DIUMENGE DE LA SAGRADA FAMÍLIA

 

 

 

SAGRADA FAMÍLIA 

(POWER-POINT)

 

 

 

En veure'l allà, els seus pares van quedar sorpresos, i la seva mare li digué:

Fill meu, per què t'has portat així amb nosaltres? El teu pare i jo et buscàvem amb ànsia".

Ell els respongué: "Per què em buscàveu? No sabíeu que jo havia d'estar a casa del meu Pare?"

 

 

 

 

 

 

 

 

Els pares de Jesús el troben emmig dels mestres…

+ Lectura del sant evangeli segons sant Lluc 2,41-52

 

A l'edat de dotze anys, Jesús va al temple

41 Els pares de Jesús anaven cada any a Jerusalem amb motiu de la festa de Pasqua. 42 Quan ell tenia dotze anys, hi van pujar a celebrar la festa, tal com era costum. 43 Acabats els dies de la celebració, quan se'n tornaven, el noi es quedà a Jerusalem sense que els seus pares se n'adonessin. 44 Pensant que era a la caravana, van fer una jornada de camí abans de començar a buscar-lo entre els parents i coneguts; 45 com que no el trobaven, van tornar a Jerusalem a buscar-lo. 46 Al cap de tres dies el van trobar al temple, assegut entre els mestres de la Llei, escoltant-los i fent-los preguntes. 47 Tots els qui el sentien es meravellaven de la seva intel·ligència i de les seves respostes. 48 En veure'l allà, els seus pares van quedar sorpresos, i la seva mare li digué:

–Fill meu, per què t'has portat així amb nosaltres? El teu pare i jo et buscàvem amb ànsia.

49 Ell els respongué:

–Per què em buscàveu? No sabíeu que jo havia d'estar a casa del meu Pare?

50 Però ells no comprengueren aquesta resposta.

51 Després baixà amb ells a Natzaret i els era obedient. La seva mare conservava tot això en el seu cor. 52 Jesús es feia gran, avançava en enteniment i tenia el favor de Déu i dels homes.

Paraula de Déu.

 

UNA FAMÍLIA DIFERENT

Entre els catòlics el valor de la família es defensa però no sempre es reflexiona el contingut d'un projecte familiar entès i viscut des de l'Evangeli. ¿ Com seria una família inspirada en Jesús?

La família, segons ell, té l'origen en el misteri del Creador que atreu la dona i el baró a ser “una sola carn”, compartir la vida en una entrega mutua, animada per un amor lliure i gratuit. Això és el primer i decisiu. Aquesta experiència amorosa dels pares pot engendrar una família sana.

Els pares es converteixen en font de vida nova amb la cridada profunda del seu amor. És una tasca apassionant. Dóna profunditat al seu amor i obre horitzons nous. Consolida per a sempre la seva obra creadora en el món.

Els fills són un regal i una responsabilitat. Un repte difícil i una satisfacció incomparable. Jesús defensa sempre els petits, acarona i beneeix els nins i suggereix l'actitud bàsica: tenir cura de la vida fràgil dels qui comencen a caminar per aquest món. Ningú ofereix res millor.

Una família cristiana viu una experiència original enmig de la societat actual, indiferent i agnòstica: construir sa llar des de Jesús. “On dos o tres es reuneixen en nom meu, allà hi som jo enmig d'ells”. Jesús és qui anima, manté i orienta la vida sana de la família cristiana.

La llar és un espai privilegiat per a viure les experiències més bàsiques de la fe cristiana: confiança en un Déu bo, amic de l'esser humà: atracció per l'estil de vida de Jesús; descobriment del projecte de Déu, construir un món més digne,  més just i més amable per a tots. La lectura de l'Evangeli en família és una experiència decisiva.

En una llar on es viu a Jesús amb fe senzilla, però amb passió gran, creix una família acollidora, sensible al sofriment dels necessitats, s'aprèn a compartir i comprometre's per un món més humà. Una família que no es tanca en els seus interessos sinó que viu oberta a la família humana.

Pares viuen desbordats per diferents problemes, i es troben tot sols per fer front a sa missió. ¿ Podrien rebre ajuda concreta de les comunitats cristianes ? A molts pares creients els faria bé compartir inquietuds i recolzar-se mutuament. No és evangèlic exigir tasques heroiques i desentendre's dels les seves lluites i prepocupacions.

José Antonio Pagola

 

*   *   *   *   *   *  

COMUNICACIONS:

 

ADORACIÓ NOCTURNA

Pregària amb Exposició del Santíssim a l'Església de Fartàritx

Dijous, 3 de GENER de 2019

 

 

 

Hora 20:30

 

Esta entrada fue publicada en Comunicacions Generals, Pagina Principal. Guarda el enlace permanente.