DIUMENGE QUART QUARESMA

EL PARE BO

COMUNICACIONS:

FULL DOMINICAL 27.03.22

AVISOS 27.O3.22

RECÉS QUARESMA   

*************——**********

4º diumenge de Quaresma (C)

EVANGELI

... aquest germà teu era mort i ha tornat a la vida

+ Lectura del sant evangeli segons sant Lluc 15,1-3. 11-32

Jesús i els pecadors 1Els publicans i els altres pecadors s’acostaven tots a Jesús per escoltar-lo.2 Els fariseus i els mestres de la Llei murmuraven i deien: –Aquest home acull els pecadors i menja amb ells. Paràbola del fill pròdig 11I digué encara: –Un home tenia dos fills.12 Un dia, el més jove digué al pare: »–Pare, dóna’m la part de l’herència que em toca. »Ell els va repartir els béns.13 Al cap d’uns quants dies, el més jove va vendre’s tot el que tenia i se’n va anar amb els diners en un país llunyà. »Un cop allí, dilapidà la seva fortuna portant una vida dissoluta.14 Quan s’ho hagué malgastat tot, vingué una gran fam en aquell país i començà a passar necessitat. 15 Llavors es va llogar a un propietari d’aquell país, que l’envià als seus camps a pasturar porcs. 16 Tenia ganes d’atipar-se de les garrofes que menjaven els porcs, però ningú no li’n donava. 17 Llavors reflexionà i es digué: “Quants jornalers del meu pare tenen pa de sobres i jo aquí m’estic morint de fam! 18 Aniré a trobar el meu pare i li diré: Pare, he pecat contra el cel i contra tu. 19 Ja no mereixo que em diguin fill teu; tracta’m com un dels teus jornalers.” 20 I se n’anà a trobar el seu pare. »Encara era lluny, que el seu pare el veié i es commogué, corregué a tirar-se-li al coll i el besà. 21 El fill li digué: »–Pare, he pecat contra el cel i contra tu. Ja no mereixo que em diguin fill teu. 22 »Però el pare digué als seus criats: »–De pressa, porteu el vestit millor i poseu-l’hi, poseu-li també l’anell i les sandàlies, 23 porteu el vedell gras i mateu-lo, mengem i celebrem-ho, 24 perquè aquest fill meu era mort i ha tornat a la vida, estava perdut i l’hem retrobat. »I es posaren a celebrar-ho. 25 »Mentrestant, el fill gran era al camp. Quan, de tornada, s’acostava a la casa, va sentir músiques i balls 26 i cridà un dels criats per preguntar-li què era allò. 27 Ell li digué: »–El teu germà ha tornat. El teu pare l’ha retrobat en bona salut i ha fet matar el vedell gras. 28 »El germà gran s’indignà i no volia entrar. Llavors el seu pare va sortir i el pregava. 29 Però ell li respongué: »–Fa molts anys que et serveixo sense desobeir mai ni un de sol dels teus manaments, i tu encara no m’has donat un cabrit per a fer festa amb els meus amics. 30 En canvi, quan ha tornat aquest fill teu després de consumir els teus béns amb prostitutes, has fet matar el vedell gras. 31 »El pare li contestà: »–Fill, tu sempre ets amb mi, i tot el que és meu és teu. 32 Però calia celebrar-ho i alegrar-se, perquè aquest germà teu era mort i ha tornat a la vida, estava perdut i l’hem retrobat. Paraula de Déu

https://jopersa41.blogspot.com/2022/03/quart-diumenge-quaresma.html

DIUMENGE, 27 març 2022 a les 20 hores

EL SENYOR BISBE CELEBRÀ L’EUCARISTIA A NOSTRA SENYORA DELS DOLORS

El bisbe Mons. Sebastià Taltavull va presidir ahir diumenge l’Eucaristia a la Parròquia de Ntra. Sra. dels Dolors durant la qual es va beneir el pas de la Pietat que recentment ha estat restaurat i es va pregar pels difunts de la Confraria del Sant Crist. Hi va concelebrar el rector, Mn. Antoni Amorós.

El pas de la Pietat sortí per primera vegada en processó l’any 1980, i es va poder veure ininterrompudament durant 29 anys a la processó del Sant Enterrament, cada Divendres Sant, portat per membres de la Confraria del Sant Crist (fundada l’any 1956). Va ser l’any 2017 quan, amb la direcció del Taller de Restauració del Bisbat de Mallorca, la restauradora Maria del Mar Riera va començar aquesta restauració que ara finalitza i permet a la Confraria del Sant Crist recuperar el seu segon pas.

Esta entrada fue publicada en Catequesi infantil, catequesis adolescents i joves, Comunicacions Generals, Pagina Principal. Guarda el enlace permanente.