EL NADAL DE JESÚS

 

 

ACOLLIR DÉU EN UN INFANT

egipte

El Nadal és molt més que tot aquest ambient superficial i manipulat que es respira aquests dies als nostres carrers. És una festa molt més profunda i gojosa que els artefactes de la nostra societat de consum. Els creients hem de recuperar novament el cor d’aquesta festa i descobrir, darrere tanta superficialitat i atordiment, el misteri que dóna origen a la nostra alegria.

No entendrem el Nadal si no sabem fer silenci en el nostre cor, obrir la nostra ànima al misteri d’un Déu que se’ns acosta, acollir la vida que ens ofereix i assaborir la festa de l’arribada d’un Déu Amic.

Al bell mig del nostre viure diari, a vegades apagat i trist, som convidats a l’alegria. “No hi pot haver tristesa quan neix la vida”. No es tracta d’una alegria insípida i superficial; l’alegria dels qui estan alegres sense saber per què. “Nosaltres tenim motius per a l’alegria radiant, per a l’alegria plena i per a la festa solemne: Déu s’ha fet home, i ha vingut a viure entre nosaltres”.

Hi ha una alegria que només la poden gaudir els qui s’obrin a la proximitat de Déu i es deixen atreure per la seva tendresa. Una alegria que ens allibera de pors i desconfiances davant Déu. ¿Com podem tenir por d’un Déu que se’ns acosta com un infant? Com podem fugir davant de qui se’ns ofereix com un infantó acabat de néixer fràgil i indefens?  Déu no ha vingut armat de poder per imposar-se als homes. Se’ns ha acostat en la tendresa d’un infant a qui podem fer riure o plorar.

Déu no és l’Ésser omnipotent i poderós que de vegades els humans imaginam, tancat en la majestat i el misteri del seu món inaccessible. Déu és aquest infantó entregat afectuosament a la humanitat, aquest menut que cerca la nostra mirada per a alegrar-nos amb el seu somriure. El fet que Déu s’hagi fet infant diu molt més de com és Déu que no totes les nostres cavil·lacions i especulacions sobre el seu misteri.

Si sabéssim aturar-nos en silenci davant aquest Infant i acollir des del fons del nostre ésser tota la proximitat i la tendresa de Déu, potser entendríem perquè el cor d’un creient ha d’estar amarat d’una alegria diferent: senzillament perquè Déu és amb nosaltres.

 

                                                                           J.A. Pagola    

 

 

MOLTS   D'ANYS    I   BONES     FESTES  ¡¡¡¡    

      COMUNICACIONS:

–  Aquest   és   l'obsequi   per   a   tots   els   feels   que   han   assistit   a  l'Eucaristia   durant   les   Festes   de   NADAL…

parroquies

 

         

 

 

egipte

Esta entrada fue publicada en Comunicacions Generals, Pagina Principal. Guarda el enlace permanente.