Informació: cerca'ns al Facebook: catequesi manacor  o bè per correu electrònic: catequesimanacor@gmail.com

EL CORPUS

COMUNICACIONS:

– Dissabte,  13  juny  a  les  20  hores

A  LA  PARRÒQUIA NOSTRA SENYORA  DELS  DOLORS 

MISSA  SOLEMNE  DEL  CORPUS

(No  hi  haurà  Processó)

 

 

 

(clicar)

ESTANCATS  

 

 

 

 

(clicar)

 

 

 

El miracle de la fraternitat


CORPUS


 

Què és l’essencial de l’Eucaristia? Viure l’experiència de la

Presència de Jesús

en les nostres vides, comunitats i feines.

Què passa quan vivim segons els criteris de Jesucrist? Que

el poc que hi ha es reparteix i es comparteix fraternalment.

Seria un miracle si el proper dilluns tothom tingués un lloc de treball i, per tant pa, cultura, higiene, medicines, habitatge.

Seria un miracle que no hi hagués tercer ni quart món. i que en el primer món visquéssim tenint en compte les misèries i necessitats del tercer món.

Seria un miracle que desapareguessin els criteris de mort en el món i en el nostre poble com el racisme, la venda de droga, el tràfic d’armes, les ideologies i filosofies de mort.

El miracle de la multiplicació consisteix en què totes les persones, essent moltes persones, formen un sol cos en Crist Jesús que és el Pa de Vida. Déu pot tocar el cor humà i obrir-lo de manera que hi hagi pa i vida per a tothom.

Qui s’alimenta de l’evangeli, qui sap combregar: estima i crea vida.

Què significa celebrar l’Eucaristia? Significa

treballar perquè la vida, la cultura, el treball arribin a tots i tots visquem amb dignitat.

Si no ho fem així no tenim cap dret a celebrar ni a combregar.

No pot haver-hi verdadera Eucaristia sinó hi ha autèntic esperit de servei.

Es tracta, doncs, de què ens alimentem dels criteris de Crist, del seu missatge, del seu compromís amb la vida dels més desposseïts i anul·lats. Els que no tenen ni veu ni vot ni teulada.

És doncs, urgent, urgentíssim, que entre tots renovem i actualitzem l’experiència original del sopar de Jesús,

és a dir, donar i donar-se per a poder compartir el poc o el molt que tinguem.

Per què? Perquè no som amos de res. Perquè hem de ser bons administradors de tot el que som i el que tenim.


 


 

 

Publicado en catequesis adolescents i joves, Comunicacions Generals, Pagina Principal | Deja un comentario

TEMPS DE PASQUA – DIUMENGE SISÈ (VI)

FESTA   DE   SANT   ISIDRE   15  MAIG  2020 

 

DIUMENGE  VI  PASQUA  

 

 

 

NO   ESTEM  ORFES    (clicar)

 

6º diumenge de Pasqua (A)

EVANGELI

Pregaré al Pare que us doni un altre Defensor.

 

+ Lectura del sant evangeli segons sant Joan 14, 15-21

La promesa de l'Esperit

15 »Si m'estimeu, guardareu els meus manaments, 16 i jo pregaré el Pare, que us donarà un altre Defensor perquè es quedi amb vosaltres per sempre. 17 Ell és l'Esperit de la veritat, que el món no pot acollir, perquè no és capaç de veure'l ni de conèixer-lo: sou vosaltres qui el coneixeu, perquè habita a casa vostra i estarà dins de vosaltres. 18 No us deixaré pas orfes; tornaré a vosaltres. 19 D'aquí a poc temps, el món ja no em veurà, però vosaltres sí que em veureu, perquè jo visc, i vosaltres també viureu. 20 Aquell dia, coneixereu que jo estic en el meu Pare, i vosaltres en mi, i jo en vosaltres. 21 El qui m'estima és el qui té els meus manaments i els guarda; i al qui m'estima, el meu Pare l'estimarà i jo també l'estimaré i em manifestaré a ell.

