PENSAMENTS…

SÓN    PENSAMENTS   RECOLLITS…(d'aquí    i  d'allà)

VIRTUT: Convertir  en  troca de seda la més aspra crinera de cavall…

 

Eudokia: 

 unir   bona   voluntat   i  benestar   (satisfacció)

            Eudokia,   amb   totes   les   seves   connotacions  i    derivatius   ens    podria   servir  per   expressar    aquesta    actitud   fonamental.

            El   significat   profund   d’eudokia    conjuga    de   forma   harmònica   l’aspecte   individual    de   plaer,    felicitat   i   satisfacció   amb    l’aspecte   social    d’estar  d’acord,  consentir,   reconèixer,   acceptar,   i   per    tant,   també  el    de  justícia,     amb   una   tercera  dimensió   dinàmica  de voluntat,   desig,  selecció,   “elecció”,    decisió.

            És   coneguda   la   frase     evangèlica   de   pau   als    anthropois eudokias   traduïda    per     “els    homes   que   ell    estima”    o     homes   que    compten  amb   el   favor,    diví    en   aquest    cas.

            Quan  la     medicina   i    la   religió  es  fecunden,   donen   lloc   a   l’eudokia,   entesa    com   l’actitud    humana    fonamental    que   ha   superat,   sense   desconèixer-les,    les  dicotomies   entre   individu  i   societat,    aquest    món   i    el   que   ha   de   venir,   l’interior   i  l’exterior,    el   coneixement    i     la   voluntat.

 

(RAIMON    PANIKKAR ) 

 

NICHOLAS  MURRAY  BUTLER:

“El  món  es  divideix en  tres  categories  de  persones:

–  un  nombre  molt  reduït  que  fan  que  els  esdeveniments   es  produeixin…

–  un  grup  més  nombrós  que  vigilen  llur  realització i  que  observen  perquè  es  duguin  a  terme…

–  una   ampla  majoria   que  mai  sap  el  que  realment  ha  passat…”

 

No tot és desar somnis pels calaixos

rodejats d’enemics o bé d’objectes

que subtilment i astuta ens empresonen.

Perquè viure és combatre la peresa

de cada instant i restablir la fonda

dimensió de tota cosa dita,

podem amb cada gest guanyar nous àmbits

i amb cada mot acréixer l’esperança..

Serem allò que vulguem ser..

Pels vidres

del ponent encrespat, la llum esclata.

.

Miquel Martí i Pol

 

MEDITACIÓ

         La   millor     medicina,   per  tant,     és   la  meditació,   és  a  dir,   la   reintegració    harmònica   a   la   realitat.    Retornar    al     flux   i    reflux   de     la    perichoresis      trinitària,    entrar,   podem   dir,   en   la     choreia,   en    la   dansa   de   tota   la  realitat,    restablir   l’harmonia   amb   la  força  mateixa   de  l’esperit:   “Sana  quod  est  saucium   (…)  rege  quod   est   devium”    (‘ cureu   tota malaltia  (…)   regiu  el   qui    s’esgarria’ )

…Harmonia     és    trobar     la     pau

         La   “pau”    no   és    la    victòria    del    bé    sobre   el    mal,    l’esperit     sobre     el   cos,    el    cos     sobre  l’esperit…    En    la   PAU    no    hi    vencedors   ni    vençuts…

(RAIMON    PANIKKAR)

 

Esta entrada fue publicada en catequesis adolescents i joves, Comunicacions Generals. Guarda el enlace permanente.