PENTECOSTA

MUNDI

 

PASQUA DE PENTECOSTÈS

 

Preguem:

Enceneu en nosaltres el foc del vostre amor, Senyor, a fi que tota la terra us correspongui, els homes i dones ens sentin germans i germanes i obrem en consonància de tal manera que el vostre nom sigui glorificat i mentre fem camí puguem gaudir del cel nou i la terra nova que ens heu promès. Vós que viviu…

 

!VENIU¡

Esperit de Jesús, Esperit dels pobres i dels qui lluiten pels pobres. Veniu!

Veniu avui a visitar-nos, veniu. Traspasseu les parets de la nostra casa.

Enderroqueu els murs que ens separen,   estavelleu les nostres portes barrades, obriu totes les finestres i, davant vostre, Senyor, deixeu-nos indefensos.

Feu enllà les pedres que posem en el vostre camí  i acosteu-vos per ungir-nos amb l’oli dels pobres i de la justícia.

Veniu, no trigueu més, veniu, Esperit de Jesús!

Esperit dels pobres, amareu la nostra ànima amb el vostre amor, Esperit alliberador.

I envieu-nos als pobres per portar-los alegria i dignitat,

Per donar a tothom allò que correspon en justícia,  per construir junts un món  a la vostra mesura, nou.

El món del vostre Esperit!

 

 

COMUNICACIONS

14-15 MAIG

           –  Les  Misses   "vespertines"  de  CRIST   REI   I   SANT  PAU de  dia   15  se   suprimeixen… amb motiu de la festa del Sant Crist que és a les 20 h. en els Dolors

Per  Pentecostés ,   a   Manacor,  ….     LA   FESTA   DEL   SANT   CRIST

FESTER  22   SANT CRIST

         

 

 

 

 

 

 

  –  A la col·lecta que férem amb motiu de Mallorca Missionera vàrem recaptar a les nostres Parròquies  2.545’54 euros.

          Moltes gràcies una vegada més per la vostra generositat.

******——*******

           –  El dilluns dia 23 de maig hi haurà una conferència que oferirà l’Arquebisbe de Tànger D. Santiago Agrelo. Serà a les 20 h. a la sala d’actes del col·legi sant Francesc de Palma. El títol de la conferència és: “A la frontera a la llum de la fe”. Organitza Caritas Mallorca….

 

 

 

Invocació  a  l'Esperit  Sant

ESPERIT   Pagola

 

Esperit  Creador, vine  i   infon en   nosaltres la  força  i  l’alè  de   Jesús. Sense  ton  impuls  i   ta  gràcia,  no   sabrem  creure   en   ell;  no   gosarem  seguir  les   seves   petjades;   l’Església  no   es   renovarà;  la   nostra   esperança  s’apagarà.  ¡ Vine  i  contagia’ns l’alè  vital  de   Jesús !

Vine, Esperit  Sant,  y recorda’ns les   paraules  bones   que   deia  Jesús. Sense   ta   llum  i   ton  testimoni  sobre   ell,  oblidarem  la   cara   bona   de   Déu;   l’Evangeli es  convertirà   en    lletra   morta;  l’Església  no   podrà  anunciar  cap  bona   nova.   ¡ Vine   i   ensenya’ns   a   escoltar  sols   a   Jesús !

Vine,  Esperit  de   Veritat,     fes-nos caminar  en   la   veritat de   Jesús. Sense  ta   llum  i  ton   guiatge,  mai   ens  alliberarem dels   nostres   errors  i   mentides;  res   nou  i   vertader   naixerà    en   nosaltres;  serem   com   cecs   que  pretenen   guiar   altres   cecs. 

¡ Vine   i  convertiu-nos  en  deixebles i   testimonis   de   Jesús !

Vine,  Esperit  del  Pare,  ensenya’ns a   cridar  a   Déu   “Abba”  com  ho   feia  Jesús.  Sense  el   teu   calor  i   ta   alegria,  viurem   com  a  orfes  que  ha   perdut  son  Pare;  invocarem  Déu amb   els   llavis,   però  no   amb   el   cor;  les   nostres   pregàries  seran paraules  buides.   ¡ Vine   i   ensenya’ns   a   pregar  amb   les   paraules   i   el   cor   de   Jesús !