Paraula de Déu

 

ESPERIT   DE  VERITAT   (clicar)

VIURE EN LA VERITAT

L' Esperit de la veritat.

Mai els cristians s'han sentit orfes. El buit deixat per la mort de Jesús s'ha omplert per la presència viva de l' Esperit del Ressuscitat. Aqueste Esperit del Senyoromple la vida del creient. L' Esperit de la veritat que viu amb nosaltres, està en nosaltres i ens ensenya l'art de viure en la veritat.

El que configura la vida d'un vertader creient no és l'ànsia de plaer ni la lluita per l'èxit ni l'obediència estricta a una llei, sinó la cerca gojosa de la veritat de Déu baix l'impuls de l' Esperit.

El vertader creient no tomba ni en el legalisme ni en l'anarquia, sinó que busca amb el cor net la veritat. La seva vida no està programada per prohibicions, sinó que ve animada i impulsada positivament per l' Esperit.

 

 

 

COM   MIRA  DÉU    (clicar)

 

 

 

Publicado en catequesis adolescents i joves, Comunicacions Generals, Pagina Principal | Deja un comentario

DIUMENGE QUINT PASQUA

 

NOUS   HORARIS   DE  CELEBRACIONS  

( a  partir  de  11  maig   2020)

 

5º diumenge de Pasqua (A)

 

EVANGELI

 

Jo soc el camí, la veritat i la vida.

 

+ Lectura del sant evangeli segons sant Joan 14, 1-12

Jesús, el camí que porta al Pare

14

1 »Que els vostres cors s'asserenin. Creieu en Déu, creieu també en mi. 2 A casa del meu Pare hi ha lloc per a molts; si no n'hi hagués, ¿us podria dir que vaig a preparar-vos-hi estada? 3 I quan hauré anat a preparar-vos-la, tornaré i us prendré amb mi, perquè també vosaltres estigueu allà on jo estic. 4 I allà on jo vaig, ja sabeu quin camí hi porta.

5 Tomàs li pregunta:

–Senyor, si ni tan sols sabem on vas, com podem saber quin camí hi porta?

6 Jesús li respon:

–Jo sóc el camí, la veritat i la vida. Ningú no arriba al Pare si no és per mi. 7 Si m'heu conegut a mi, també coneixereu el meu Pare. I des d'ara ja el coneixeu i l'heu vist.

8 Li diu Felip:

–Senyor, mostra'ns el Pare, i no ens cal res més.

9 Jesús li respon:

–Felip, fa tant de temps que estic amb vosaltres, i encara no em coneixes? Qui m'ha vist a mi ha vist el Pare. Com pots dir que us mostri el Pare?10 ¿No creus que jo estic en el Pare i el Pare està en mi? Les paraules que jo us dic, no les dic pel meu compte. És el Pare qui, estant en mi, fa les seves obres. 11 Creieu-me: jo estic en el Pare i el Pare està en mi; i, si més no, creieu per aquestes obres. 12 Us ho ben asseguro: qui creu en mi, també farà les obres que jo faig, i encara en farà de més grans, perquè jo me'n vaig al Pare.

Paraula de Déu.

 

 

 

JESÚS  ÉS  EL  CAMÍ    (clicar)

 

SABEM EL CAMÍ

Ja sabeu el camí

Només havien conviscut amb él dos anys i uns mesos, però devora ell a él havien après a viure amb confiança. Ara, al separar-se, Jesús ho vol deixar gravat en llurs cors: «Assereneu-vos. Confieu en Déu. Confieu també en mi». Es el seu gran desig.

Jesús comença a dir-lis paraules que mai han estat pronunciades així a la terra per ningú: «Vaig a preparar-vos estada a la casa del meu Pare». La mort no destruiïà nostres llaços d'amor. Un dia estarem de nou junts. «I allà on jo vaig, ja sabeu el camí».

