FESTA DE LA IMMACULADA

La Immaculada Concepció de Santa Maria Verge (C)

EVANGELI

Alegra’t, plena de gràcia, el Senyor és amb tu.

  • Lectura del sant evangeli segons sant Lluc 1,26-38
  • Anunci del naixement de Jesús

26 El sisè mes, Déu envià l’àngel Gabriel en un poble de Galilea anomenat Natzaret, 27 a una noia verge, unida per acord matrimonial amb un home que es deia Josep i era descendent de David. La noia es deia Maria. 28 L’àngel entrà a trobar-la i li digué:

–Déu te guard, plena de la gràcia del Senyor! Ell és amb tu.

29 Ella es va torbar en sentir aquestes paraules i pensava per què la saludava així. 30 L’àngel li digué:

–No tinguis por, Maria. Déu t’ha concedit la seva gràcia. 31 Tindràs un fill i li posaràs el nom de Jesús. 32 Serà gran i l’anomenaran Fill de l’Altíssim. El Senyor Déu li donarà el tron de David, el seu pare. 33 Regnarà per sempre sobre el poble de Jacob, i el seu regnat no tindrà fi.

34 Maria preguntà a l’àngel:

–Com podrà ser això, si jo sóc verge?

35 L’àngel li respongué:

–L’Esperit Sant vindrà sobre teu i el poder de l’Altíssim et cobrirà amb la seva ombra; per això el fruit que naixerà serà sant i l’anomenaran Fill de Déu. 36 També Elisabet, la teva parenta, ha concebut un fill a les seves velleses; ella, que era tinguda per estèril, ja es troba al sisè mes, 37 perquè per a Déu no hi ha res impossible.

38 Maria va dir:

–Sóc l’esclava del Senyor: que es compleixin en mi les teves paraules.

I l’àngel es va retirar.

Paraula de Déu

AMB ALEGRIA I CONFIANÇA

El Vaticà II presenta Maria, Mare de Jesucrist, com a “prototip i model per a l’Església”, i la descriu com a dona humil que escolta Déu amb confiança i alegria. Des d’aquesta mateixa actitud hem d’escoltar Déu a l’Església actual.

«Alegra’t ».

És la primera cosa que Maria escolta de Déu i la primera cosa que hem d’escoltar també avui. Entre nosaltres hi falta alegria. Sovint ens deixem encomanar per la tristesa d’una Església envellida i gastada. Ja no és Jesús Bona Notícia? No sentim la joia de ser els seus seguidors? Quan falta la joia, la fe perd frescor, la cordialitat desapareix, l’amistat entre els creients es refreda. Tot es fa més difícil. És urgent despertar l’alegria a les nostres comunitats i recuperar la pau que Jesús ens ha deixat en herència.

«El Senyor és amb tu ».

No és fàcil l’alegria a l’Església dels nostres dies. Només pot néixer de la confiança en Déu. No estem orfes. Vivim invocant cada dia un Déu Pare que ens acompanya, ens defensa i cerca sempre el bé de tot ésser humà.

Aquesta Església no està sola. Jesús, el Bon Pastor, ens cerca. El seu Esperit ens atrau. Comptem amb el vostre alè. Jesús no ens ha abandonat. Amb ell tot és possible.

«No tinguis por ».

Són moltes les pors que ens paralitzen els seguidors de Jesús. Por al món modern i a la secularització. Por a un futur incert. Por a la nostra debilitat. Por a la conversió a l’Evangeli. La por ens està fent molt de mal. Ens impedeix caminar cap al futur amb esperança. Ens tanca a la conservació estèril del passat. Creixen els nostres fantasmes. Desapareix el realisme sa i la sensatesa cristiana. És urgent construir una Església de la confiança. La fortalesa de Déu no es revela en una Església poderosa, sinó humil.

«Tindràs un fill i el posaràs per nom Jesús ».

També a nosaltres, com a Maria, se’ns confia una missió: contribuir a posar llum al mig de la nit. No estem cridats a jutjar el món sinó a sembrar esperança. La nostra tasca no és apagar la metxa que s’extingeix sinó encendre la fe que, en no pocs, vol brollar: Déu és una pregunta que humanitza.

MISSES I CELEBRACIONS – DESEMBRE 21

POWER POINT – ADVIENTO    

ORDENACIÓ DIAQUES

FULL DOMINICAL 12.12.21

Esta entrada fue publicada en Catequesi infantil, catequesis adolescents i joves, Pagina Principal. Guarda el enlace permanente.