TERCERA SETMANA DE QUARESMA

FESTIVITAT DE SANT JOSEP

8 de desembre de 1869, el Papa Pius IX

proclamà a Sant Josep com a Patró de la Església.

Enmig dels problemes i de les angoixes, aprenem de Sant Josep que sap “com caminar a la foscor”, “com se sent la veu de Déu”, “com se’n va endavant en silenci”. Amb aquestes paraules el Sant Pare va comentar l’Evangeli proposat per la litúrgia del dia – de Sant Mateu – en què s’explica que Jesús naixerà de Maria, esposa de Josep, fill de David.

El Papa Bergoglio va proposar les emocions de Josep quan en Maria van començar a ser “visibles” els signes de la maternitat, quan va tornar de la casa d’Isabel. Francesc va al·ludir als dubtes d’aquest home, al seu dolor i al seu patiment, mentre al seu voltant començaven les murmuracions. I va dir que ell no va comprendre, si bé sabia que Maria era “una dona de Déu”, raó per la qual havia decidit “deixar-la en silenci”, sense acusar-la públicament, fins que va intervenir el Senyor mitjançant l’àngel que se li va aparèixer en somnis i que li va explicar que el nen “generat a Ella” provenia “de l’Esperit Sant”. D’aquesta manera – Josep “va creure i obeir”.

“José lluitava per dins i en aquesta lluita, la veu de Déu: “Però aixeca’t – aquest ‘aixeca’t (que apareix) tantes vegades a l’inici d’una missió a la Bíblia: ‘Alça’t!’ – pren a Maria, porta-la a casa teva. Fes-te càrrec de la situació: pren a les teves mans aquesta situació i vés endavant”. Josep no va anar a consolar-se amb els seus amics, no va anar al psiquiatre perquè interpretés el somni… No. Va creure. I va anar endavant. Va prendre a les mans la situació. Però, què havia de prendre Josep a les mans? Quina era la situació? De quina cosa Josep s’havia de fer càrrec? De dues coses. De la paternitat i del misteri”.

San Josep es va fer càrrec de la paternitat”

DIA SEMINARI A    

DIA DEL SEMINARI B   

ESGLÉSIA DE SANT JOSEP

CELEBRACIÓ – dissabte, 19 març 17 hores

******************************—————————–*******************

COMUNICACIONS:

AVISOS 20 03 22

FULL DOMINICAL 20.03.22

PREGÀRIA BISBE UKRAÏNA

*************************************——————-**********************

DIUMENGE TERCER DE QUARESMA

https://jopersa41.blogspot.com/2022/03/valors-de-la-vida.html

3º diumenge de Quaresma (C)

EVANGELI

Si no us convertiu, tots acabareu de la mateixa manera.

+ Lectura del sant evangeli segons sant Lluc 13,1-9

Necessitat de convertir-se

1 Per aquell mateix temps, alguns dels presents explicaren a Jesús el cas d’uns galileus, com Pilat havia barrejat la sang d’ells amb la dels sacrificis que oferien. 2 Jesús els respongué:

–¿Us penseu que aquells galileus van morir així perquè eren més pecadors que tots els altres galileus? 3 Us asseguro que no: i si no us convertiu, tots acabareu igual. 4 I aquelles divuit persones que van morir a Siloè quan la torre els va caure al damunt, ¿us penseu que eren més culpables que tots els altres habitants de Jerusalem? 5 Us asseguro que no: i si no us convertiu, tots acabareu de la mateixa manera.

Paràbola de la figuera estèril

6 I els digué aquesta paràbola:

–Un home tenia una figuera plantada a la seva vinya. Va anar a buscar-hi fruit i no n’hi trobà.7 Llavors digué al qui li menava la vinya:

»–Mira, fa tres anys que vinc a buscar fruit en aquesta figuera i no n’hi trobo. Talla-la. Per què ha d’ocupar la terra inútilment?

8 »Ell li respongué:

»–Senyor, deixa-la encara aquest any. La cavaré tot al voltant i hi tiraré fems, 9 a veure si dóna fruit d’ara endavant. Si no, fes-la tallar.

Paraula de Déu

ABANS QUE ES FACI TARD

Ja havia passat força temps des que Jesús s’havia presentat al seu poble de Natzaret com a profeta, enviat per l’Esperit de Déu per anunciar als pobres la Bona Nova. Continua repetint incansable el seu missatge: Déu ja és a prop, obrint-se camí per fer un món més humà per a tothom. Però és realista. Jesús sap bé que Déu no pot canviar el món sense que nosaltres canviem. Per això s’esforça a despertar en la gent la conversió:

“Convertiu-vos i creieu en aquesta Bona Nova”.

La paràbola de la figuera estèril és una crida d’alerta als qui viuen de manera infecunda i mediocre. ¿Com és possible que una persona que rep la vida com un regal ple de possibilitats vagi passant els dies malgastant-la inútilment?

Segons Jesús, és una greu equivocació viure de manera estèril i mandrosa, deixant sempre per més tard aquesta decisió personal que sabem donaria un rumb nou, més creatiu i fecund a la nostra existència.

Pensaments breus atribuïts a la Mare Teresa de Calcuta. Poden ajudar algú a decidir-se per una nova manera de viure:

La vida és una oportunitat, aprofita-la. La vida és bellesa, admira-la.

La vida és un repte, afronta’l. La vida és un deure, compleix-lo.

La vida és un joc, juga-l. La vida és preciosa, cuida-la.

La vida és amor, gaudeix-la. La vida és un misteri, desvetlla-l.

La vida és tristesa, supera-la. La vida és un combat, accepta’l.

La vida és una tragèdia, domina-la. La vida és una aventura, arrossega-la.

La vida és felicitat, mereix-la. La vida és la vida, defensa-la.

https://jopersa41.blogspot.com/2022/03/diuenge-tercer-quaresma.html

Esta entrada fue publicada en Catequesi infantil, catequesis adolescents i joves, Comunicacions Generals, Pagina Principal. Guarda el enlace permanente.