Els deixebles l'escolten desconcertats. ¿Com no tenir por? Si Jesús i tot que havia desvetllat en ells tanta confiança els serà pres de seguida de manera injusta i cruel. Al final, ¿en qui podem posar nostra esperança última?

Tomàs intervé per a posar realisme: «Senyor, no sabem a on vas. ¿Com podem saber el camí?». Jesús li contesta sense dubtar: «Jo soc el camí que porta al Pare». El camí que condueix des d'ara a experimentar a Déu com el Pare. Els altres no són camins. Són evasions que ens allunyen de la veritat i de la vida. Això és fonamental: seguir les petjades de Jesús fins a arribar al Pare.

Felipe intueix que Jesús no parla de qualsevol experiència religiosa. No basta confessar a un Déu poderós per a sentir la seva bondat, massa gran i llunyà per a experimentar la seva misericòrdia. El que Jesús els vol infondre és diferent. Per això diu: «Senyor, mostreu-nos el Pare i ens basta».

La resposta de Jesús és inesperada i grandiosa: «Qui m'ha vist a mi ha vist el Pare». La vida de Jesús: la seva bondat, la seva llibertat per a fer el bé, el seu perdó, el seu amor als últims… fan visible i creïble al Pare. La seva vida ens revela que en el més pregon de la realitat hi ha un misteri últim de bondat i d'amor. Ell l'anomena Pare.

Els cristians vivim d'aquestes dues paraules de Jesús: «No tingueu por perquè jo vaig a preparar-vos un lloc a la casa del meu Pare», «Qui me veu a mi, veu el Pare». Sempre que gosem viure quelcom de la bondat, la llibertat, la compassió… que Jesús introduí en el món, fem més creïble a un Déu Pare, últim fonament de nostra esperança.

 

 

AMB  JESÚS…

AMB  JESÚS   (clicar)

 

 

 

 

DÉU   ACULL,  ESTIMA  I  SALVA

(clicar)

Publicado en catequesis adolescents i joves, Comunicacions Generals, Pagina Principal | Deja un comentario

DIUMENGE QUART DE PASQUA

CELEBRACIÓ QUART DIUMENGE PASQUA

 

 

ALLIBERATS     (clicar)

4º diumenge de Pasqua (A)

EVANGELI

Jo soc la porta de les ovelles.

  • Lectura del sant evangeli segons sant Joan 10, 1-10

La paràbola del pastor

1 »Us ho ben asseguro: el qui no entra per la porta al corral de les ovelles, sinó que salta per un altre indret, és un lladre i un bandoler. 2 El qui entra per la porta és el pastor de les ovelles: 3 a ell, el guarda li obre la porta, i les ovelles escolten la seva veu; crida les que són seves, cada una pel seu nom, i les fa sortir. 4 Quan les té totes a fora, camina al seu davant, i elles el segueixen, perquè reconeixen la seva veu. 5 Però si és un estrany, en comptes de seguir-lo en fugen, perquè no reconeixen la veu dels estranys.

6 Jesús els va proposar aquesta comparació, però ells no van entendre de què els parlava.

7 Per això Jesús continuà:

–Us ho ben asseguro: jo sóc la porta de les ovelles. 8 Tots els qui han vingut abans de mi eren lladres i bandolers, però les ovelles no se'ls escoltaven. 9 Jo sóc la porta: els qui entrin per mi se salvaran, podran entrar i sortir lliurement i trobaran pasturatges. 10 El lladre només ve per robar, matar i fer destrossa; jo he vingut perquè les ovelles tinguin vida, i en tinguin a desdir.

Paraula de Déu.

VIURE  (clicar)

 

NOVA RELACIÓ AMB JESÚS

En les comunitats cristianes necessitem viure una experiència nova de Jesús revifar nostra relació amb ell. Posar-lo en el centre de nostra vida. Passar d'un Jesús confessat de manera rutinària a un Jesús acollit vitalment. L'evangeli de Joan fa algunes suggerències importans en parlar de la relació de les ovelles amb el seu Pastor.

