QUARESMA

Dimecres , dia 2 de març, comença el ’exercici de la quaresma.

Seguint la tradició
ho farem amb la missa amb imposició de
cendra.

Serà a les 8 del matí i a les 8 del
vespre a la Església dels Dolors.
Dimecres dia 2 no hi haurà missa a Crist Rei

EQUIVOCAR-SE

Era temptat pel diable.

Tot home que no vulgui viure alienat, ha de saber mantenir-se lúcid i vigilant davant de les possibles equivocacions que pot cometre a la vida.

Potser una de les aportacions més vàlides de Jesús de Natzaret és poder oferir a qui el coneix i segueix, la possibilitat de ser cada dia més humà. A Jesús podem escoltar el crit d’alerta davant de les greus equivocacions que assetgen sempre l’home.

La primera equivocació

considerar la satisfacció de les necessitats materials com l’objectiu últim i absolut. Pensar que la felicitat última de l’home es troba en la possessió i el gaudiment dels béns.

Segons Jesús, la satisfacció de les necessitats materials és important, però no suficient. L’home es fa humà quan aprèn a escoltar la paraula del Pare que crida a viure com a germà.
Aleshores descobreix que ser home és compartir, i no posseir; donar, i no acaparar; crear vida, i no explotar el germà.

La segona equivocació

cercar el poder, èxit i triomf personal, per sobre de tot i a tot preu. Fins i tot sent infidel a la pròpia missió i fent-seesclau de les idolatries més ridícules.

Segons Jesús, l’home encerta no quan cerca el prestigi i poder, en la competència i la rivalitat amb els altres, sinó quan és capaç de viure en el servei generós als germans.

La tercera equivocació

tractar de resoldre el problema últim de la vida, sense riscos, lluites ni esforços, utilitzant interessadament Déu de manera màgica i egoista.

Segons Jesús, entendre així la religió és destruir-la. La fe veritable no condueix a la passivitat, l’evasió de la realitat i l’absentisme davant dels problemes.

Al contrari, qui ha entès una mica el que és ser fidel a un Déu, Pare de tots, s’arrisca cada dia més a la lluita per aconseguir una societat d’homes més lliures i més germans.

PREGÀRIA EUCARÍSTICA

DIJOUS 3 MARÇ 2022 20’30- 21’30

ESGLÉSIA FARTÀRITX

GUIÓ P’REGÀRIA 3- MARÇ -2022

Esta entrada fue publicada en Catequesi infantil, catequesis adolescents i joves, Comunicacions Generals, Pagina Principal. Guarda el enlace permanente.