REVEREND TOMÀS RIERA RAMIS PREVERE

Dissabte passat, va morí el que fou durant els darrers 45 anys el vicari de la Parròquia del Dolors. Don Tomàs Riera Ramis,

al seu Funeral, Mn Marc Capó, vicarí de les parròquies de Manacor, va llegir una breu biografia personalment la vaig tobar molt interesant, ja que vaig descobrir moltes coses que desconeixia de la seva vida i me fa ganes compartir:

Mn. Tomàs Riera i Ramis 1929 – 2022

Mn. Tomàs neix a la ciutat de Manacor dia 11.04.1929 i és aquí on va fer les seves primeres lletres i els primers amics. Essent escolanet de la parròquia va voler seguir endavant i ser capellà, per això entrà al Seminari. Avançant en els estudis i progressant en la formació espiritual que en aquell centre religiós es donava, començà a pujar els escalons que l’acostarien a l’altar i en el mes de Novembre de 1953 rebé la clerical Tonsura i les quatre Ordes menors que en aquell temps es donaven, en la capella del Palau Episcopal i en el Monestir de Santa Elisabet o de les Religioses Jerònimes.

Deixà el Seminari de Mallorca i amb els PP. Dominics passà a Puerto Rico, a la diòcesi de Guarabo, on acabà els estudis eclesiàstics i vingué a rebre l’ordenació presbiteral a València dia 25.06.1957, quedant incardinat a aquella diòcesi americana, exercint el ministeri sacerdotal a la parròquia de Puerto Nuevo.

L’any 1974 deixava les terres americanes i anava a Roma, on va treure la llicenciatura de Filosofia en la Universitat Pontifícia que allà hi tenen els PP. Dominics (1977), que posteriorment convalidà amb el títol civil de Llicenciat en Filosofi i Lletres a la universitat civil de Granada.

Arribat a Mallorca, dia 12.08.1976 rebia el nomenament de Vicari de la parròquia de Santa Maria del Dolors, en la ciutat nadiua i aquí ha exercit el ministri sacerdotal tota la vida al servei dels seus conciutadans. Durant el seu llarg vicariat sempre es mostra dispost per estar a les ordres dels rectors que han anat passant. Atén de manera especial la pastoral de sagraments: baptismes, noces i funerals. Cuidà, fins que va poder, el sagrament de la penitència en el seu confessionari situat a la capella de Sant Antoni.

Fou capellaner del Sant Crist fins que es va veure obligat a cedir el càrrec al vicari jove. Se’n cuida de fer present a Jesucrist a les perifèries manacorines com pugui ser es Serralt celebrant l’Eucaristia dominical als baixos d’un edifici i a Son Fangos fent celebracions vàries. De la mateixa manera es fa present a la barriada de Fartàrix on celebra l’Eucaristia els dissabtes horabaixa. Destacar de D. Tomàs el bon tracte amb els infants on quedava palès en aquest temple la Vigília dels Reis d’Orient i en tants altres moments. La pandèmia i els seus anys li passen factura a les cames i el darrer any i mig ja es veu totalment impedit de la seva activitat pastoral. Sempre acompanyat pels seus familiars, cuidadors i amics dia 29.10.2022 passà la germana mort a recollir-lo per acompanyar-lo a la Casa del Pare.

IN MEMORIAM

Esta entrada fue publicada en Catequesi infantil, Comunicacions Generals, Pagina Principal. Guarda el enlace permanente.