EPIFANIA DEL SENYOR

 

 

 

La Epifania del Senyor (B)

EVANGELI

Hem vist sortir la seva estrella i venim a adorar-lo.

+ Lectura del sant evangeli segons sant Mateu 2, 1-12

1 Després que Jesús va néixer a Betlem de Judea, en temps del rei Herodes, vingueren uns savis d'Orient i, en arribar a Jerusalem, 2 preguntaven:

–On és el rei dels jueus que acaba de néixer? Hem vist sortir la seva estrella i venim a adorar-lo.

3 Quan el rei Herodes ho va saber, es va inquietar, i amb ell tot Jerusalem. 4 Herodes va convocar tots els grans sacerdots i els mestres de la Llei que hi havia entre el poble i els preguntava on havia de néixer el Messies. 5 Ells li respongueren:

–A Betlem de Judea. Així ho ha escrit el profeta:

6 » I tu Betlem, terra de Judà,

no ets de cap manera la més petita

de les principals viles de Judà,

perquè de tu sortirà un príncep

que pasturarà Israel, el meu poble.

7 Llavors Herodes cridà en secret els savis, va demanar-los el moment exacte en què se'ls havia aparegut l'estrella 8 i els encaminà a Betlem dient-los:

–Aneu i informeu-vos amb exactitud d'aquest infant; i quan l'haureu trobat, feu-m'ho saber, perquè jo també pugui anar a adorar-lo.

9Després de sentir aquestes paraules del rei, es posaren en camí. Llavors l'estrella que havien vist sortir començà a avançar davant d'ells, fins que s'aturà damunt el lloc on era l'infant. 10 L'alegria que tingueren en veure l'estrella va ser immensa. 11 Van entrar a la casa, veieren el nen amb Maria, la seva mare, es prostraren a terra i el van adorar. Després van obrir les seves arquetes i li oferiren presents: or, encens i mirra.

12 I, advertits en somnis que no anessin pas a veure Herodes, se'n tornaren al seu país per un altre camí.

Paraula de Déu.

(clica   sobre imatge)

FESTA   DE  TOTS

Significat simbòlic dels regals que ofereixen:

L' or reconeixen amb ell la dignitat i el valor inestimable de l'ésser humà; tot ha de romandre subordinat a la seva felicitat. Un nin mereix que es posin als seus peus totes les riqueses del món.

L' encens recull el desig de que la vida del nin es desplegui i la seva dignitat s'elevi fins al cel. Tot ésser humà està cridat a participar de la vida mateixa de Déu.

La mirra és medicina per a curar la malaltia i alleujar el sofriment. L'ésser humà necessita cures i consol, no violència i agressió.

Amb la seva atenció al dèbil i la seva tendresa a l' humiliat, aquest Nin introduirà en el món la màgia de l'amor, única força de salvació, que ja des d'ara fa tremolar al poderós Herodes.

Esta entrada fue publicada en Catequesi infantil, Comunicacions Generals, Pagina Principal. Guarda el enlace permanente.