DIUMENGE CINQUÈ DURANT L’ANY – FEBRER 2021

 

SENYOR,  BENEEIX

Senyor, beneeix les meves mans
perquè siguin delicades, i sàpiguen agafar sense estrènyer,
donar sense calcular
i tinguin força per beneir i consolar.

Senyor, beneeix els meus ulls
perquè vegin la necessitat, perquè no s’enlluernin amb falses llums,
i que la meva mirada sigui clara, neta i acollidora.

Senyor, beneeix les meves oïdes;
perquè estiguin atentes a la teva veu,
i sentin clarament el crit dels afligits;
a la crida dels qui necessiten ser escoltats.

Senyor beneeix la meva boca
perquè doni testimoni teu i no fereixi als qui m’escolten,
que sols pronunciï paraules de consol
i sàpiga encomanar somriures.

Senyor beneeix el meu cor
perquè sigui temple del teu Esperit i pugui donar caliu i refugi;
que sigui generós en perdonar i comprendre

i que sàpiga compartir dolor i alegria
amb un gran amor .

Déu meu, pots disposar de mi,
amb el que sóc i amb el que tinc.

 

COMUNICACIONS:

AVISOS DIUMENGE 7 DE FEBRER DE 2021

  • Recordam a les persones que s’apuntaren per tenir el llibret de l’Evangeli de cada dia,

    poden passar a cercar a les sagristies de les esglésies on s’apuntaren.

     

     

  • Si hi ha alguna persona que no va pensar o no va poder apuntar-se…

    També en poden demanar a les sagristies

 

MANS UNIDES:

MANS UNIDES – CAMPANYA

Enguany serà el proper 14 de febrer. El 2019, Mans Unides finançà 540 projectes a 57 països de l'Àfrica, Amèrica i Àsia. «La tasca de Mans Unides s'orienta a projectes als països de missió, a països pobres, per ajudar en tots els aspectes: educació, sanitat, organització de la vida…» assegura Mons. Sebastià Taltavull. Per exemple, el 2019 la delegació de Mallorca aconseguí uns ingressos de 270.220€ i una subvenció del Govern Balear de 21.924€ que els permeté, entre d'altres, millorar l'accés a l'aigua potable en 14 pobles de la regió de Sokodé, a Togo, a l'Àfrica. En aquest 2021 posen en marxa un projecte de millora i ampliació d'una escola a l'Índia, segons que explica Xisca Artigues. Les donacions es poden fer al número de compte CaixaBank: ES61 2100 8634 2102 0002 3943 o a través de Bizum al 33439.

 

 

 

FULL DOMINICAL 07.02.21  

 

JORNADA DEL MALALT  CAMPAÑA

 

 

*  *  *  *  *  *   

5º diumenge Temps ordinari (B)

EVANGELI

Curà molts malalts de diverses malalties

Lectura del sant evangeli segons sant Marc 1, 29-39

Guarició de la sogra de Simó i d'altres malalts

29 mnSortint de la sinagoga arribaren, acompanyats de Jaume i Joan, a casa de Simó i Andreu.

30 La sogra de Simó era al llit amb febre, i ho digueren a Jesús. 31 Llavors ell s'hi acostà i, agafant-la per la mà, la va fer aixecar. La febre va deixar-la, i ella es posà a servir-los.

32 Al vespre, quan el sol s'havia post, li anaven portant tots els malalts i els endimoniats. 33 Tota la població s'havia aplegat davant la porta. 34 Ell va curar molts malalts que patien diverses malalties; també va treure molts dimonis i no els deixava parlar, perquè sabien qui era.

Jesús predica per tot Galilea

35 De bon matí, quan encara era fosc, es va llevar, sortí, se n'anà en un lloc solitari i s'hi va quedar pregant.

36 Simó i els seus companys es posaren a buscar-lo. 37 Quan el van trobar li digueren:

–Tothom et busca.

38 Ell els diu:

–Anem a altres llocs, als pobles veïns, a predicar-hi, que per això he vingut.

39 I anà per tot Galilea, predicant a les seves sinagogues i traient els dimonis.

Paraula de Déu.

Jb 7,1-4.6-7 1Co 9,16-19.22-23 Mc 1,29-39


(clica  sobre imatge)

A LA PORTA DE CASA

Seguim el nostre recorregut d’aquestes setmanes per la vida apostòlica de Jesús, pel temps missioner de Jesús, que es va presentant pertot Galilea tot portant la bona Nova en signes i en paraules.

 

Veurem tres aspectes d’aquesta vida en missió de Jesús.

– El primer el veiem en aquesta escena familiar tan senzilla, a casa de la família de Pere. Amb una gran naturalitat Jesús convida a la sogra de Pere a reincorporar-se, a aixecar-se de la seva situació de postració. I el que immediatament fa, és posar-se a servir amb afecte i agraïment… 

Potser veiem aquí una invitació senzilla a deixar que Jesús, també a nosaltres, ens aixequi de les nostres paràlisis personals, dels nostres desànims i febrades del cor que ens tenen aturats… i que, com a resposta, fem el mateix que la sogra de Pere: servir amorosament en el banquet on tots són convidats.

– En segon lloc, veiem que Jesús acompanya la seva acció amb temps de pregària, de retirar-se per estar a soles en la intimitat amb el Pare del Cel. Potser nosaltres, veient la gran activitat de Jesús, podríem pensar que es deixava agafar per la voràgine de l’activitat… però no: Jesús es retira a llocs tranquils per estar a soles en la pregària personal i cordial amb el Pare. 

Potser veiem també una invitació a veure com combinem, en la nostra vida, els temps d’acció i de lliurament amb els temps de tenir cura del cor, de la relació amb el Senyor, de recordar per què fem les coses, de deixar-nos cuidar i enviar pel Senyor de la Vinya que ens envia…

– I finalment, veiem com Jesús podria tenir molt èxit en la seva missió i tenir la temptació de quedar-se, ara que la seva popularitat anava creixent. Podia fer molt de bé a la gent d’aquella regió. Però Jesús no s’instal·la en els llocs coneguts: “Anem a d'altres llocs, als pobles veïns, i també hi predicaré, que aquesta és la meva missió”.

Potser també Jesús ens convida a desinstal·lar-nos d’algunes rutines que tenim ja, d’algunes seguretats en les que ens trobem còmodes, i que ens impedeixen ser lliures per servir més i millor, per viure i fer present l’evangeli…

De quines rutines, de quines comoditats i seguretats potser avui el Senyor em convida a relativitzar-les per poder viure més a fons i més àmpliament l’evangeli?

Que el Senyor, doncs, ens ajudi avui a deixar-nos guarir i aixecar per Jesús; a ser més actius en la pregària, que ha de ritmar la nostra vida; i a ser més lliures respecte les comoditats i seguretats que potser em paralitzen…

Que així sigui ¡

 

 

 

 

(clicar  sobre  imatge)

SABER  PREGAR

 

 

 

FULL DOMINICAL 1º FEBRER

 

 

 

 

Esta entrada fue publicada en Catequesi infantil, catequesis adolescents i joves, Comunicacions Generals, Pagina Principal. Guarda el enlace permanente.