SEGON DIUMENGE DE QUARESMA

COMUNICACIONS:

FULL DOMINICAL 13.03.22

PREGÀRIES DEL COR

PREGÀRIA PER UKRAÏNA   

AVISOS 13.03.22

***************************—————********************

2º diumenge de Quaresma (C)

EVANGELI

Mentre pregava, l’aspecte de la seva cara va canviar

+ Lectura del sant evangeli segons sant Lluc 9,28b-36

Transfiguració de Jesús

(Mt 17,1-8; Mc 9,2-8)

28 Uns vuit dies després d’haver-los dit tot això, Jesús va prendre amb ell Pere, Joan i Jaume i pujà a la muntanya a pregar. 29 Mentre pregava, l’aspecte de la seva cara va canviar i el seu vestit es tornà d’una blancor esclatant.30Llavors dos homes es posaren a conversar amb ell. Eren Moisès i Elies,31 que es van aparèixer gloriosos i parlaven de la partença de Jesús, que s’havia d’acomplir a Jerusalem.32 A Pere i els seus companys, la son els vencia, però es van desvetllar i van veure la glòria de Jesús i els dos homes que eren amb ell. 33 Quan aquests ja se separaven de Jesús, Pere li digué:

–Mestre, és bo que estiguem aquí dalt. Hi farem tres cabanes: una per a tu, una per a Moisès i una altra per a Elies.

No sabia què deia.34 Encara ell parlava així, quan es formà un núvol que els anà cobrint. Ells s’esglaiaren, en veure que entraven dins el núvol.

35 Llavors va sortir del núvol una veu que deia:

–Aquest és el meu Fill, el meu elegit; escolteu-lo.

36 Així que s’hagué sentit la veu, Jesús es quedà tot sol.

Ells guardaren el secret, i aquells dies no explicaren a ningú res del que havien vist.

Paraula de Déu

ESCOLTAR JESÚS

ESCOLTEU-LO

Aquest és el meu Fill, el meu elegit; escolteu-lo. .

Els homes i dones d’avui, sumits en una civilització immisericordi on manen els diners, el mercat, la competitivitat, el fracàs dels febles i el triomf dels forts, correm el risc d’oblidar què vol dir ser «humà» . Cada cop ens sembla més normal viure per guanyar, posseir i triomfar. Qui pensarà en créixer com a persona i ser cada dia millor en una cultura on sembla prohibida la pietat, el perdó o qualsevol signe de debilitat pel que pateix?

Estremeix escoltar assagistes lúcids com Jean Onimus quan ens fan veure com està emergint una societat mecanitzada i sense esperit que, arruïnada per la set esbojarrada de consum i esclavitzada per la seva pròpia tècnica, «fa callar els poetes… transforma la música en estrèpit, la dansa en gimnàstica esportiva i l’amor en proeses fisiològiques».

Està emergint entre nosaltres un home intel·ligent, hàbil, organitzat, però sense cor, sense consciència i sense profunditat. Un home sense inquietud espiritual i sense preguntes. L’home ideal per a una societat perfectament organitzada i programada on el principal objectiu és que la vida funcioni.

Seria, però, un error quedar-nos en visions catastrofistes. És fàcil apreciar ara mateix el desig creixent per trobar una nova llum. ¿On hi ha un sentit, un ideal capaç d’il·luminar l’horitzó? ¿On podem trobar una utopia que ens mantingui drets? ¿Qui pot fer aquest home més humà? ¿Qui pot tornar a despertar l’esperança?

Les Esglésies no pareixen respondre a allò que espera i necessita l’home modern. Les seves doctrines es converteixen sovint en abstraccions que a penes

en a ningú. Els seus esquemas mentals, costums i tradicions pertanyen al passat. La seva paraula sembla haver-se assecat. També elles necessiten que algú desperti el seu esperit.

Avui més que mai hem d’orientar el nostre cor cap a Crist. Ell és l’únic que ens pot dir alguna cosa nova i diferent. El relat evangèlic ens recorda la invitació divina:

«Aquest és el meu Fill, l’escollit, escolteu-lo.

https://jopersa41.blogspot.com/2022/03/segon-diumenge-quaresma.html

https://fb.watch/bKHPWWTRlv/ A LLUC GRUP POST COMUNIÓ

https://www.facebook.com/parroquiesmanacor/

Esta entrada fue publicada en Catequesi infantil, catequesis adolescents i joves, Comunicacions Generals, Pagina Principal. Guarda el enlace permanente.