TEMPS DURANT L’ANY

 

PREGÀRIA

 

 

El meu germà

Si l'altre es convertís realment en el meu germà, el podria trobar de veritat, podríem parlar simplement, fins i tot sense estar d'acord en tot. La trobada em faria créixer; i estic segur que ell també creixeria. Si l'altre es convertís en el meu germà, les nostres mirades podrien creuar-se i un somriure veritable il·luminaria els nostres rostres. Si l'altre es convertís realment en el meu germà, quin món tan apassionant podríem construir!

 

 

 

AVISOS  26-27  SETEMBRE

–  El  pròxim dilluns  i  dimarts,  dies  28  i 29,  se faran  les  inscripcions  per  a  tots  els  nins  i  nines  de "Catequesi".   Serà  a  la  Parròquia  de  Crist  Rei,  als  locals  parroquials  C/  Vilanova,  18

de  les  17   a  les  21  hs.

 

– El  pròxim  dia  4  d'octubre  hi   haurà  un  sopar  a  "benefici"  del  manteniment  de  les  nostres  parròquies   i  en  concret  per a pagar  el  nou  amplificador  de  so  de  Crist  Rei  i  els  desperfectes  de  la  campana  grossa  del  Dolors.

El  sopar  serà  en  el  restaurant  "El  Cruce"   a  les  20'30 h.  i  el  preu és  de  15  euros.    Els  interessats   podeu  apuntar  en  els  llocs  de  costum.

 

DIUMENGE  26º   del  Temps  Ordinari:

 

 

Són amics,  no  adversaris

Son amigos, no adversarios A pesar de los esfuerzos de Jesús por enseñarles a vivir como él, al servicio del reino de Dios, haciendo la vida de las personas más humana, más digna y dichosa, los discípulos no terminan de entender el Espíritu que lo anima, su amor grande a los más necesitados y la orientación profunda de su vida. El relato de Marcos es muy iluminador. Los discípulos informan a Jesús de un hecho que les ha molestado mucho. Han visto a un desconocido «expulsando demonios». Está actuando «en nombre de Jesús» y en su misma línea: se dedica a liberar a las personas del mal que les impide vivir de manera humana y en paz. Sin embargo, a los discípulos no les gusta su trabajo liberador. No piensan en la alegría de los que son curados por aquel hombre. Su actuación les parece una intrusión que hay que cortar. Le exponen a Jesús su reacción: «Se lo hemos querido impedir porque no es de los nuestros». Aquel extraño no debe seguir curando porque no es miembro del grupo. No les preocupa la salud de la gente, sino su prestigio de grupo. Pretenden monopolizar la acción salvadora de Jesús: nadie debe curar en su nombre si no se adhiere al grupo. Jesús reprueba la actitud de sus discípulos y se coloca en una lógica radicalmente diferente. Él ve las cosas de otra manera. Lo primero y más importante no es el crecimiento de aquel pequeño grupo, sino que la salvación de Dios llegue a todo ser humano, incluso por medio de personas que no pertenecen al grupo: «el que no está contra nosotros, está a favor nuestro». El que hace presente en el mundo la fuerza curadora y liberadora de Jesús está a favor de su grupo. Jesús rechaza la postura sectaria y excluyente de sus discípulos que solo piensan en su prestigio y crecimiento, y adopta una actitud abierta e inclusiva donde lo primero es liberar al ser humano de aquello que lo destruye y hace desdichado. Este es el Espíritu que ha de animar siempre a sus verdaderos seguidores. Fuera de la Iglesia católica, hay en el mundo un número incontable de hombres y mujeres que hacen el bien y viven trabajando por una humanidad más digna, más justa y más liberada. En ellos está vivo el Espíritu de Jesús. Hemos de sentirlos como amigos y aliados, nunca como adversarios. No están contra nosotros pues están a favor del ser humano, como estaba Jesús.

 (Marcos 9,38-43.45.47-48) José Antonio Pagola

No  estan  contra  nosaltres…   no  estan  contra  Jesús…  estan  a  favor  del  "ESSER  HUMÀ" …   a  favor  de  Déu,   amb  Jesús…

Com  se  li  va  acudir  a  Jesús  aquesta  figura  tràgica…?

Què  és  el  primer  i  més  important  per  Jesús  ?

Dins  del  grup  dels  seus  seguidors,  el  primer  i  més   important  és:  oblidar-se  dels  propis  interessos  i  ambicions  i  posar-se  a  servir  col.laborant   en  el  seu  projecte  de  fer  un  món  més  humà.

Evidentment,  això  no  resulta  gens  fàcil.

Perquè,  a  vegades,  en  comptes  d'ajudar  fem  mal.

És el  que  preocupa  a  Jesús:  que  entre  els  seus  hi  hagi  qui  escandalitzi  a  un  d'aquests  petits  que  creuen  o  que  ho  intenten.  Que  entre  els  cristians  hi  hagi  persones  que  amb  la  seva  manera  d'actuar  facin  mal  als  creients  més  dèbils  i  trontollants. Jesús  utilitza  imatges  extremadament  dures  per  aconseguir  que  cadascú extirpi,  arrenqui de  la  seva  vida  allò  que  s'oposa  a  l'estil  de  jesús  d'entendre  i  viure  l'existència.   El  qui  està  en  joc  és entrar  en  el  regne  de Déu…

En  concret: la  mà  és  símbol  de  l'activitat  i  del  treball.

Jesús utilitzava  les  mans  per   -beneir  -curar  -tocar  els  exclosos  segons  la  Llei.

És  dolent  utilitzar  les mans  per  -ferir   -colpejar  -sotmetre  o  humiliar.

El  peus  poden  també  fer  mal:  – Jesús  caminava  per  estar  més a  prop  dels  necessitats  i  per  buscar els  que  estaven  perduts…  Si  el  teu  peu  et  fa  caure,  talla-te'l…

Els  ulls  representen  els  desigs  i  aspiracions  de  la  persona:   Si  no  mirem   a les  persones  amb  l'amor  i  la  tendresa  amb  que  mirava  Jesús  acabarem  pensant  només  en  el  nostre  propi  interés  egoista.    Si  el  teu  ull  et  fa  caure    arrenca-te'l…

¿Com  se  li  va  acudir  a  Jesús  aquesta  figura  tràgica i,  al  mateix  temps  còmica  d'un  home  sense  braç, coix  i  amb  un  sol  ull  entrant  a la  plenitud  de  la  vida?

Per  molt  doloroses  que  siguin,  si  els  cristians  no  fem  opcions  que  assegurin  la  fidelitat  a  Jesús,  el  seu  projecte  salvador  no   s'obrirà  pas  mai  camí  en  el  món.

I  nosaltres  en  serem    -els  responsables     -i els  culàbles…

 

 

 

 

 

 

Esta entrada fue publicada en Comunicacions Generals. Guarda el enlace permanente.