QUARESMA – DIUMENGE SEGON

LECTIO   DIVINA  

Dimecres, 4  març  20'30-21'30 h   CAN   VALLESPIR

LA TRANSFIGURACIÓ

 

 • Transfiguració de Jesús (Mt 17, 1-9)

  (Mc 9,2-13; Lc 9,28-36)

  1 Sis dies després, Jesús va prendre amb ell Pere, Jaume i Joan, el germà de Jaume, se'ls endugué a part dalt d'una muntanya alta 2 i es transfigurà davant d'ells; la seva cara es tornà resplendent com el sol, i els seus vestits, blancs com la llum. 3 Llavors se'ls van aparèixer Moisès i Elies, que conversaven amb Jesús. 4 Pere digué a Jesús:

  –Senyor, és bo que estiguem aquí dalt. Si vols, hi faré tres cabanes: una per a tu, una per a Moisès i una altra per a Elies.

  5 Encara parlava, quan els cobrí un núvol lluminós, i una veu digué des del núvol:

  –Aquest és el meu Fill, el meu estimat, en qui m'he complagut; escolteu-lo.

  6 Els deixebles, en sentir-ho, es van prosternar amb el front fins a terra, plens de gran temor. 7 Jesús s'acostà, els tocà i els digué:

  –Aixequeu-vos, no tingueu por.

  8 Ells van alçar els ulls i no veieren ningú més que Jesús tot sol.

  9 Mentre baixaven de la muntanya, Jesús els va donar aquesta ordre:

  –No digueu res a ningú d'aquesta visió fins que el Fill de l'home hagi ressuscitat d'entre els morts.

   

   

   

  10 Després els deixebles preguntaren a Jesús:

  –Com és que els mestres de la Llei diuen que primer ha de venir Elies?

  11 Jesús els respongué:

  –És cert que Elies havia de venir a renovar-ho tot; 12 i jo us asseguro que ja va venir i no el reconegueren, sinó que el van tractar com van voler. Igualment el Fill de l'home ha de patir a les seves mans.

  13 Llavors els deixebles comprengueren que els havia parlat de Joan Baptista.

  Paraula de Déu

 

 

 

QUINA “ESTAMPA” VOS AGRADA MÉS…??

 

QUINA ÉS MÉS REAL…??

 

 

 

2º diumenge de Quaresma (A)

 

EVANGELI

La seva cara es tornà resplendent com el sol.

+ Lectura del sant evangeli segons sant Mateu 17, 1-9

1 Sis dies després, Jesús va prendre amb ell Pere, Jaume i Joan, el germà de Jaume, se'ls endugué a part dalt d'una muntanya alta 2 i es transfigurà davant d'ells; la seva cara es tornà resplendent com el sol, i els seus vestits, blancs com la llum. 3 Llavors se'ls van aparèixer Moisès i Elies, que conversaven amb Jesús. 4 Pere digué a Jesús:

–Senyor, és bo que estiguem aquí dalt. Si vols, hi faré tres cabanes: una per a tu, una per a Moisès i una altra per a Elies.

5 Encara parlava, quan els cobrí un núvol lluminós, i una veu digué des del núvol:

–Aquest és el meu Fill, el meu estimat, en qui m'he complagut; escolteu-lo.

6 Els deixebles, en sentir-ho, es van prosternar amb el front fins a terra, plens de gran temor. 7 Jesús s'acostà, els tocà i els digué:

–Aixequeu-vos, no tingueu por.

Ells van alçar els ulls i no veieren ningú més que Jesús tot sol.

9 Mentre baixaven de la muntanya, Jesús els va donar aquesta ordre:

–No digueu res a ningú d'aquesta visió fins que el Fill de l'home hagi ressuscitat d'entre els morts.

Paraula de Déu.

FORA   POR   (clicar)

Pere digué a Jesús: Senyor, és bo que estiguem aquí dalt. Si vols, hi faré tres cabanes: una per a tu, un

a per a Moisès i una altra per a Elies

 

INSTAL·LAR-SE…???   (clicar)

 

Desert i muntanya

De l’escena de Jesús en el desert, del darrer diumenge, passem avui a l’escena de Jesús a la muntanya. De la situació de temptació al desert, a la d’il·luminació a la muntanya. De la comunicació amb el diable al desert, a la comunicació amb Déu, el seu Pare, a la muntanya. De l’experiència de la debilitat humana en el desert, a l’experiència de la divinitat a la muntanya. De la soledat al desert, a la companyia de Moisés i Elies a la muntanya. Dels àngels que el servien al desert, a la satisfacció per les paraules amoroses del Pare a la muntanya. De deixar Jesús el desert per emprendre la seva missió enmig de la gent, a baixar Jesús de la muntanya per continuar aquella mateixa missió.

Creuament de vivències

Dues escenes, dues experiències que es van creuant en la vida de Jesús. Dues experiències que es van creuant en el seguidors de Jesús. Ell mateix els hi va predir.

 Les dues s’han d’anar vivint amb tota la seva realitat, amb tot el seu sentit. Les dues les ha de viure cada u de nosaltres en la complexitat del nostre dia a dia. No es poden programar, ni planificar. Però hem d’estar previnguts.

Cal, doncs, prendre’n consciència i saber adoptar en cada circumstància  l’estil de Jesús,  A la nostra vida hi ha moments de temptació, en major o menor grau, de defallir del nostre bon desig d’actuar evangèlicament, i moments de sentir-se contents per l’opció i estil de vida en el que ens hem compromès.

Confiança i compromís

En els moments de temptació Jesús mantenia la seva confiança que la Paraula de Déu és compliria. Per això, davant de la temptació evoca la seva confiança en la paraula de Déu de l’Escriptura, i així domina la temptació. En les nostres temptacions també cal confiar no solament en la paraula en les Escriptures, sinó també i sobretot en la paraula de Déu feta carn, Jesús de Natzaret. Per això ens ha deixat el seu Esperit.

Però, com que nosaltres no tenim prou confiança en la paraula de Déu…no aconseguim sempre vèncer la temptació i… caiem en ella. Aleshores és el moment en què hem de posar la nostra confiança en la paraula de perdó, que és Jesús mateix. El perdó és experiència de muntanya, del Jesús resplendent, del Jesús acollidor i il·lusionant, però que ens ha d‘instar  inevitablement a baixar de la muntanya per portar a terme la nostra missió enmig de la gent, com Ell va fer, com un més, sense mostres espectaculars. Ell ens hi acompanya.

LA  POR   DINS  L'ESGLÉSIA   (clicar)

 

COMUNICACIONS:

Dins  el  marc de  les  activitats  quaresmals per a pe¡reparar-nos per  la  Pasqua:  

–  Exercici  del  Via-Crucis

–  Divendres  13  de  març   20 hores

–  Església  dels  Dolors  

 

Esta entrada fue publicada en Catequesi infantil, catequesis adolescents i joves, Comunicacions Generals, Pagina Principal. Guarda el enlace permanente.