DIUMENGE XIV DURANT L’ANY

https://jopersa41.blogspot.com/2021/07/diumenge-catorze-durant-lany-a.html

COMUNICACIONS:

PREGARIA EUCARÍSTICA 1 JULIOL 2021 – ESGLÉSIA DE FARTÀRITX

 PREGÀRIA JULIOL GUIÓ

FULL DOMINICA 04.07.21 

COMUNICACIÓ – REVISTA

14º diumenge Temps ordinari (B)

EVANGELI

Un profeta només és menyspreat al seu poble…

+ Lectura del sant evangeli segons sant Marc 6, 1-6

1 D’allà, Jesús se’n va anar al seu poble, i els seus deixebles el seguiren.2 El dissabte es posà a ensenyar a la sinagoga. Molts, en sentir-lo, se n’estranyaven i deien:

–D’on li ve, tot això? Què és aquesta saviesa que ha rebut? I aquests miracles obrats per les seves mans?3 ¿No és el fuster, el fill de Maria, el germà de Jaume, de Josep, de Judes i de Simó? I les seves germanes, ¿no viuen aquí entre nosaltres?

I no eren capaços d’acceptar-lo. 4 Jesús els digué:

–Un profeta només és menyspreat al seu poble, entre els seus parents i a casa seva.

5 I no pogué fer allí cap miracle; tan sols va curar uns quants malalts, imposant-los les mans.

Jesús recorria els pobles del voltant i hi ensenyava.

Paraula de Déu

https://jopersa41.blogspot.com/2021/07/fe-granfe-petita.html FE GRAN FE PETITA

Ez 2,2-5 2Co 12,7-10 Mc 6,1-6

Avui en canvi l’evangeli i la primera lectura ens parlen de la manca de fe. I de com el profeta, malgrat tot, està convidat a anunciar la paraula del Senyor, encara que la resposta no arribi fàcilment.

A l’evangeli el problema és que per als natzarens,  Jesús els era molt familiar. Massa. Esperaven que el Messies arribaria de, ves a saber, on, i que ho faria de manera ben espectacular i esclatant. Però  Jesús el coneixien en la vida quotidiana. Com podria aquest ser el Messies?

Potser nosaltres també tendim a pensar que Déu ha d’intervenir de maneres espectaculars o fora del corrent. Que només parla i es fa present ens els grans esdeveniments i amb una força apabullant. Doncs bé, resulta que en Jesús veiem a les clares que Déu es presenta en la quotidianitat, en la senzillesa d’una presència humana que és també divina, en una relació personal que ens acompanya en les vicissituds de la vida.

Potser l’evangeli d’avui ens convida a des-aprendre algunes maneres de pensar on ens espera el Senyor?

¿Puc avui aprendre a obrir els ulls per adonar-me que el Senyor m’espera en la vida de cada dia, en les alegries i en les dificultats, les grans i les petites…?

INCREDULIDAD SAL I LLUM

Esta entrada fue publicada en Catequesi infantil, catequesis adolescents i joves, Comunicacions Generals, Pagina Principal. Guarda el enlace permanente.