DIJOUS SANT – DIVENDRES SANT

PROCESSÓ DEL SILENCI, dimarts, 12 abril 2022

EL SOPAR DEL SENYOR:

 La tradició que jo he rebut i que us he transmès a vosaltres ve del Senyor. Jesús, el Senyor, la nit que havia de ser entregat, prengué el pa, 24 digué l’acció de gràcies, el partí i digué: «Això és el meu cos, ofert per vosaltres. Feu això, que és el meu memorial.» 25 I havent sopat féu igualment amb la copa, tot dient: «Aquesta copa és la nova aliança segellada amb la meva sang. Cada vegada que en beureu, feu això, que és el meu memorial.» 26 Perquè cada vegada que mengeu aquest pa i beveu aquesta copa anuncieu la mort del Senyor fins que ell vingui..

1a Corintis 11,17-34
LAVATORI DE PEUS
Jn 13, 1-15 1 Era abans de la festa de Pasqua. Jesús sabia que havia arribat la seva hora, l’hora de passar d’aquest món al Pare. Ell, que havia estimat els seus que eren al món, els estimà fins a l’extrem.
2 Mentre sopaven, quan el diable ja havia posat en el cor de Judes, fill de Simó Iscariot, la resolució de trair-lo, 3 Jesús, sabent que el Pare li ho havia posat tot a les mans, i que havia vingut de Déu i a Déu tornava, 4 s’aixecà de taula, es tragué el mantell i se cenyí una tovallola; 5 després va tirar aigua en un gibrell i començà a rentar els peus dels deixebles i a eixugar-los amb la tovallola que duia cenyida. 6 Quan arriba a Simó Pere, aquest li diu:
–Senyor, ¿tu em vols rentar els peus?
7 Jesús li respon:
–Ara no entens això que faig; ho entendràs després.
8 Pere li diu:
–No em rentaràs els peus mai de la vida!
Jesús li contesta:
–Si no et rento, no tindràs part amb mi.
9 Li diu Simó Pere:
–Si és així, Senyor, no em rentis tan sols els peus: renta’m també les mans i el cap.
10 Jesús li diu:
–Qui s’ha banyat, només cal que es renti els peus: ja és net tot ell. I vosaltres ja sou nets, encara que no tots.
11 Jesús sabia qui el traïa, i per això va dir: «No tots sou nets.»
12 Després de rentar-los els peus, es va posar el mantell i s’assegué a taula altra vegada. Llavors els digué:
–¿Enteneu això que us he fet? 13 Vosaltres em dieu “Mestre” i “Senyor”, i feu bé de dir-ho, perquè ho sóc. 14 Si, doncs, jo, que sóc el Mestre i el Senyor, us he rentat els peus, també vosaltres us els heu de rentar els uns als altres. 15 Us he donat exemple perquè, tal com jo us ho he fet, ho feu també vosaltres. 16 Us ho ben asseguro: el criat no és més important que el seu amo, ni l’enviat més important que el qui l’envia. 17 Ara que heu entès tot això, feliços de vosaltres si ho poseu en pràctica!
18 »No parlo per tots vosaltres. Sé qui vaig escollir, però s’havia de complir allò que diu l’Escriptura: El qui compartia el meu pa, m’ha traït el primer. 19 Us ho dic ara, per endavant, perquè, quan passi, cregueu que jo sóc. 20 Us ho ben asseguro: qui acull els qui jo enviaré, m’acull a mi, i qui m’acull a mi, acull el qui m’ha enviat.

CELEBRACIÓ EUCARISTIA

MONESTIR BENEDICTINES a les 18 hores

ESGLÉSIA DELS DOLORS a les 19 hores

..PROCESSÓ DE LA SANG, Dijous Sant 21 hores

***********************************—————————–**************************

DIVENDRES, 15 ABRIL 2022

CELEBRACIÓ DE LA MORT DEL SENYOR

BENEDICTINES 18 hores

ESGLÉSIA DELS DOLORS 19 hores

PASSIÓ N.S.J.    SANT  JOAN     

********——-*******——–******

COMUNICACIONS :

FULL DOMINICAL 17.04.22

********—-*****—-

PROCESSÓ DE SANT ENTERRAMENT 21 hores

Esta entrada fue publicada en Catequesi infantil, catequesis adolescents i joves, Comunicacions Generals, Pagina Principal. Guarda el enlace permanente.