir temps. El perdó no consisteix en un acte de la voluntat que ho arregla tot. En general, el perdó és el final d’un procés en què intervenen també la sensibilitat, la comprensió, la lucidesa i, en el cas del creient, la fe en un Déu del perdó del qual vivim tots.

Per perdonar és necessari de vegades compartir amb algú els nostres sentiments, records i reaccions. Perdonar no vol dir oblidar el mal que ens han fet, però sí que ho recorda d’una altra manera menys danyosa per a l’ofensor i per a un mateix. Qui arriba a perdonar es torna a sentir millor. És capaç de desitjar el bé a tots fins i tot els qui l’havien ferit.

Qui entén així el perdó, comprèn que el missatge de Jesús, lluny de ser una cosa impossible i irritant, és el camí més encertat per anar guarint les relacions humanes. sempre amenaçades per les nostres injustícies i conflictes.

Esta entrada fue publicada en Catequesi infantil, catequesis adolescents i joves, Comunicacions Generals, Pagina Principal. Guarda el enlace permanente.