JO SOM EL CAMÍ…

 

 

DIUMENGE   QUINT   DE   PASQUA

COMUNICACIONS:

–  Celebram   la  "JORNADA   DE   MALLORCA   MISSIONERA"   (Diumenge, 21   maig..) Les   Col·lectes   seran   per   aquest   fi.

 

 

– La   barriada   de   "FARTÀRITX"   celebra  les   "FESTES   DEL   SANT   CRIST   DE   LA   FE" :   MISSA   SOLEMNE  a   les   10'30  h.  Diumenge,   dia   14   maig 

 DEL   CONCERT  a   FARTÀRITX:

 

 

 

 

– Dilluns dia 15 és la festa de sant Isidre, llaurador. Com cada any a la missa del vespre pregarem pels difunts de l’Associació Cultural s’Agrícola.

 

– Dimecres dia 17 comencen les festes de sant Domingo. Pel que fa als actes religiosos, dijous i divendres hi haurà el tridu acostumat a les 19 h. i dissabte dia 20, a la mateixa hora, la missa solemne seguida per la processó, la benedicció de l’aigua de la cisterna del claustre i el ball dels Moratons. A tots els actes esmentats estau convidats a participar-hi.

 

– Ha   sortit   el  nº  45  de   LLUERNA   Lluerna 45 abril maig 

 

************

 


”JO SOM EL CAMÍ”…

A les acaballes del darrer sopar, els deixebles comencen a intuir que Jesús ja no estarà molt de temps amb ells. La sortida a l'aviat de Judes, l'anunci de que Pere prest el negarà, les paraules de Jesús parlant de partida pròxima, els han deixat a tots desconcertats i abatuts ¿ Què serà d'ells ?

Jesús capta llur tristesa i torbament. Son cor es commou. S'oblida d'ell mateix i del que li espera, i cerca donar ànims: “No us amoïneu. Confieu en Déu i confieu en mi”. Més tard, seguint la conversa, Jesús fa aqueixa confessió: “Jo som el camí, la veritat i la vida. Ningú pot arribar al Pare sinó és per mi”. No l'oblidem mai. “Jo som el camí”.

El problema, per a moltes persones, no és que visquin extraviats o fora del camí. Simplement viuen sense camí, perduts dins un laberint: fent i desfent els mil viaranys que, de defora, indiquen consignes i modes del moment.

¿ I què pot fer un home o una dona quan es troba sense camí ? ¿ A qui pot adreçar-se ? ¿ A qui recórre? Qui camina per les passes de Jesús podrà tenir amb problemes i dificultats, però està en el camí encertat que mena al Pare. Aquesta és la promesa de Jesús.

JO SOM LA VERITAT”

Aquestes paraules amaguen una invitació escandalosa per les orelles modernes. I, tanmateix, també avui hem d'escoltar Jesús. No tot es redueix a la raó. El desenvolupament de la ciència no conté tota la veritat. El misteri últim de la realitat no es deixa agafar pels anàlisis més sofisticats. L'esser humà ha de viure davant el misteri últim de la seva existència.

Jesús es presenta com a camí que mena i apropa a aquest Misteri últim. Déu no s'imposa. No força ningú amb proves ni evidències. El Misteri últim és silenci i atracció respetuosa. Jesús és el camí que ens pot menar a confiar en llur bondat.
 

JO SOM LA VIDA”

Jesús pot transformar la nostra vida. No com a mestre llunyà que ha deixat un legat de saviesa admirable a la humanitat, sinó com algú viu que, des del més pregó del nostre ser, infon en nosaltres un germen de vida nova.

Aquesta acció de Jesús en nosaltres es dóna quasi sempre de forma discreta i callada. El mateix creient sols intueix una presència imperceptible. A voltes, tanmateix, ens invadeix la certesa, l'alegria incontenible, la confiança total: Déu existeix, ens estima, tot és possible, inclús la vida eterna. Mai entendrem la fe cristiana si no acollim Jesús com el camí, la veritat i la vida.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Esta entrada fue publicada en Catequesi infantil, Pagina Principal. Guarda el enlace permanente.