DIUMENGE XIV – TEMPS DURANT L’ANY

LA  PAU  DE  DÉU

(Power-Point,  clicar)

 

 

Pregària EUCARÍSTICA

 4 de JULIOL de 2019   20'30  h  Església  de  Fartàritx  

Exposició Santíssim.

Cant d’entrada: “Juntam les mans germans”

Reso de Vespres: Antífones “Corpus”: pàgina 13 – 18 Salmòdia: pàgina 13 – 18

Lectura: “EL NOM DE JESÚS” …

Responsori breu “Corpus”: pàgina 18-19

Magníficat “Corpus”: pàgina 19

Pregàries + Oració “Corpus”: pàgina 19 (Joan Perelló).

Oració personal: 15 minuts.

Cant: pag. 227 cant nº 5 “Jo crec en vos bon Déu,”

Pregàries comunitaries.

Catequesis Papa Francisco “PARENOSTRE”: 10/04/19 (Maria Llull).

Cant: Pange Lingua 

Benedicció i Cant final: “Salve Regina”.

 

 


 

(Clicar)

14º setmana del temps ordinari (C)

 

EVANGELI

Reposará damunt ells la vostra pau.

+ Lectura del sant evangeli segons sant Luc 10,1-12. 17-20

Missió dels setanta-dos deixebles

1Després d'això, el Senyor en designà uns altres setanta-dos i els envià de dos en dos perquè anessin davant seu a cada poble i a cada lloc per on ell mateix havia de passar. 2 Els deia:

–La collita és abundant, però els segadors són pocs. Pregueu, doncs, a l'amo dels sembrats que hi enviï més segadors.3 Aneu: jo us envio com anyells enmig de llops.4 No porteu bossa, ni sarró, ni sandàlies, i no us atureu a saludar ningú pel camí.5 Quan entreu en una casa, digueu primer: "Pau en aquesta casa." 6 Si allí hi ha algú que n'és digne, la pau que li desitgeu reposarà damunt d'ell; si no, tornarà a vosaltres. 7 Quedeu-vos en aquella casa, menjant i bevent el que tinguin: el qui treballa, bé es mereix el seu jornal. No aneu de casa en casa.

8 »Si entreu en una població i us acullen, mengeu el que us ofereixin, 9 cureu els malalts que hi hagi i digueu a la gent: "El Regne de Déu és a prop vostre." 10 Però si entreu en una població i no us acullen, sortiu a les places i digueu: 11 "Fins i tot la pols del vostre poble que se'ns ha encastat als peus, ens l'espolsem i us la deixem. Però sapigueu això: el Regne de Déu és a prop!" 12 Us asseguro que el dia del judici serà més suportable per a Sodoma que per a aquella població.

Retorn dels setanta-dos de la missió

17Els setanta-dos van tornar plens d'alegria i deien:

–Senyor, fins els dimonis se'ns sotmeten pel poder del teu nom.

18 Jesús els digué:

–Jo veia Satanàs que queia del cel com un llamp. 19 Us he donat poder de trepitjar serps i escorpins i de vèncer tota la potència de l'enemic, i res no us farà mal.20 Però no us alegreu perquè els esperits se us sotmeten; alegreu-vos més aviat perquè els vostres noms estan inscrits en el cel.

Paraula de Déu.

 

(Clicar)

 

 

Is 66,10-14c Ga 6,14-18 Lc 10, 1-12.17-20

1- No podíem pas escoltar un evangeli més adient per aquest diumenge d'estiu. Els camps de blat estan ja madurs. Tot està a punt per omplir els graners. Només falten els segadors. L'home va sembrar i la natura ha fet la resta. El gra sembrat, en caure a terra, va morir. I precisament per això, ara ha donat fruit. Quin misteri més gran: la mort és portadora de vida!

Així ho veiem també en Jesús: morint ens dóna vida.

Per que ens consta tant d'entendre que el nostre sofriment també es portador de vida?

2. Però si ara els treballadors no arribessin a temps per segar, la collita es faria malbé i el treball del sembrador i de la natura hauria estat inútil.
Quina llàstima si fos així!

