DESÈ ANIVERSARI DE LA MORT

 

MISSA EN MEMÒRIA DEL BISBE TEODOR ÚBEDA EN EL DESÈ ANIVERSARI DEL SEU TRASPÀS
Palma, 16 de maig de 2013 13:10:00

Mons. Teodor Úbeda (1931-2003) va ser bisbe de Mallorca durant 31 anys.

DIA: Dissabte 18 de maig de 2013
HORA: 9 h (Eucaristia); 9,45 h (descoberta escut al Palau Episcopal – aprox.)
LLOC: Catedral de Mallorca

Amb motiu del desè aniversari de la mort del Bisbe Teodor Úbeda (18 maig 2003), el Bisbe Javier Salinas presidirà una Eucaristia a la Capella del Santíssim de la Seu, lloc on descansa la sepultura de D. Teodor, entre el sagrari i l’altar.

Acte seguit, els presents passaran al pati del Palau Episcopal on es descobrirà l’escut del bisbe Úbeda, que s’ha col·locat a devora el d’altres prelats que han habitat el Palau Episcopal mallorquí.

Don Teodor, deu anys

Joan Bauzà – ÚH divendres 16.maig.2013

 

L’època exigia empenta. El bisbe Teodor exercí el seu pontificat en una època marcada pels canvis entre la Dictadura i la Democràcia, i l’abans i el després del Concili. Marcà els adversaris ja que els resultà pesat tenir llarg temps enfront un gran lideratge, i marcà molt un tipus de presència en la societat que, a l’imposar-se en l’Església una altra distinta, impedí que ell fos promogut a una diòcesi més gran i als seus estrets col·laboradors ser considerats aptes per a responsabilitats majors. Amb tot, deu anys després de mort, els ciutadans el recorden, els crítics el reconeixen i els amics, l’honren.

 

 

Esta entrada fue publicada en Comunicacions Generals. Guarda el enlace permanente.