PRIMER DIUMENGE DE QUARESMA

https://jopersa41.blogspot.com/2022/03/units-jesus.html UNITS A JESÚS

COMUNICACIONS:

QUARESMA A  

CARTA BISBE VISITA PASTORAL

FULL DOMINICAL 06.03.22 

COMUNICACIONS 06.03.22

1º diumenge de Quaresma (C)

EVANGELI

L’Esperit el va conduir pel desert… i era temptat pel diable.

+ Lectura del sant evangeli segons sant Lluc 4,1-13

Temptacions de Jesús (Mt 4,1-11 Mc 1,12-13) 1 Jesús, ple de l’Esperit Sant, se’n tornà del Jordà. L’Esperit el va conduir pel desert 2 durant quaranta dies, i era temptat pel diable. Aquells dies no va menjar res, i a la fi tenia fam. 3 El diable li digué: –Si ets Fill de Déu, digues a aquesta pedra que es torni pa. 4 Però Jesús li va respondre: –L’Escriptura diu: L’home no viu només de pa. 5 Després el diable se l’endugué enlaire, li va mostrar en un instant tots els reialmes del món 6 i li digué: –Et donaré tota l’autoritat i la glòria d’aquests reialmes: me l’han confiada a mi, i jo la dono a qui vull.7 Adora’m i tot serà teu. 8 Jesús li respongué: –Diu l’Escriptura: Adora el Senyor, el teu Déu, dóna culte a ell tot sol. 9 Després el conduí a Jerusalem, el va posar dalt de tot del temple i li digué: –Si ets Fill de Déu, tira’t daltabaix. 10 Diu l’Escriptura: Donarà ordre als seus àngels de guardar-te. 11 I encara: Et duran a les palmes de les mans perquè els teus peus no ensopeguin amb les pedres. 12 Jesús li contestà: –Diu l’Escriptura: No temptis el Senyor, el teu Déu. 13 Un cop el diable hagué esgotat tota mena de temptacions, s’allunyà d’ell fins al moment oportú. Paraula de Déu

NO DESVIAR-NOS DE JESÚS

Les primeres generacions cristianes es van interessar molt per les proves que va haver de superar Jesús per mantenir-se fidel a Déu i per viure sempre col·laborant en el projecte d’una vida més humana i digna per a tothom.

El relat de les temptacions de

NO DESVIAR-NOS DE JESÚS

Les primeres generacions cristianes es van interessar molt per les proves que va haver de superar Jesús per mantenir-se fidel a Déu i per viure sempre col·laborant en el projecte d’una vida més humana i digna per a tothom.

El relat de les temptacions de Jesús no és un episodi aïllat que esdevé en un moment i en un lloc determinats. Lucas ens adverteix que, en acabar aquestes temptacions, “el diable se’n va allunyar fins al moment oportú”. Les temptacions tornaran a la vida de Jesús ia la dels seus seguidors.

Per això els evangelistes col·loquen el relat abans de narrar l’activitat profètica de Jesús. Els seus seguidors han de conèixer bé aquestes temptacions des del començament, ja que són les mateixes que ells hauran de superar al llarg dels segles, si no se’n volen desviar.

A la primera temptació

es parla de pa. Jesús es resisteix a utilitzar Déu per saciar la seva gana: “No només de pa viu l’home”. El primer per a Jesús és cercar el regne de Déu i la seva justícia: que hi hagi pa per a tothom. Per això acudirà un dia a Déu, però serà per alimentar una munió famolenca.

També avui la nostra temptació és pensar només en el nostre pa i preocupar-nos exclusivament de la nostra crisi. Ens desviem de Jesús quan ens creiem amb dret a tenir-ho tot i oblidem el drama, les pors i patiments dels qui no tenen gairebé tot.

A la segona temptació

es parla de poder i de glòria. Jesús renuncia a tot això. No es postrarà davant del diable que ofereix l’imperi sobre tots els regnes del món. Jesús no cercarà mai ser servit, sinó servir.

També avui es desperta en alguns cristians la temptació de mantenir com sigui, el poder que l’Església ha tingut en temps passats. Ens desviem de Jesús quan pressionem les consciències intentant imposar per força les nostres creences. Al regne de Déu li obrim camins quan treballem per un món més compassiu i solidari.

A la tercera temptació

se li proposa a Jesús que descendeixi de manera grandiosa davant del poble, sostingut pels àngels de Déu. Jesús no es deixarà enganyar. Encara que els ho demanin, no farà mai un signe espectacular del cel. Es dedicarà a fer signes de bondat per alleujar el patiment i les malalties de la gent.

Ens desviem de Jesús quan confonem la nostra pròpia ostentació amb la glòria de Déu. La nostra exhibició no revela la grandesa de Déu. Només una vida de servei humil als necessitats manifesta i difon el seu amor.

https://jopersa41.blogspot.com/2022/03/quaresma-primera-setmana.html

EXERCICIS ESPIRITUALS 7 a 11 març 19 h salon de CRIST REI

Esta entrada fue publicada en Catequesi infantil, catequesis adolescents i joves, Comunicacions Generals, Pagina Principal. Guarda el enlace permanente.