Jesús posa aquest exemple perquè era molt conscient del treball que Déu va fent en el cor de totes les persones.

Tota persona humana, per més malejada que estigui, guarda en el seu cor un fons de bondat que res ni ningú no podrà mai esborrar.

Totes els persones de bona voluntat, conscientment o no, troben en el seu interior la presència amorosa de Déu que les estimula a ser millors, i les ajuda a créixer i a donr bons fruits.

Per això Jesús demana als seus deixebles que vagin per pobles i camins anunciant la seva Bona Nova: que tots sàpiguen que Déu treballa en els seus cors.
Cal que ho descobreixin, perquè aquest impuls que porten dins no es malversi i es perdi.

3- Aquí hem de veure també una invitació que ens fa Jesús ara que comencem les vacances: ajudar els altres a prendre consciència d'allò de bo que tenen, perquè no es perdi, sinó que doni fruit.

L'estiu suposa, gairebé per a tothom, canvis en el seu tarannà de vida. Cert que, per algunes persones, l'estiu suposarà, sens dubte, més feina: són, sobretot, aquelles que treballen en sectors relacionats amb el turisme. Però, per a la major part de la gent, l'estiu suposa una disminució del seu ritme de treball: la calor, el cansament, les vacances, fa baixar aquest ritme.


4- No obstant, els cristians hauríem de tenir molt clar que hi ha un aspecte de la nostra vida que no pot quedar mai parat.

Nosaltres, tant a l'estiu com a l'hivern, tant si som a la nostra ciutat o poble com a fora, hem d'anar irradiant per tot arreu el missatge de fe i d'esperança que Jesús ens ha deixat.

És a dir: pertot arreu on hi ha un creient, s'ha de manifestar i encomanar la joia de ser homes i dones salvats. Això és irrenunciable: aquí no hi ha vacances.
5- Jesús ens concreta, a l'evangeli com ha de ser aquesta tasca. Ell ens diu: "Demaneu a l'amo dels sembrats que enviï homes a segar-los". En comptes de queixar-nos que el món està malament, comencem pregant. Significarà que ens sentim responsables de la salvació de les persones que ens envolten: que és una qüestió que ens preocupa. És un primer pas.

Però no n'hi ha prou amb la pregària: cal passar a l'acció. No es tracta de discursos per convèncer. Avui la gent "passa" dels discursos. Però segueix sent sensible a la pedagogia de l'impacte. És a dir: es tracta de prendre certes actituds enfront de la vida, que "xoquin" que facin impacte, que sorprenguin.
Per exemple: no ser violents. Hem de ser "com anyells enmig de llops"- com ha dit Jesús. La seva Bona Nova s'escampa per mitjà de la serenor, de la bondat, de la comprensió, l'esperit de servei. I no pas per la violència, ni que sigui verbal.
Sobretot, Jesús ens demana que siguem aquells que "curen" feides i "porten pau". Aquest és l'encàrrec que fa Jesús als deixebles. I és també l'encàrrec que ens fa a nosaltres, ara que comença l'estiu.

Com penso viure les meves vacances?

Reflexionem-hi…

 

 

 

CRIDATS   A  COL·LABORAR

(Clicar)

*  *  *  *  *  

 

 

COMUNICACIONS:

6 I 7 DE JULIOL

 

–  Com ja és sabut per molts, Mn. Francesc Xavier Riutort, el mes de setembre deixarà el servei a les nostres parròquies per anar a Roma a ampliar estudis.

       –  A la missa solemne de St. Jaume, Patró de Manacor, donarem gràcies a Déu i al nostre estimat vicari per el servei que ens ha fet. La comunitat cristiana li farà un obsequi de gratitud.

        –  Els que volgueu participar d’aquest regal comunitari vos podeu acostar a les sagristies de les tres parròquies i fer la vostra aportació econòmica abans i després de les misses. Es suggereix una aportació de 10 €.

*  *  *  *  *  

Esta entrada fue publicada en Comunicacions Generals, Pagina Principal. Guarda el enlace permanente.