TEMPS DURANT L’ANY

 

 

DIUMENGE   VIII   DEL   TEMPS   ORDINARI

COMUNICACIONS:

–  Dimecres dia 1 de març, comença el temps de Quaresma.

El matí hi haurà missa, com de costum, a la Parròquia dels Dolors amb imposició de cendra. El vespre hi haurà una única celebració que serà en el Convent de S. Vicenç Ferrer a les 20 h. Estau convidats a participar-hi.

         –  Recordam que aquest dia hi ha dejuni i abstinència. I tos els divendres de Quaresma són dies d’abstinència.

         – Vos recomanam agafar el nou full Lluerna.

 

 

 

NO A LA IDOLATRÍA DELS   DOBLERS


      Els   doblers,  convertits   en   ídol  absolut,  són  per   a   Jesús   l’enemic  més   gros  d’aquest   món  més   digne,   just   i   solidari   que  Déu   vol.   Fa   vint   segles   que   el   Profeta   de   Galilea   va   denunciar   de   manera  rotunda  que   el   culte   al   Diner   serà    sempre   l’obstacle   més   gros   que   trobarà   la   Humanitat   per   a   progressar   cap    a   una   convivència   més   humana.


        La   lògica  de   Jesús   és   aclaparadora:  “No  podeu servir   a   Déu   i   al   Diners”.    Déu   no   pot   regnar   en   el   món   i   ser   Pare   de   tots,  sense   reclamar   justícia  per als   que   són   exclosos   d’una   vida   digna.   Per   això,   no  poden  treballar   per  aquest    món   més   humà   volgut   per   Déu   els   qui,   dominats   per   l’ànsia  d’acaparar  riqueses,   promouen  una   economia   que   exclou   als   més   dèbils   i   els   abandona   a   la   fam   i   la   misèria.  És  sorprenent   el   que  passa   amb   el  Papa   Francesc.  Mentre  els  mitjans  de   comunicació   i  les  xarxes   socials   que   circulen   per   internet   ens   informen,   amb   tot   detall,   dels   gests   més   petits   de   la  seva   personalitat  admirable,   amaguen  de  manera   vergonyosa  el   seu   crit   més   urgent   a   tota   la   Humanitat:   “No    a   una   economia  de  l’exclusió    i   la   iniquitat.   Aqueixa   economia  mata”.  

 

       Tanmateix,   Francesc   no   necessita   arguments   llargs   ni   anàlisis    profunds   per   a   exposar   el   seu   pensament.   Sap   resumir   la   seva   indignació   en   paraules   clares   i   expressives   que   podrien  obrir   l’informatiu   de   qualsevol   tele-diari,   o   ser   titular    de   premsa    en   qualsevol   país…   Uns    exemples:  “No  pot   ser   que   no   sigui   notícia   que   mor   de   fred   un  vell  en   situació  de   carrer   i   que   sí   o   sigui   la   caiguda   de   dos   punts   de   la   borsa.   Això  és  exclusió.  No  es   pot   tolerar   que   tirin   menjar   quan   hi   ha   gent   que   passa   fam.   Això   és   iniquitat”.


       Vivim  “dins   la   dictadura  d’una    economia   sense   rostre   i   sense   objectiu   vertaderament   humà”.   Com   a   conseqüència,  “mentre   els   guanys   d’uns   pocs   creixen   exponencialment,   els   de   la  majoria   es   queden   cada   cop  més   lluny   del   benestar  d’aquesta   minoria  feliç”.


      “La  cultura   del   benestar   ens   anestesia,   i   perdem   la   calma  si   el   mercat   ofereix   quelcom   que   encara   no   hem   comprat,  mentre  totes   aquestes   vides   rompudes   per   manca   de   possibilitats   ens   semblen  un   espectacle   que   no   ens   pertorba”.


       Com  ha   dit   ell   mateix:  “aquest   missatge  no   és   marxisme  sinó   Evangeli   pur”.  Un   missatge   que   ha   de   tenir   ressò   permanent  dins   les   nostre   comunitats   cristianes.  El   contrari  podria   ser   signe  del   que   diu  el   Papa:  “Ens   estem  tornant   incapaços   de   compatir-nos   dels   clams  dels   altres,   ja   no   plorem  davant   el   drama  seu”.

 

Esta entrada fue publicada en Comunicacions Generals, Pagina Principal. Guarda el enlace permanente.