TEMPS D’ADVENT – TEMPS D’ESPERANÇA

VIURE DESPERTS

Estigueu sempre desperts.

Jesús no es va dedicar a explicar una doctrina religiosa perquè els seus deixebles l’aprenguessin correctament i la difonguessin després a tot arreu. Aquest no era el seu objectiu. Ell els parlava d’un «esdeveniment» que ja estava passant: «Déu s’està introduint al món. Vol que les coses canviïn. Només busca que la vida sigui més digna i feliç per a tothom».
Jesús en això li deia el Regne de Déu. Cal estar molt atents a la seva vinguda. Cal viure desperts: obrir bé els ulls del cor; desitjar ardentment que el món canviï; creure en aquesta bona notícia que triga tant a fer-se realitat plena; canviar de manera de pensar i actuar; viure cercant i acollint el Regne de Déu.

No és estrany que, al llarg de l’evangeli, escoltem tantes vegades la seva crida insistent: «vigileu», «estigueu atents a la seva vinguda», «viviu desperts». És la primera actitud del qui es decideix a viure la vida com la va viure Jesús. La primera cosa que hem de cuidar per seguir els seus passos.

Viure desperts significa no caure en l’escepticisme i la indiferència davant la marxa del món. No deixar que el nostre cor s’endureixi. No quedar-nos només en queixes, crítiques i condemnes. Despertar activament l’esperança.

«Viure desperts» vol dir viure de manera més lúcida, sense deixem arrossegar per la insensatesa que, de vegades, sembla envair-ho tot. Atrevim a ser diferents. No deixeu que s’apagui en nosaltres el desig de buscar el bé per a tots.

«Viure desperts» vol dir viure amb passió la petita aventura de cada dia. No desentendre’ns de qui ens necessita. Seguir fent aquests «petits gestos» que, aparentment, no serveixen per a res, però sostenen l?esperança de les persones i fan la vida una mica més amable.

«Viure desperts» vol dir despertar la nostra fe. Buscar Déu a la vida i des de la vida. Intuir-ho molt a prop de cada persona. Descobrir-ho atraient-nos a tots cap a la felicitat. Viure, no sols dels nostres petits projectes, sinó atents al projecte de Déu.

COMUNICACIONS :

FULL DOMINICAL 28.11.21    

 

++++****—-****

Esta entrada fue publicada en Catequesi infantil, catequesis adolescents i joves, Comunicacions Generals, Pagina Principal. Guarda el enlace permanente.