ASSUMPCIÓ DE LA MARE DE DÉU

En aquell temps, Jesús digué: T'enalteixo, Pare, Senyor del cel i de la terra, perquè has revelat als senzills tot això que has amagat als savis i entesos. Sí, Pare, així t'ha plagut de fer-ho.

 

L'Asumpció de la Mare de Déu 

EVANGELI

El Totpoderós obra en mi meravelles. Exalça els humils.

+ Lectura del sant evangeli segons sant Lluc 1,39-56

Maria visita Elisabet

39 Per aquells dies, Maria se n'anà de pressa a la Muntanya, en un poble de Judea, 40 va entrar a casa de Zacaries i saludà Elisabet. 41 Tan bon punt Elisabet va sentir la salutació de Maria, l'infant va saltar dins les seves entranyes, i Elisabet quedà plena de l'Esperit Sant. 42 Llavors cridà amb totes les forces:

–Ets beneïda entre totes les dones i és beneït el fruit de les teves entranyes! 43 Qui sóc jo perquè la mare del meu Senyor em vingui a visitar? 44 Tan bon punt he sentit la teva salutació, l'infant ha saltat de joia dins les meves entranyes. 45 Feliç tu que has cregut: allò que el Senyor t'ha anunciat es complirà!

Càntic de Maria

46 Maria digué:

–La meva ànima magnifica el Senyor,

47 el meu esperit celebra

Déu que em salva,

48 perquè ha mirat la petitesa

de la seva serventa.

Des d'ara totes les generacions

em diran benaurada,

49 perquè el Totpoderós

obra en mi meravelles:

el seu nom és sant,

50 i l'amor que té

als qui creuen en ell

s'estén de generació en generació.

51 »Les obres del seu braç són potents:

dispersa els homes de cor altiu,

52 derroca els poderosos del soli

i exalta els humils;

53 omple de béns els pobres,

i els rics se'n tornen sense res.

54-55 »Ha protegit Israel, el seu servent,

com havia promès als nostres pares;

s'ha recordat del seu amor a Abraham

i a la seva descendència per sempre.

56 Maria es va quedar uns tres mesos amb ella, i després se'n tornà a casa seva.

Paraula de Déu

(POWER-POINT)   clicar

 

Ap 11,19a;12,1.3-6a.10ab 1Cor 15,20-27a Lc 1,39-56

L'Església celebra avui l'acompliment total del misteri pasqual en Maria, privilegi inaudit que únicament ella posseeix. Per expressar les raons que ho justifiquen, la litúrgia utilitza el tema bíblic de la dona victoriosa. Són molts els textos de l'Escriptura que tracten aquest tema. Des del començament, davant la falta d'Adam, Jahvé anuncia la victòria de la "descendència de la dona". En els combats sagnants lliurats per Israel contra els seus enemics, sovint són les dones les que es fan amb la victòria. Israel ha vist en aquestes victòries femenines la realització de la promesa feta al començament del Gènesi. Els poetes subratllen que aquestes dones han aixafat efectivament el cap de l'enemic i la lloança atorgada a Jael o a Judit: "Beneïda entre totes les dones" és la rèplica a la maledicció d'Eva. Al pronunciar aquesta aclamació, l'Església veu en Maria la dona que ha triomfat definitivament de l'enemic. Amb tot, ella és el signe d'una altra victòria, la de l'Església que, al terme de la seva llarga lluita, recollirà, al seu torn, els fruits de la victòria pasqual. Cantem, doncs, amb Isabel, la benaurança de Maria, que serà un dia la de l'Església sencera. Maria brilla davant els nostres ulls de pelegrins. Al terme de la seva ruta aquesta dona, que s'havia unit de manera tan íntima i tan total al Camí del seu Fill, es troba plenament assumida per ell en l'alegria del Pare. Entre els dogmes de la nostra fe, pocs ens concerneixin tant com aquest. El nostre camí humà no és sempre fàcil i, a vegades, fins i tot sembla inútil. Maria glorificada, al costat del seu Fill, al terme d'una vida enterament simple, diu a tota dona i a tot home que cap vida és sense valor.

 

 

(clicar)

 

Esta entrada fue publicada en Comunicacions Generals, Pagina Principal. Guarda el enlace permanente.