Vine,  Esperit  Bo,  y convertiu-nos  al   projecte  del   “regne  de   Déu”   inaugurat  per   Jesús.   Sense  ta   força   renovadora,  ningú convertirà  el   nostre   cor   fatigat;   ens   manca   audàcia per   a   construir un  món   més   humà,   segons   els   desitjos  de   Déu;  en  la   teva   Església  els  darrers  mai   seran   primers;  i   nosaltres   seguirem   adormits en  la   nostra   religió   burguesa.   ¡   Vine   i   fes-nos col·laboradors del projecte  de   Jesús !

Vine,  Esperit  d’Amor,   ensenyeu-nos   a  estimar-nos uns   als   altres   amb  l’amor  amb  el   qual  Jesús   estimava.   Sense   ta   presència   viva   entre   nosaltres,   la   comunió   de   l’Església  es romprà; la  jerarquia   i   el   poble  s’allunyaran    cada   cop  més;  creixeran les   divisions, s’apagarà  el   diàleg   i   augmentarà la  intolerància .  ¡ Vine   i   revifa en   nostres   cors i   nostres   mans l’amor   fraternal  que  ens   ressembla a  Jesús !

Vine,  Esperit  Alliberador,   recorda’ns que  per a   ser  lliures  ens   alliberà Crist   i  no  per  a   deixar-nos oprimir altra   volta per  l’esclavatge .  Sense ta   força  i   ta   veritat,  el nostre  seguiment   gojós a  Jesús   es   convertiria   en   moral  d’esclaus:  no  coneixerem l’amor  que   dóna   vida,   sinó els   nostres   egoismes   que   maten;  s’extingirà en   nosaltres  la   llibertat  que   fa créixer  als   fills   i   filles  de   Déu  i   serem,un  pic   i   un   altre,  víctimes   de   pors,  covardies,  fanatismes.   ¡ Vine,  Esperit  Sant,  contagieu-nos  la  llibertat   de   Jesús  !

 

 

 

 

Vivim bolcats sobre nosaltres mateixos.

Pentecosta

 Josep Llunell

Segons la tradició bíblica, el pecat més gran d’una persona és viure amb un cor reclòs, tancat, endurit, un cor de pedra i no de carn: un cor obstinat i torçat, un cor poc net. 
Qui viu reclòs no pot acollir l’Esperit de Déu; no pot deixar-se guiar per l’Esperit de Jesús.
Quan el nostre cor està reclòs
–els nostres ulls no hi veuen
–i les nostres oïdes són incapaces d’escoltar.

Vivim separats de la vida, desconnectats.
El món i les persones estan a fora i jo estic reclòs aquí dins.
Una frontera invisible ens separa de l’Esperit de Déu que dóna vida a tot i a tothom.
Amb un cor tancat és del tot impossible sentir la vida com la sentia Jesús.

Només quan la porta del nostre cor comença a obrir-se, som capaços de captar-ho tot a la llum de Déu.
Quan el nostre cor està reclòs, vivim bolcats sobre nosaltres mateixos
–insensibles a l’admiració i a l’acció de gràcies.
Déu ens sembla un problema i no el Misteri amorós que ho omple tot.

Només quan el nostre cor s’obre, comencem a intuir aquest Déu en el que vivim, ens movem i existim.
Només aleshores comencem a invocar-lo com a Pare amb el mateix esperit de Jesús.

Quan el nostre cor està reclòs, en la nostra vida no hi ha compassió
–no sabem sentir el sofriment dels altres
–vivim indiferents als abusos i a les injustícies que destrueixen la felicitat de tanta gent.

Només quan el cor s’obre, comencem a intuir amb quina tendresa i amb quina compassió Déu mira les persones. 
És aleshores quan escoltem la principal crida de Jesús: Sigueu compassius com ho és el vostre Pare. 
La conclusió és prou clara i motivadora.

Sempre que l’esperit humà treballa i s’afanya per la pau, per la concòrdia, per comprendre l’altre o simplement per escoltar-lo, el treball per acabar amb les desigualtats –que són el que més ens divideix i ens contraposa–, tot el que vagi en aquesta direcció és la prova que podem tenir els humans de què l’Esperit de Déu està amb nosaltres
–ens guia
–ens condueix
–i ens envigoreix.

Tot el que no sigui això, es queda en pietismes enganyosos i mentiders.
Es queda en fal·làcies espirituals que no serveixen per a res de bo. 

De qui fem cas: de l’Esperit de Déu o dels nostres egoismes?

llunell_vivim_tancats

 

 

Esta entrada fue publicada en Comunicacions Generals, Pagina Principal. Guarda el enlace permanente.