DIUMENGE XIX – TEMPS DURANT L’ANY

Estigueu a punt, amb el cos cenyit i els llums encesos. Feu com els criats que esperen quan tornarà el seu amo de la festa de noces, per obrir la porta tan bon punt arribi i truqui. Feliços aquells servents que l'amo, quan arribi, trobi vetllant!

 

 

 

 

(Power-Point )  clicar

 

 

19º diumenge Temps ordinari (C)

EVANGELI

Estigueu a punt.

+ Lectura del sant evangeli segons sant Lluc 12,32-48

32 »No tinguis por, petit ramat, que el vostre Pare es complau a donar-vos el Regne. 33 Veneu els vostres béns i doneu els diners com a almoina. Procureu-vos bosses que no es facin malbé, reuniu-vos al cel un tresor que no s'acabi; allà, els lladres no s'hi acosten, ni les arnes no destrossen res. 34 Perquè on teniu el tresor, hi tindreu el cor.

Invitació a vetllar

35 »Estigueu a punt, amb el cos cenyit i els llums encesos. 36 Feu com els criats que esperen quan tornarà el seu amo de la festa de noces, per obrir la porta tan bon punt arribi i truqui. 37 Feliços aquells servents que l'amo, quan arribi, trobi vetllant! Us asseguro que se cenyirà, els farà seure a taula i es posarà a servir-los. 38 Feliços d'ells si ve a mitjanit o a la matinada i els troba vetllant així!

39 »Prou que ho compreneu: si l'amo de la casa hagués sabut a quina hora de la nit havia de venir el lladre, no hauria permès que li entressin a casa. 40 Estigueu a punt també vosaltres, perquè el Fill de l'home vindrà a l'hora menys pensada.

41 Aleshores Pere li digué:

–Senyor, ¿dius aquesta paràbola per a nosaltres o bé per a tothom?

42 El Senyor continuà:

–¿Qui és l'administrador fidel i assenyat a qui l'amo confiarà els seus servents perquè els doni al temps degut l'aliment que els pertoca? 43 Feliç aquell servent que l'amo, quan arriba, troba que ho fa així! 44 Us asseguro amb tota veritat que li confiarà tots els seus béns. 45 Però si aquell servent es deia: "El meu amo tarda a venir", i començava a pegar als criats i a les criades, a menjar, a beure i a embriagar-se, 46 vindrà l'amo el dia que menys s'ho espera i a l'hora que ell no sap; el castigarà i li farà compartir la sort dels infidels.

47 »El servent que, coneixent la voluntat del seu amo, no ha preparat o no ha fet allò que l'amo volia, rebrà molts assots. 48 En canvi, el qui, sense conèixer-la, s'ha fet mereixedor d'un càstig, rebrà menys assots. Déu demanarà molt d'aquells a qui ha donat molt, reclamarà més d'aquells a qui ha confiat més.

Paraula de Déu.

 

EL   VOSTRE   TRESOR   (  clicar )

 

ELS NECESSITEM MÉS QUE MAI

Els llums encesos.

Les primeres generacions cristianes tingueren que plantejar-se una qüestió decisiva. La vinguda de Crist ressuscitat tardava més del que havien pensat al començament. L'espera es feia llarga. ¿ Com mantenir viva l'esperança ? ¿ Com no caure en la frustració, el cansament o el desànim ?

Als evangelis hi trobem exhortacions, paràboles i crides que tenen un mateix objectiu: mantenir viva la responsabilitat de les comunitats cristianes. Una de les crides més conegudes diu així: »Estigueu a punt, amb el cos cenyit i els llums encesos” . ¿Quin sentit poden tenir aquestes paraules per a nosaltres, després de vint segles de cristianisme ?

Les dues imatges són expressives. Indiquen l'actitud que han de tenir els criats que esperen de nit el retorn del senyor, per a obrir-li el portell de casa quan cridi. Han d'estar amb “el cos cenyit”, és a dir, amb la túnica arromangada per a poder-se moure i actuar amb agilitat. Han d'estar amb “els llums encesos” per a tenir la casa il·luminada i mantenir-se desperts.

Aquestes paraules de Jesús són també avui una crida a viure amb lucidesa i responsabilitat, sense tombar en la passivitat o letargia. En la història de l'Església hi ha moments en que sembla de nit. Tanmateix, no és hora d'apagar els llums i dormir. És l'hora de reaccionar, desvetllar nostra fe i seguir caminant cap al futur, inclús en una Església vella i cansada.

Un obstacle per a impulsar la transformació que necessita avui l'Església és la passivitat dels cristians. Malauradament, durant segles els hem educat per a la submissió i la passivitat. Avui encara sembla que no els necessitem per a pensar, projectar i promoure camins nous de fidelitat cap a Jesucrist.

Per això, cal valorar, cuidar i agrair el desvetllar d'una nova consciència en no pocs laics i laiques que viuen llur adhesió a Crist i pertinença a l'Església d'una manera lúcida i responsable. Fruit valuós del Vaticà II, primer concili que s'ocupà directament d'ells.   

Aquests creients poden ser el llevat d'unes parròquies i comunitats renovades en torn del seguiment fidel a Jesús. Són el potencial del cristianisme.. Els necessitem més que mai per a construir una església oberta i propera als homes i dones d'avui i als problemes del món actual.

José  Antonio  Pagola

 ( clicar )

 

 

 

 

COMUNICACIONS:

10-11 D’AGOST DE 2019

 

–  Dimecres que ve, vigília de la solemnitat de l’Assumpció, hi haurà missa a les 19 hores a Fartàritx i a Crist Rei. I a les 19.30 a St. Pau.

 

–  Dijous que ve, solemnitat de l’assumpció, hi haurà misses com tots els diumenges més una missa a les 19.30 a la parròquia de St. Pau.

*  *  *  *  *  *  *  

Déu és vostre

Aquí Jesús planteja un criteri essencial. Jesús no tolera la por ni vol que els seus deixebles experimentin l’amenaça de la por. Amb altres paraules: els que creuen en Jesús han de ser gent sense por, persones sense por. Per què?

Molt senzill: perquè el Regne no és una promesa, és una possessió que ja ens pertany des d’ara mateix. Parlar del Regne és parlar de Déu. L’expressió “Regne de Déu” és una forma de designar el mateix Déu. Per tant, el que en realitat afirma Jesús és enorme: Déu és vostre. És a dir: Déu s’ha entregat i el teniu a la vostra disposició. El regal de Déu als creient és Déu mateix. Ens ha estat donat.

……..

( clicar)

 

Esta entrada fue publicada en Comunicacions Generals, Pagina Principal. Guarda el enlace permanente.