EL CORPUS

PROCESSÓ   DEL   "CORPUS"

(clicar  sobre   foto)


"No ens imaginem fins a quin punt la Religió ens ha allunyat de l’Evangeli"

(clicar   sobre  foto )

 

 

(POWER-POINT)   

(clicar   sobre  imatge)

 

Però Jesús els digué: Doneu-los menjar vosaltres mateixos.
Ells respongueren: Només tenim cinc pans i dos peixos; si de cas hauríem d';anar nosaltres mateixos a comprar menjar per a tota aquesta gentada.

Santíssim Cos i Sang de Crist (C)

Cada vegada que em mengeu i em beveu, anuncieu la mort del Senyor.

Lectura de la primera carta de l'apòstol sant Pau als cristians de Corint 11,23-26

Germans 23La tradició que jo he rebut i que us he transmès a vosaltres ve del Senyor. Jesús, el Senyor, la nit que havia de ser entregat, prengué el pa, 24 digué l'acció de gràcies, el partí i digué: «Això és el meu cos, ofert per vosaltres. Feu això, que és el meu memorial.» 25 I havent sopat féu igualment amb la copa, tot dient: «Aquesta copa és la nova aliança segellada amb la meva sang. Cada vegada que en beureu, feu això, que és el meu memorial.» 26 Perquè cada vegada que mengeu aquest pa i beveu aquesta copa anuncieu la mort del Senyor fins que ell vingui.

Paraula de Déu.

EVANGELI

Tothom en menjà tant com volgué.

+ Lectura del sant evangeli segons sant Lluc 9,11b-17

11b Jesús els acollí, els parlava del Regne de Déu i guaria els qui en tenien necessitat. 12 El dia començava a declinar, i els Dotze s'acostaren a dir-li:

–Acomiada la gent, i que vagin als pobles i a les cases del voltant per trobar allotjament i menjar. Aquí som en un lloc despoblat.

13 Però Jesús els digué:

–Doneu-los menjar vosaltres mateixos.

Ells respongueren:

–Només tenim cinc pans i dos peixos; si de cas hauríem d'anar nosaltres mateixos a comprar menjar per a tota aquesta gentada.

14 Hi havia, en efecte, uns cinc mil homes. Llavors Jesús digué als seus deixebles:

–Feu-los seure en grups de cinquanta.

15 Ells ho van fer així, i tothom s'assegué. 16Jesús prengué els cinc pans i els dos peixos, alçà els ulls al cel, els beneí, els partí i en donava als deixebles perquè els servissin a la gent.17 Tots en van menjar i quedaren saciats. Després van recollir dotze cistelles dels bocins de pa que havien sobrat.

Paraula de Déu

 

MEMÒRIA   DE  JESÚS

(clicar   sobre  imatge)

Gn 14,18-20 1Co 11,23-26 Lc 9,11b-17

….Tornem a la festa medieval del Corpus d'avui. Agraïm i adorem la presència real de Jesús a l'eucaristia, anem, si cal, a la processó pels carrers, però no oblidem que l'eucaristia és un àpat fratern en el que el Senyor, mitjançant la seva presència en el Pa i el Vi, parteix i comparteix la seva vida pasqual amb nosaltres, per tal que nosaltres la compartim amb ell, amb el germans de la comunitat cristiana i amb els pobres de nostre món. I que entre tots construïm un món nou de fraternitat i justícia, on tothom pugui menjar. Perquè, com diu el bisbe Casaldàliga, al nostre món només hi ha dues coses importants: l existència de Déu i la fam del món.

Víctor Codina, aj

(clicar  sobre  imatge)

 

 

Primer, desvetllar l'alegria. Ens sentim “ditxosos” de saber-nos cridats a la taula del Senyor.

No combreguem de genolls en actitud penitencial, sinó dempeus, sabent que Crist ressuscitat  ens ha tornat la dignitat de fills de Déu.

Per això, és normal que ens acostem cantant.

 

 

ESGLESIA FARTÀRITX

(a  Centpercent…)

Esta entrada fue publicada en Comunicacions Generals, Pagina Principal. Guarda el enlace permanente.