Primer és “escoltar la seva veu” en tota la frescor i originalitat. No confondre-la amb el respecte a les tradicions ni amb la novetat de les modes. No deixar-nos distreure'ns ni atordir per altres veus estranyes que, encara que s'escolten en l'interior de la Església, no comuniquen sa Bona Nova.

És important sentir-nos cridats per Jesús “pel nostre nom”. Deixar-nos atreure per ell personalment. Descobrir poc a poc, i cada cop amb més alegria, que ningú respon com ell a nostres preguntes més decisives, nostres anhels més profunds i nostres necessitats últimes.

És decisiu “seguir“ a Jesús. La fe cristiana no consisteix en creure coses sobre Jesús, sinó en creure'l a ell: viure confiant en sa persona. Inspirar-nos en son estil de vida per a orientar nostra pròpia existència amb lucidesa i responsabilitat.

És vital caminar tenint a Jesús “devant nostre”. No fer el recorregut de nostra vida en solitari. Experimentar en algun moment, encara que de manera torpe, que és possible viure la vida des de s'arrel: des d'aquest Déu que se'ns ofereix en Jesús, més humà, més amic, més proper i salvador que totes les teories.

Aquesta relació viva amb Jesús no neix en nosaltres de manera automàtica. Se desvetlla en nostre interior de forma fràgil i humil. Al principi, és quasi sols desig. Creix voltada de dubtes, interrogants i resistències. Però, no se sap com, hi ha un moment en el qual el contacte amb Jesús comença a marcar decisiva nostra vida.

Estic convençut de que el futur de la fe entre nosaltres se decideix en la consciència dels que en aquests moments nos sentim cristians. Ara mateix, la fe  se revifa o s'extingeix en nostres parròquies i comunitats, en el cor dels sacerdots i fidels que les formem.

La increència comença a penetrar en nosaltres des del moment en que nostra relació amb Jesús perd força, o queda adormida per la rutina, la indiferència i la despreocupació. Per això, el Papa Francesc ha reconegut que “necessitem crear espais motivadors i sanadors… llocs on regenerar la fe en Jesús”. Hem d'escoltar la seva crida.

 

SOROLLS  (clicar)

 

 

 

 

Publicado en catequesis adolescents i joves, Comunicacions Generals, Pagina Principal | Deja un comentario

PREGÀRIA A MIGDIA EN TEMPS PASQUAL (3ª SETMANA )

REGINA  CAELI  LAETARE

 

Reina del cel, alegreu-vos, al·leluia;

 

perquè aquell que meresquéreu portar, al·leluia,

 

 

ha ressuscitat tal com digué, al·leluia.

 

Pregueu Déu per nosaltres, al·leluia.

 

 

Alegreu-vos, Verge Maria, al·leluia.

 

Realment el Senyor ha ressuscitat, al·leluia.

 

 

Preguem

Oh Déu, vós ompliu el món d’alegria amb la resurrecció del vostre Fill, Jesucrist, nostre Senyor: per la intercessió de la seva mare, la Verge Maria, concediu-nos d’arribar al goig de la vida eterna.

Per Crist Senyor nostre.

 

Amén

 

 

DILLUNS TERCERA SETMANA

 

DIMARTS TERCERA SETMANA

 

DIMECRES TERCERA SETMANA

 

DIJOUS TERCERA SETMANA

 

DIVENDRES 1 MAIG

 

DISSABTE 2 MAIG

DIUMENGE QUART PASQUA

 

DILLUNS 4 MAIG

DIMARTS 5 MAIG

 

DIMECRES 6 MAIG

 

DIJOUS 7 MAIG

 

DIVENDRES 8 MAIG

 

DISSABTE 9 MAIG

DIUMENGE 10 MAIG

 

PREGARIA FINAL

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Publicado en Catequesi infantil, catequesis adolescents i joves, Comunicacions Generals, Pagina Principal | Deja un comentario