LA QUARESMA

DE   NADAL   A   DIMECRES   DE   CENDRA:

"LES   SETMANES"


 

 

Dimecres de Cendra

imatge de la pregària

Imposició de la cendra

 

El primer dia de Quaresma, se’ns recorda dues coses bàsicament; la primera, que no som eterns i per tant, que la nostra vida és limitada, té data de caducitat. En segon lloc, que som molt poca cosa davant la immensitat de Déu, sovint ens equivoquem i per això, volem el perdó d’aquell a qui hem ofès.
Quan ens imposen la cendra, se’ns diu: : “Convertiu-vos i creieu en l’Evangeli.” La nostra vida ha de permetre’ns canviar quan el rumb no és l’adequat, quan l’azimut i l’orientació no s’ajusten al que Jesús ens manifesta. Amb el Dimecres de Cendra s’inicia aquest camí de conversió.


 

Els cristians participem en la cerimònia de benedicció i la imposició de la cendra com a signe de penitència i com a recordatori que en aquest món la nostra vida té un fi. La cendra que es posa al front dels fidels s’obtenia cremant els llorers i palmons beneïts el Diumenge de Rams de l’any anterior atès que els objectes beneïts no es podien ser llençats ni maltractats. També és el dia de l’anomenat enterramennt de la sardina, que té l’origen en una festa carnavalesca madrilenya i que va entrar a Catalunya a mitjans del segle XIX. Es feia una berenada al camp i després se celebrava una ceremònia grotesca on s’enterrada una sardina com a símbol que el Carnestoltes s'havia acabat.


 

PREGÀRIA:

Amic Jesús, ajuda’ns a seguir les teves passes amb decisió. Concedeix-nos el coratge per reconèixer aquells moments on les meves accions i pensaments m’allunyen del teu costat i fan mal. Vetlla amb mi Senyor.

 

* * * * * 

–   Dimecres dia 14 comença el temps de Quaresma.

           -El matí hi haurà missa, com de costum, a la Parròquia dels Dolors amb imposició de cendra.

        –  El vespre hi haurà una única celebració que serà en el Convent de S. Vicenç Ferrer a les 20 h. 

( Aquest dia hi ha dejuni i abstinència. I tos els divendres de Quaresma són dies d’abstinència.)

                                                                                                                                                             

Esta entrada fue publicada en Catequesi infantil, Comunicacions Generals, Pagina Principal. Guarda el enlace permanente.