DIVENDRES SANT

PASSIÓ SEGONS SANT JOAN

DAVANT EL CRUCIFICAT

El crucificaren.

Seguint una antiga tradició romana, el Divendres Sant no se celebra la Eucaristía sinó una solemne litúrgia que té com a centre la Passió i la Mort del Senyor.

Sempre m’ha impressionat, dins aquesta celebració, la litúrgia sòbria i profunda de l’adoració de la Creu, de inspiració probablement oriental.

En primer lloc, el descobriment progressiu del Crucificat i la repetida invitació a l’adoració. Després, la processó de tots els fidels cap a la Creu, mentre es canta l’admirable himne Crux fidelis”. Per fi, el bes emocionat de cada creient al Crist mort.

No és un moment de tristesa. Per als creients és moment de profund recolliment on s’entremesclen, de manera difícil d’expressar, l’agraïment, l’adoració, el penediment.

El teòleg i gran creient que fou Karl Rahner ens ha des-velat la seva ànima orant en un preciós llibre que té per títol «Oracions de vida».

Tal volta la seva oració ens pot ajudar també a nosaltres a apropar-nos aquesta tarda del Divendres Sant al Déu crucificat:

“¿On podria jo refugiar-me amb la meva debilitat, la meva deixadesa, les meves ambigüitats i inseguretats.., sinó en Tu, Déu dels pecadors comuns, quotidians, covards, corrents?”.

Mira’m , Senyor, mira ma misèria. ¿A qui podria fugir sinó a Tu? ¿Com podria suportar-me a jo mateix si no sabés que Tu em suportes, si no tingués l’experiència de que Tu ets bo amb mi ?”.

“Mon pecat no és grandiós, és tan quotidià, tan comú, tan corrent que fins i tot pot pasar inadvertit… Però quin fàstic suscita la meva misèria, ma apatia, la horrible mediocritat de ma ‘bona consciència’. Només Tu pots suportar tal cor. Només Tu tens encara per a mí un amor pacient. Només Tu ets més gran que el meu pobre cor”.

“Déu sant, Déu just, Déu que ets la Veritat, la Fidelitat, la Sinceritat, la Justícia, la Bondat… tingues pietat de mí… Soc un pecador, però tinc un desig humil de la teva misericòrdia gratuïta”.

“Tu no et canses en ta paciència amb mi. Tú vens en la meva ajuda. Tu em dones la força de començar sempre de nou, d’esperar contra tota esperança, de creure en la victòria, en la teva victòria en mí en totes les derrotes, que són les meves”.

Aquest any tal volta nostre bes al Crucificat pot ser un poc més sincer i profund.

EL SANT CRIST – SEPULCRE   

EL SANT CRIST EN EL SEPULCRE

Esta entrada fue publicada en catequesis adolescents i joves, Comunicacions Generals, Pagina Principal. Guarda el enlace permanente.