DIUMENGE QUINT DURANT L’ANY

https://jopersa41.blogspot.com/2022/02/pecadors-pescadors.html

PREGÀRIA EUCARÍSTICA

Dijous , 3 febrer 2022 20’30-21’30 FARTÀRITX

BENEDICCIÓ FINAL .- Diaca

*******——++++——*****——*****…..

COMUNICACIONS:

FULL DOMINICAL 06.02.22

MISSATGE PAPA QUARESMA   

****************************———————*********

5º diumenge Temps ordinari (C)

EVANGELI

Ho deixaren tot i el van seguir.

+ Lectura del sant evangeli segons sant Lluc, 5, 1-11

1 En una ocasió, Jesús es trobava vora el llac de Genesaret, i la gent s’apinyava al seu voltant per escoltar la paraula de Déu. 2 Llavors veié dues barques amarrades vora l’aigua; els pescadors n’havien baixat i rentaven les xarxes. 3 Pujà en una de les barques, que era de Simó, li demanà que l’apartés una mica de terra, s’assegué i instruïa la gent de la barca estant.

4 Quan acabà de parlar, digué a Simó:

–Tira llac endins i caleu les xarxes per pescar.

5 Simó li respongué:

–Mestre, ens hi hem escarrassat tota la nit i no hem agafat res; però, ja que tu ho dius, calaré les xarxes.

6 Ho feren així, i van arreplegar tant i tant de peix que les xarxes se’ls esquinçaven. 7 Llavors van fer senyal als companys de l’altra barca que vinguessin a ajudar-los. Ells hi anaren, i ompliren tant les dues barques que quasi s’enfonsaven.

8 Simó Pere, en veure-ho, es llançà als genolls de Jesús dient:

–Aparta’t de mi, Senyor, que sóc un pecador!

9 Veient una pesca com aquella, ell i tots els qui anaven amb ell no se’n sabien avenir, 10 i igualment passà amb Jaume i Joan, fills de Zebedeu, que eren socis de Simó. Jesús digué a Simó:

–No tinguis por. D’ara endavant seràs pescador d’homes.

11 Ells tornaren les barques a terra, ho deixaren tot i el van seguir.

Paraula de Déu.

LA FORÇA DE L’EVANGELI

L’episodi d’una pesca sorprenent i inesperada al llac de Galilea ha estat redactat per l’evangelista Lluc per infondre alè a la Església quan experimenta que tots els seus esforços per comunicar el missatge fracassen. El que se’ns diu és molt clar: hem de posar la nostra esperança a la força i l’atractiu del Evangeli.

LA FORÇA DEL EVANGELI

L’episodi d’una pesca sorprenent i inesperada al llac de Galilea ha estat redactat per l’evangelista Lluc per infondre alè a l’Església quan experimenta que tots els seus esforços per comunicar el missatge fracassen. El que se’ns diu és molt clar: hem de posar la nostra esperança en la força i atractiu del Evangeli.

El relat comença amb una escena insòlita. Jesús està dret a la vora del llac, i “la gent es va amuntegant al seu voltant per sentir la Paraula de Déu”. No vénen moguts per la curiositat. No s’hi acosten per veure prodigis. Només volen escoltar de Jesús la Paraula de Déu.

No és dissabte. No estan congregats a la sinagoga de Cafarnaüm per sentir les lectures que es llegeixen al poble al llarg de l’any. No han pujat a Jerusalem a escoltar els sacerdots del Temple. El que els atrau tant és l’Evangeli del Profeta Jesús, rebutjat pels veïns de Natzaret.

L’escena de la pesca també és insòlita. Quan de nit, en el temps més favorable per pescar, Pere i els seus companys treballen pel seu compte, no obtenen cap resultat. Quan, ja de dia, tiren les xarxes confiant només en la Paraula de Jesús que orienta la seva feina, es produeix una pesca abundant, en contra de totes les expectatives.

Al rerefons de les dades que fan més palesa la crisi del cristianisme entre nosaltres, hi ha un fet innegable: la Església està perdent de manera imparable el poder d’atracció i la credibilitat que tenia fa uns anys.

Els cristians experimentam que la nostra capacitat per transmetre la fe a les noves generacions és cada vegada menor. No hi han faltat esforços i iniciatives. Però sembla que no es tracta només ni primordialment d’inventar noves estratègies.

És el moment de recordar que en el Evangeli de Jesús hi ha una força d’atracció que no hi ha en nosaltres. Aquesta és la pregunta més decisiva: ¿ “Continuem fent coses” des d’una Església que va perdent atractiu i credibilitat, o posem totes les nostres energies a recuperar el Evangeli com l’única força capaç d’engendrar fe en els homes i dones d’avui?

¿No hem de posar el Evangeli davant tot? El més important en aquests moments no són les doctrines elaborades durant segles, sinó la vida i la persona de Jesús. El que és decisiu no és que la gent vingui a prendre part en les nostres coses sinó que puguin entrar-hi en contacte. La fe cristiana només es desperta quan les persones descobreixen el foc de Jesús.

https://jopersa41.blogspot.com/2022/02/quint-diumenge-temps-durant-lany.html

Esta entrada fue publicada en Catequesi infantil, catequesis adolescents i joves, Comunicacions Generals, Pagina Principal. Guarda el enlace permanente.