8 DESEMBRE, CONCEPCIÓ IMMACULADA DE SANTA MARIA – SOLEMNITAT

La Immaculada Concepció de Santa Maria Verge (B)

Evangeli

Déu te guard, plena de la gràcia del Senyor! Ell és amb tu.

+ Lectura del sant evangeli segons sant Lluc 1,26-38

Anunci del naixement de Jesús

26 El sisè mes, Déu envià l'àngel Gabriel en un poble de Galilea anomenat Natzaret, 27 a una noia verge, unida per acord matrimonial amb un home que es deia Josep i era descendent de David. La noia es deia Maria. 28 L'àngel entrà a trobar-la i li digué:

–Déu te guard, plena de la gràcia del Senyor! Ell és amb tu.

29 Ella es va torbar en sentir aquestes paraules i pensava per què la saludava així. 30 L'àngel li digué:

–No tinguis por, Maria. Déu t'ha concedit la seva gràcia. 31 Tindràs un fill i li posaràs el nom de Jesús. 32 Serà gran i l'anomenaran Fill de l'Altíssim. El Senyor Déu li donarà el tron de David, el seu pare. 33 Regnarà per sempre sobre el poble de Jacob, i el seu regnat no tindrà fi.

34 Maria preguntà a l'àngel:

–Com podrà ser això, si jo sóc verge?

35 L'àngel li respongué:

–L'Esperit Sant vindrà sobre teu i el poder de l'Altíssim et cobrirà amb la seva ombra; per això el fruit que naixerà serà sant i l'anomenaran Fill de Déu. 36 També Elisabet, la teva parenta, ha concebut un fill a les seves velleses; ella, que era tinguda per estèril, ja es troba al sisè mes, 37 perquè per a Déu no hi ha res impossible.

38 Maria va dir:

–Sóc l'esclava del Senyor: que es compleixin en mi les teves paraules.

I l'àngel es va retirar.

Paraula de Déu  

AMB ALEGRIA I CONFIANÇA

El Concili Vaticà II presenta a Maria, Mare de Jesucrist, com "prototip i model per a la Església", i la descriu com a dona humil que escolta Déu amb confiança i alegria. Des d'aquesta actitud hem d'escoltar Déu en la Església actual.

«Alegra't». És el primer que Maria escolta de Déu i el primer que hem d'escoltar avui. Entre nosaltres falta alegria. Sovint ens deixem contagiar per la tristesa de una Església envellida i gastada. ¿Ja no és Jesús Bona Nova? ¿No sentim l'alegria de ser els seus seguidors? Quan falta alegria, la fe perd frescor, la cordialitat desapareix, l'amistat entre creients es refreda. Tot es fa difícil. Urgent és despertar l'alegria en nostres comunitats i recuperar la pau que Jesús ens ha deixat en herència.

«El Senyor és amb tu». No és fàcil l'alegria en la Església de nostres dies. Sols pot néixer de la confiança en Déu. No estem orfes. Invoquem cada dia a un Déu Pare que ens acompanya, ens defensa i busca sempre el bé de tot ésser humà.

Aquesta Església, a voltes tan desconcertada i perduda, que no encerta a tornar al Evangeli, no està sola. Jesús, el Bon Pastor, ens cerca. Son Esperit ens atreu. Comptem amb son alè i comprensió. Jesús no ens ha abandonat. Amb ell tot és possible.

«No tinguis por». Moltes pors ens paralitzen als seguidors de Jesús. Por al món modern i a la secularització. Por a un futur incert. Por a nostra debilitat. Por a la conversió al Evangeli. La por ens impedeix caminar vers el futur amb esperança. Ens tanca en la conservació estèril del passat. Creixen nostres fantasmes. Desapareix el realisme sa i la sensatesa cristiana. Urgeix construir una Església de confiança. La fortalesa de Déu no se revela en una Església poderosa sinó humil.

«Tindràs un fill i li posaràs per nom Jesús». També a nosaltres, com a Maria, se'ns confía una missió: contribuir a posar llu enmig de la nit. No estem cridats a jutjar el món sinó a sembrar esperança. Nostra tasca no és apagar la metxa que s'extingeix sinó encendre la fe que, en no pocs, vol brollar: Déu és una pregunta que humanitza.Des de nostres comunitats, cada cop més petites i humils, podem ser llevat d'un món més sà i fratern. Estem en bones mans. Déu no està en crisis. Som nosaltres que no gosem seguir Jesús amb alegria i confiança.

(clicar sobre imatge)

Esta entrada fue publicada en Catequesi infantil, catequesis adolescents i joves, Comunicacions Generals, Pagina Principal. Guarda el enlace permanente.